Του Θανάση Μαυρίδη

Κάνανε λάθος στην Novartis. Κάνανε λάθος στις τηλεοπτικές άδειες. Είχαν αυταπάτες με τα μνημόνια. Όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα έχουν οι ίδιοι παραδεχτεί. Και το εύλογο ερώτημα σύντροφοι είναι το εξής: υπάρχει κάτι στο οποίο δεν κάνατε λάθος; Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγνώμη για τις αφίσες με τις φωτογραφίες μας, για τις πλατείες και τις κρεμάλες; Έχουμε υπομονή. Αποδεδειγμένα! Για την Novartis περιμέναμε μερικά χρόνια. Το πως οι σκευωροί δεν απολογήθηκαν ποτέ, είναι μια άλλη ιστορία!

Εκείνο που «ξέχασε» να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να ζητήσει συγνώμη και απ’ όσους ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε στον τοίχο επειδή υποστήριζαν από την αρχή εκείνα που λέει σήμερα ο κ. Τσίπρας! Λεπτομέρειες! Ή αλλιώς, έτσι αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη δημόσια παρουσία τους. Μπορούν να δολοφονούν χαρακτήρες και στη συνέχεια να «καθαρίζουν» με ένα «συγνώμη». Με μία παραδοχή ότι έγιναν «λάθος χειρισμοί».

Ήρθε η ώρα, κύριε Τσίπρα, να ομολογήσετε αυτό που ήδη γνωρίζετε: Δεν υπήρξε αρχής εξαρχής «αντισύριζα μέτωπο» που σαμποτάρισε το έργο σας. Εσείς το δημιουργήσατε, επειδή σας ήταν «βολικός» ένας «εχθρός». Εσείς το δημιουργήσατε όταν αρχίσατε να «κατασκευάζετε» εχθρούς. Εκτός κι αν ειλικρινά περιμένατε ότι θα έμεναν αναπάντητες οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδων απέναντι στους… «γερμανοτσολιάδες», όπως λέγατε τότε τους πολιτικούς σας αντιπάλους ή ότι δεν θα υπήρχε αντίλογος στα «λαϊκά δικαστήρια» που στήνατε στις πλατείες.

Τώρα παραδέχεστε δημόσια ότι κάνατε λάθος. Σύμφωνοι! Γιατί εμείς, όμως, θα πρέπει να σας πιστέψουμε; Γνωρίζοντας το πολιτικό σας παρελθόν θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κρύβετε πίσω από μία τέτοια μεγαθυμία. Ποιος είναι ο απώτερος στόχος. Γιατί αποφασίσατε τώρα, κύριε Τσίπρα, να γίνετε «συναινετικός». Τέτοιου είδους «υποχωρήσεις» συνήθως γίνονται από πολιτικούς για κάποιον λόγο. Δε σηκωθήκατε ένα πρωί και αποφασίσατε να «στείλετε φιλάκια» σε αυτούς που μέχρι χτες τους καταγγέλλατε ως όργανα τους διεθνούς καπιταλισμού…

Δύο πράγματα μπορούμε να υποθέσουμε. Είτε ετοιμάζετε μία νέα πολιτική κίνηση και επιδιώκετε να μεγαλώσετε την απήχησή σας, είτε στρώνετε το χαλί για μια πιθανή υποψηφιότητα που θα απαιτήσει ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες. Ή και όλα μαζί! Αγαθές προθέσεις δεν μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε. Όχι από την ώρα που η συγνώμη έμεινε μισή! Ειδικά με την Novartis θα ήταν πιο πειστικό αν φωνάζατε σε γεύμα τους πολιτικούς που επιχειρήσατε να εξοντώσετε και να τους ζητήσετε συγνώμη κοιτώντας τους στα μάτια. Τότε ίσως και να σας πιστεύαμε ότι για μια φορά στην ζωή σας ήσασταν ειλικρινής…

Πηγή: liberal.gr