ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν εισέπραξαν από την ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ
οι «φωστήρες» που εκχώρησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο..!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ δεν εισέπραξε ο πασοκονεοδημοκράτης δήμαρ-
χος που εκχώρησε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο στην ΠΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑ!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Την οικτρή οικονομική κατάσταση του δήμου Καισαριανής επιβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Ηλίας Σταμέλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι. Η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση ύψους 350.000 ευρώ, την οποία διεκδικεί η δημοτική αρχή, δεν είναι ασφαλώς το «γιατρικό», αλλά η «ασπιρίνη».

Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και οι προκαταβολές των 280.000 ευρώ που έχουν πάρει οι δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές από τους ΚΑΠ του 2015, αλλά και οι 63.000 ευρώ που πρέπει να εισπράξουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΣΕΠ του «Μανωλίδη», για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2014 (επί διοίκησης πασόκ).

Τι άλλο μάθαμε χτες; Μάθαμε… τα απίστευτα:

  • Μάθαμε ότι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου του Πνευματικού Κέντρου είναι απλήρωτοι δύο χρόνια, αφού δεν είχαν υπογεγραμμένες συμβάσεις..!
  • Μάθαμε ότι οι «νοικοκύρηδες» που έσπευσαν να… παρανομήσουν παραχωρώντας το δημοτικό στάδιο ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου, δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ από την ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ..!
  • Μάθαμε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση των πασοκονεοδημοκρατών της Καισαριανής, «δεν εισέπραξε» ούτε ένα ευρώ από την ΠΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑ..! Γράφω «δεν εισέπραξε» γιατί δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του δήμου, όπως ειπώθηκε χτες…
  • Μάθαμε ότι το «Μανωλίδης» έχει χρέη 600.000 ευρώ..!
  • Μάθαμε ότι ο δήμος έχει «λαμβάνειν» από «φέσια» καταστημάτων πάρα πολλά λεφτά, τα οποία, όμως, δεν πρόκειται να εισπράξει γιατί έχουν «γραφτεί στο χιόνι» τα περισσότερα από αυτά..!
  • Μάθαμε ότι ο κ. Σταμέλος έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της Καισαριανής πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. Τελεία και παύλα.

 

Πω πω μία πρόκα..!

Όπως είπε ο κ. Σταμέλος «είναι γεγονός ότι κινούμαστε με οδηγό μας τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει κατά την προεκλογική περίοδο και βέβαια, όπως είναι φυσικό, δεν έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα ζητήματα που θα βρίσκουμε μπροστά μας. Απομένουν σοβαρά ζητήματα για την αντιμετώπισή τους. Π.χ. το Σκοπευτήριο, για το οποίο απαιτείται εδώ και τώρα να ικανοποιηθεί το αίτημα για πλήρη απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρίας από το Σκοπευτήριο, να περιέλθει ολοκληρωτικά στο δημόσιο και στον δήμο, με χρήσεις αυτές που απαιτούνται και όχι να είναι στοιχείο που κάθε πρωθυπουργός που θα ορκίζεται θα έρχεται να καταθέτει στεφάνι ή λουλούδια και όταν έρχεται το ζήτημα να φύγει η Σκοπευτική, να κάνει πως δεν το κατάλαβε…».

 

Οι ευπαθείς ομάδες

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. «Πήραμε μέτρα, πριν ακόμα ορκιστούμε, για να σταματήσει αυτό ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ που υπήρχε με τους άπορους. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τώρα η κατάσταση είναι τέλεια, αλλά οι συνθήκες είναι τουλάχιστον ανθρώπινες και συνεχίζουμε την προσπάθεια. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να έχουμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση». Σ’ αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η καταγραφή των άπορων, για να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε.

Θυμηθείτε εδώ όλα τα μέτρα που είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή στην εισήγηση του κ. Σταμέλου προς το δημοτικό συμβούλιο.

 

Εργαζόμενοι παιδικών σταθμών

«Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς. Ήταν σχεδιασμός της δημοτικής αρχής Κοντόσταυλου να πάρει προσωπικό με δίμηνα δύο συνεχόμενες φορές. Έχει κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί 78 θέσεις μέσα από το πρόγραμμα για την ανεργία του ΟΑΕΔ για ένα πεντάμηνο και μ’ αυτό τον τρόπο να φτάσουμε μέχρι το καλοκαίρι τη λειτουργία των παιδικών σταθμών».

Όπως είπε ο κ. Σταμέλος, όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, αυτοί οι εργαζόμενοι ήταν χωρίς συμβάσεις, τις οποίες ανανέωσε, για να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, όταν ανέλαβαν τη δημοτική αρχή επίσημα, λόγω προεκλογικής περιόδου κινδύνευαν οι παιδικοί σταθμοί να μείνουν πάλι χωρίς προσωπικό. «Αξιοποιήσαμε μία δυνατότητα που μας έδινε μια επιτροπή του Σ.τ.Ε. και πήραμε την ευθύνη να κρατήσουμε τους ίδιους. Το λέω αυτό γιατί γίνεται μία σπέκουλα, την οποία είδαμε προχτές και στο δημοτικό συμβούλιο. Ενώ άλλοι είχαν σχεδιάσει τη λειτουργία της δομής με αυτές τις μορφές εργαζόμενων, τώρα δεχόμαστε μομφή ότι κάνουμε πίσω και παίρνουμε δίμηνα… Εμείς ζητάμε μόνιμο προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς ανάλογα με τις ανάγκες μας».

Για τη λύση της σύμβασης με το ΕΠΕΚΑ ο κ. Σταμέλος είπε πως «όχι μόνο δεν πληρωνόντουσαν αυτά που λέγανε για 7-8 κατοστάρικα, αλλά , ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, 2, 3, 4 κατοστάρικα έπαιρναν… Ό,τι θέλανε τους δίνανε…».


Το αγκάθι: η “ΣΙΤΙΖΩ” και η… “Γευσοπαράδοση”..!

Για τη σύμβαση ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΙΤΙΖΩ – ΚΕΔΗΚ ανέφερε πως έληξε η σύμβαση της ΚΟΙΝΣΕΠ με την ΚΕΔΗΚ στις 30 του μήνα, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για προσωπικό. Γι’ αυτό πήραν τα δίμηνα. Και εδώ θα ζητηθεί μόνιμο προσωπικό, όπως είπε.

Το παράδοξο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μέσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν πως προσλήφθηκαν με τα δίμηνα, βρίσκεται και ένα όνομα το οποίο συζητήθηκε επί μακρόν και κατ’ επανάληψη πριν από λίγες μέρες στο Δ.Σ. της ΚΕΔΙΚ. Ήταν η κυρία που έκανε χρέη προέδρου τόσο στην ΚΟΙΝΣΕΠ «ΣΙΤΙΖΩ» όσο και στη προκάτοχό της, τη «Γευσοπαράδοση», με την οποία η ΚΕΔΗΚ έχει κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς με «ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝ» ΠΟΣΟ 76.000 ευρώ!!! Το οποίο ποσό, όπως είχε αναλύσει ο κ. Χατζησάββας, ήταν ή λεφτά μετρητά που δόθηκαν για άγνωστο λόγο, ή ατιμολόγητη υπηρεσία… Η οποία είναι άγνωστο αν μπορεί, πλέον, να τιμολογηθεί, αφού είναι άγνωστο αν η «Γευσοπαράδοση» έχει «νομική οντότητα», αν υπάρχει νομικά δηλαδή…

Τώρα λοιπόν, η «κυρία πρόεδρος» βρίσκεται και πάλι στην ΚΕΔΗΚ… Ίσως βρίσκεται ως «ειδική επί των Μ.Κ.Ο.»… Ίσως βρίσκεται ως μεταβατικό ‘’μάτι’’ της παλαιάς κατάστασης προς τη νέα. Πάντως, η εξήγηση που έδωσε ο κ. Σταμέλος ήταν ότι δεν υπήρχε νομική δυνατότητα να αποκλειστεί από τις προσλήψεις. Δεν έχω γνώσεις περί του αντιθέτου, γι’ αυτό και δεν αντιλέγω. Όμως «αύριο» η ΚΕΔΗΚ, δηλαδή ο δήμος, είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με την «κυρία πρόεδρο» την «ειδική» επί των Μ.Κ.Ο., όχι μόνο γι’ αυτά τα ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ 76 χιλιάρικα, αλλά και για κάποια άλλα θέματα που πιθανόν θα προκύψουν.

Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Βρετός παρότρυνε το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ «να ψάξει τις μισθοδοσίες των εργαζόμενων της ΚΟΙΝΣΕΠ, γιατί μπορεί να βγουν και άλλοι λαγοί»… Και ΑΝ βρεθεί κανένας τέτοιος «λαγός», υπεύθυνη και ΥΠΟΛΟΓΗ θα είναι η σημερινή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ και πρώην δις «κυρία πρόεδρος» των ΔΥΟ ΚΟΙΝΣΕΠ..!

Τέλος πάντων, ας περιμένουμε τις εξελίξεις. Το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η «κυρία πρόεδρος» με τα ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ 76 χιλιάρικα δεν είχε την στοιχειώδη ευθιξία να μη διεκδικήσει θέση στην ΚΕΔΗΚ, τα λέει «όλα». Ας ευχηθούμε και οι σημερινοί διοικούντες την ΚΕΔΗΚ να τα δουν και να τα προλάβουν «όλα». Ακόμα και τις «σκιές» που πιθανόν κρύβονται πίσω από την ανήθικη υποψηφιότητα και την υποχρεωτική ή μη πρόσληψη, έστω και δίμηνη.

 

Περιφρούρηση του Σκοπευτηρίου…

Άμεσης προτεραιότητας επίσης είναι η προστασία του χώρου του Σκοπευτηρίου. Καθημερινά σημειώνονται κρούσματα βανδαλισμών και καταστροφών. Οι μηχανές με τις κομμένες εξατμίσεις άρχισαν πάλι να κάνουν ράλι μέσα στη νύχτα μέσα στο Σκοπευτήριο και τα σιδερένια προστατευτικά να καταστρέφονται σε καθημερινή βάση. Μέχρι και ένας τοίχος γκρεμίστηκε πίσω από το «Χάραμα» για να μην… τους εμποδίζει να μπαινοβγαίνουν με την άνεσή τους..!

Η δημοτική αρχή έχει βγάλει ανακοίνωση από τις 21.01.2015, με την οποία κάνει γνωστό ότι: «Ο Δήμος Καισαριανής έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου, του μνημείου, την βελτίωση του πρασίνου και των υποδομών, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας που κάνουν χρήση αμαξιδίων (Α.Μ.Ε.Α.), για να έχουν πρόσβαση στο χώρο του Σκοπευτηρίου, να περάσουν οι συνοδοί τους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για συνεννόηση (τηλ.: 213 20 10 774).

Το Σκοπευτήριο ανήκει στο Λαό της Καισαριανής και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η προστασία του χώρου, του πρασίνου, των υποδομών, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Να βοηθήσουμε στην καθαριότητα του χώρου. Να σεβαστούμε με τις δραστηριότητες μας τους συμπολίτες μας και τα παιδία που απολαμβάνουν τους χώρους του Σκοπευτηρίου».

Γίνεται φανερό ότι το Σκοπευτήριο πρέπει να το περιφρουρήσουμε μόνοι μας. Όλοι οι πολίτες.


Καταστήματα χρωστάνε ουκ ολίγα…

Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει πλήρης καταγραφή των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις προς τον δήμο, να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο και να δημοσιοποιηθούν. Τα λεφτά που έχει λαμβάνειν ο δήμος από τους «μπαταξήδες» είναι πολλά..! Το πώς θα εισπραχθούν είναι το ζητούμενο… Γιατί δεν μπορεί άλλοι να είναι συνεπείς και άλλοι να είναι «πονηροί»… Δεν μπορεί να υπάρχει εν λειτουργία κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο «χρωστάει της Μιχαλούς» και δεν μπορεί να πάρει άδεια μουσικής λόγω χρεών πολλών ετών και πολλών χρημάτων…


Ανά ζώνη τα τέλη κοινόχρηστων χώρων…

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να επαναφέρει τη χρέωση της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ανά ζώνη. Όπως, δηλαδή, ήταν μέχρι τις αρχές του 2011, οπότε καθιερώθηκε το σύστημα «προληπτικής ισοπέδωσης»… «Εντελώς συμπτωματικά», προληπτικά θα λέγαμε, εν όψει μιας αγοραπωλησίας επιχείρησης «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος», όλη η Καισαριανή έγινε μια γειτονιά… Πλατεία και στενοσόκακα έγιναν ίσα κι όμοια… Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη… Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα…


Εγκρίθηκαν 78 “πεντάμηνα”…

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή του Σ.τ.Ε. το αίτημα του δήμου για πρόσληψη 78 συμβασιούχων με σύμβαση μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Η δημοτική αρχή λέει ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη εργασία, προκειμένου να στελεχώσει και τον τομέα καθαριότητας, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει μεγάλες ελλείψεις.


Τα “5 μεροκάματα τον μήνα”…

Τα μάθατε τα νέα; Ο δήμος Λαρισαίων, με δημοτική αρχή με κορμό ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει το σύστημα με τα «πέντε μεροκάματα τον μήνα»!!! Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχος της Λάρισας έχει γνώση και πείρα από αυτό το κλεπτοκρατικό και διάτρητο σύστημα… Αν δεν ξέρει πολλά, ας κάνει μια βόλτα στην Καισαριανή να πάρει «μαθήματα», ή ας διαβάσει εδώ και εδώ μήπως πάρει μαθήματα εφαρμοσμένης αδιαφάνειας και «συστήματος» ημέτερων…