Του Δημήτρη Καμπουράκη

Ο Τραμπ πήγε για γκολφ προχθές και οι συφοριασμένοι σωματοφύλακες του είδαν σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το αφεντικό τους, έναν άνθρωπο να βγαίνει πίσω από κάτι θάμνους. Επειδή όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι, σήκωσαν κατ’ ευθείαν τα πιστόλια κι άρχισαν να του ρίχνουν. Ο τύπος την κοπάνησε έντρομος, μπήκε σ’ ένα αμάξι, κάποιος τρίτος φωτογράφησε την πινακίδα του, κινητοποιήθηκε η αστυνομία και σταμάτησε το αυτοκίνητο σε άλλη κομητεία.

Συνέλαβαν τον οδηγό, έψαξαν το παρελθόν του και βρήκαν ότι το 2022 είχε μιλήσει σε ρουμάνικο περιοδικό υπέρ των Ουκρανών για την επίθεση που δέχονται από τους Ρώσους. Επειδή ο Τραμπ έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Πούτιν, οι αρχές συμπέραναν ότι ο φιλοουκρανός σχεδίαζε να φάει τον υποψήφιο Πρόεδρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο γιος του Τραμπ έκανε μια ανάρτηση λίγο αργότερα, γράφοντας ότι οι σωματοφύλακες βρήκαν στους θάμνους ένα τουφέκι. Η αστυνομία προσώρας, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία του γιου.

Ο ίδιος ο Τραμπ λίγο αργότερα, έστειλε ένα mail όχι προς τον αμερικάνικο λαό αλλά προς τους χρηματοδότες της εκστρατείας του (όχι παίζουμε), γράφοντας με κεφαλαία γράμματα «ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ». Το Associated μετέδωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο που ο Τραμπ έπαιζε γκολφ (οι πυροβολισμοί των σωματοφυλάκων), οπότε αστραπιαία όλη η υφήλιος έμαθε ότι υπήρξε καινούρια απόπειρα κατά του Τραμπ. Τα περί όπλου του επίδοξου δολοφόνου, είχαν μόνο μία (όχι και τόσο έγκυρη και αντικειμενική) πηγή. Τον γιο του Τραμπ.

Κατ’ ευθείαν έπεσε πανικός στους επενδυτές παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να χτυπήσει ταβάνι. Έκανε καινούριο ρεκόρ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι επενδυτές, λέει, προσέτρεξαν σε «ασφαλές καταφύγιο» για τα λεφτά τους. Η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν, αναγκάστηκαν κι αυτοί να δηλώσουν ανακουφισμένοι που ο Τραμπ είναι καλά. Τι να έκαναν, το επόμενο που θ’ ακούσουν είναι ότι αυτοί (ξανα)στειλαν δολοφόνο να (ξανα)φάει τον αντίπαλο τους.

Ο οποίος δολοφόνος ήταν τόσο ηλίθιος που πήγε με το τουφέκι του στο προσωπικό γήπεδο γκολφ του Τραμπ και κρύφτηκε πίσω από έναν φίκο, ενώ γύρω του ήταν ακροβολισμένος ολόκληρος στρατός σωματοφυλάκων, που μετά την πρώτη απόπειρα, πρώτα πυροβολούν κι ύστερα ρωτούν ποιος είσαι. Πάλι καλά που ο φονιάς δεν έφτασε ως τη χρυσή κρεβατοκάμαρα του Τραμπ με σκοπό να τον καρυδώσει εκεί που κοιμόταν.

«Μα τι έπαθες κι ασχολείσαι μ’ αυτό το θέμα;», θα με ρωτήσετε. Να σας πω. Αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή και να δω πώς θα νιώσω ως συνωμοσιολόγος και ψεκασμένος. Εύκολος και χαριτωμένος ρόλος τελικά. Λέω ό,τι μου κατέβει και δεν δίνω λογαριασμό ούτε σε στοιχεία, ούτε στη λογική, ούτε σε κανέναν. Οπότε ανακράζω. «Τι μας θεωρούν οι Τραμπικοί; Ηλίθιους; Μας περνούν για χάπατα; Θαρρούν πως δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα είναι φτιαχτά; Είτε η απόπειρα δεν υπήρξε καν, είτε αυτό τον βλάκα τον έβαλε πίσω από τον θάμνο ο ίδιος ο Τραμπ για να κερδίσει τις εκλογές. Σε τα μας τώρα…;»

Πηγή: liberal.gr