Τι λέτε κ. δήμαρχε του ΣΥΡΙΖΑ; Έλεγε αλήθεια η κυρία Παναγιωτοπούλου στις 12 Ιανουαρίου; 


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στις 13 Ιανουαρίου 2017, πριν από δέκα μέρες δηλαδή, η δημοτική αρχή του Βύρωνα επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της  δημοτικής συμβούλου κυρίας Γιώτας Παναγιωτοπούλου, θέλοντας να αντικρούσει τις καταγγελίες της για το κολυμβητήριο, το οποίο άφησε “προίκα” στον Βύρωνα ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σ’ εκείνο το κείμενο, η δημοτική αρχή Βύρωνα διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι «η Δημοτική Αρχή λειτουργεί τις εγκαταστάσεις με σοβαρό αίσθημα ευθύνης, τηρώντας  ΟΛΑ τα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής προς όφελος των πολιτών». Αλλά… μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, όταν στην Οικονομική Επιτροπή εισήχθη εσπευσμένα, για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα που βλέπετε στην κορυφή: «Έγκριση Πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου για τον συνοπτικό διαγωνισμό [ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ]». Δηλαδή: ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017, διαβάζαμε ότι «η Δημοτική Αρχή λειτουργεί τις εγκαταστάσεις με σοβαρό αίσθημα ευθύνης, τηρώντας  ΟΛΑ τα πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής προς όφελος των πολιτών»… Αυτό μας διαβεβαίωνε ΣΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 η διοίκηση Κατωπόδη, η προσκείμενη στον «αριστερό» Σύριζα (που… λέει πάντα την αλήθεια στους πολίτες…)…

Για να παρακολουθήσουμε τα επίσημα ΕΓΓΡΑΦΑ τι λένε:Στις 20 Ιανουαρίου, στις 7.30 το πρωί (!!!) συνήλθε η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής μαθαίνουμε για τη διαδικασία-εξπρές που ακολουθήθηκε, ΜΕΤΑ τις καταγγελίες της κυρίας Παναγιωτοπούλου.Βλέπουμε λοιπόν ότι η υπόθεση της συντήρησης του κολυμβητηρίου «σέρνεται» από τις 9 Νοεμβρίου 2017. Δηλαδή, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι τον Νοέμβριο του 2016 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ. Υπόθεση κάνουμε, γιατί εμείς δεν «ξέρουμε», δεν «γνωρίζουμε», δεν είμαστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και μάλιστα «της αριστεράς και της προόδου». Απλοί πολίτες είμαστε. Με απορίες απλές και λογικές. Γιατί ψάχνουμε να βρούμε ποιος μας λέει ψέματα.

Διαπιστώνουμε λοιπόν από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Βύρωνα ότι «Με την υπ΄ αριθ. 361/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το ανωτέρω πρακτικό» στις 6 Δεκεμβρίου 2016. Πότε εγκρίθηκε η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν λένε. Είναι πάγια πρακτική των πολιτικών να ΜΗ ΛΕΝΕ όσα δεν θέλουν.

Στις 4 Ιανουαρίου 2017, δηλαδή ένα μήνα μετά, καλείται ο «προσωρινός ανάδοχος» να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία ΛΕΙΠΟΥΝ (και πάλι δεν μας λένε ποιά είναι αυτά που λείπουν…). Τα προσκομίζει στις 10 Ιανουαρίου 2017. Στις 16 Ιανουαρίου 2017 συντάσσεται η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτή την πρόσκληση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου!!! Γιατί άραγε;

Έρχεται λοιπόν το θέμα ως έκτακτο ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.

Όπως διαβάζετε στο έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής, η αλληλουχία των υποτιθέμενων, μέχρις αποδείξεως της ορθότητας, γεγονότων, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στο απλό ερώτημα:

Γιατί η επιτροπή δεν συνήλθε νωρίτερα, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ τις 10 Ιανουαρίου που κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ από τον «προσωρινό ανάδοχο»; ΑΝ είχε συμβεί αυτό, το θέμα ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ως τακτικό στην Οικονομική Επιτροπή, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ για την προσκόμιση των απαραίτητων από τον νόμο στοιχείων και την προετοιμασία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

 

Τελικά, με τις διαδικασίες που περιγράφονται παραπάνω, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 ο δήμος Βύρωνα “αποκτά” (στα λόγια μέχρι να υπογραφεί έγκυρη σύμβαση) σύμβαση συντήρησης του κολυμβητηρίου.Μέχρι τότε, ΠΟΙΟΣ και ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ και ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ έκανε (ή δεν έκανε…) τη συντήρηση του κολυμβητηρίου;


Σήμερα…

Σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2017, συνεργείο καθαρισμού, προφανώς του αναδόχου που βγήκε στις 20 Ιανουαρίου, πήγε στο κολυμβητήριο και προσπάθησε να καθαρίσει τις «μυστήριες» πρασινίλες, που βλέπουμε εμφανέστατα στις φωτογραφίες.Όπως έμαθα, ο πάτος της μεγάλης πισίνας δεν μπορεί να καθαριστεί ΑΝ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ από το νερό. Άρα, αφού σήμερα καθαρίστηκαν οι υπόλοιπες πρασινίλες, Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για όσα παρουσίασε με τις φωτογραφίες της και οι ΑΠΕΙΛΕΣ της «αριστερής» δημοτικής αρχής του Βύρωνα γυρίζουν μπούμεραγκ.

Η συνέχεια φαντάζομαι ότι θα δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη και, φυσικά, θα έχετε πλήρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.