Αποχώρησε με το "καλημέρα" η παράταξη Ιωαννίδη…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Κακή αρχή για το δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής. Με την έναρξη της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου, οι αποφάσεις του επαφίενται στην κρίση της Περιφέρειας ως προς τη νομιμότητά τους..! Και μάλιστα εν γνώσει όσων συμμετείχαν ότι πιθανόν να ακυρωθούν!!!

Το θέμα δεν είναι τωρινό, είναι πιο παλιό: στη σύνθεση κάθε Δ.Σ. νομικού προσώπου καθορίζεται από τον νόμο πόσα μέλη επιβάλλεται να είναι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό δεν τηρείται εκ προθέσεως. Η Περιφέρεια, στον έλεγχο που κάνει στις αποφάσεις, αν διαπιστώσει την «παράβαση» ακυρώνει την απόφαση.

Σήμερα, λοιπόν, εκ προθέσεως ΔΕΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΗ του δημοτικού συμβουλίου για την ΚΕΔΗΚ. Η πλειοψηφία πρότεινε τα τέσσερα που δικαιούται, αλλά η μειοψηφία ΣΥΣΣΩΜΗ (με εξαίρεση την παράταξη Ιωαννίδη που είχε αποχωρήσει) πρότεινε ΜΗ ΜΕΛΗ του δημοτικού συμβουλίου..!

Προτάθηκαν οι κ.κ. Δίζης, Ζαρκαδούλας, Μπαλτάς, Κόλιας. Κανένας δεν είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου… Έκανε παρέμβαση ο «πολίτης» (όπως θέλησε να δηλώσει) κ. Μουστάκας και τους επισήμανε την ανακολουθία, δεδομένης της φύσης του νομικού προσώπου. Δεν την έλαβαν υπόψη τους. Οι της μειοψηφίας επέμειναν ότι «το έχει δεχτεί άλλη φορά η Περιφέρεια»..! Αποτέλεσμα: «συμφώνησαν» πως «αν η Περιφέρεια το γυρίσει πίσω, ξανασυζητάμε τι θα κάνουμε»!!!

Με αυτή τη λογική, μάλλον θα δούμε «το ίδιο έργο» ως προς την αποτελεσματική και ταχεία λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανεκτέλεστες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από την προηγούμενη διοίκηση – εξπρές…


Ο κ. Νίκος Σάμιος αντιπρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ

Άξια συγχαρητηρίων η πρόταση της πλειοψηφίας να ορίσει τον κ. Νίκο Σάμιο ως αντιπρόεδρο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού. Άνθρωποι με τις γνώσεις και τις καταβολές του κ. Σάμιου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού στην Καισαριανή. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι, σε συνεργασία με τον ακούραστο εργάτη κ. Κώστα Γαβριλάκη που ορίστηκε ως πρόεδρος, πολλά και σημαντικά πράγματα θα προκύψουν από το ΚΕΜΙΠΟ και θα το βγάλουν από τη μιζέρια που βρίσκεται σήμερα. 


"Φαντάσματα"…

Α, να μην ξεχάσω να σας πω ότι σήμερα, στον τρίτο όροφο του δημαρχείου, εμφανίστηκαν «φαντάσματα»… Τα οποία «φαντάσματα» μας έδωσαν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ είναι το σήμα κατατεθέν του διαλυμένου σοσιαΛΗστρικού μορφώματος… Η οικογενειοκρατία και το βόλεμα είναι πλέον μέσα στο dna των πρασινοσαλίγκαρων. Δεν τους φτάνει που κατέστρεψαν το σύμπαν, κρατάνε… θέση και για τα σόγια τους στο… Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όποτε και αν λειτουργήσει…


Αποχώρηση Ιωαννίδη

Κατά τη συζήτηση του θέματος του ορισμού του Δ.Σ. του «Μανωλίδη» προέκυψε διαφωνία για το αν η παράταξη Ιωαννίδη είχε το δικαίωμα να ορίσει εκπρόσωπό του στο νομικό πρόσωπο. Για να γίνει αυτό, απ’ ό,τι κατάλαβα από όσα ελέχθησαν, πρέπει να γίνει τροποποίηση καταστατικού του «Μανωλίδη». Η πλειοψηφούσα άποψη έλεγε (και αυτό πέρασε τελικά) ότι σήμερα δεν μπορούσε να συζητηθεί αυτό το θέμα, αλλά μόνο ο ορισμός των μελών του Δ.Σ.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε τη δική του πρόταση, η οποία δεν πέρασε. Οπότε, μετά την ψηφοφορία και αφού καταψήφισε την απόφαση, αποχώρησε δηλώνοντας ότι παραβιάζεται η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.