Της Νίκης Ζορμπά

Δεν γίναμε πολύ σοφότεροι από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη χθες στο Mega.

Ιδίως ως προς τα επιχειρηματικά του που έχουν αναχθεί σε μείζον θέμα τις τελευταίες εβδομάδες : Ισχυρίστηκε πως δεν έχει πια καμιά εταιρεία και τα υπόλοιπα θα τα βρει αν χρειαστεί η Δικαιοσύνη και θα φανούν στο πόθεν έσχες που θα καταθέσει στις 30 Ιουνίου. Εάν στοιχειοθετηθεί παρατυπία, είπε ωστόσο, θα πληρώσει το πρόστιμο.

Άδειασε” όμως τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ βάσει του οποίου ελέγχεται ο κ. Κασσελάκης. Είναι λάθος, είπε, ψέγοντας παράλληλα τη Ν.Δ γιατί πέντε χρόνια τώρα, δεν τον άλλαξε.

Ένα ακόμη άδειασμα στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα , το οποίο πασπάλισε και με ολίγον μελό: “Στο τέλος της ημέρας αν είναι να τιμωρηθώ επειδή έκαναν Χριστούγεννα οι άνθρωποι των κομματικών μέσων …”.  Και αυτή είναι μια γκρίζα ζώνη προς διευκρίνιση, καθώς ο τέως οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος, ισχυρίστηκε πως τα χρήματα του δανείου Κασσελάκη δεν χρειάστηκαν για την πληρωμή των εργαζομένων του κόμματος.

Έχει “ουρά” ούτως ή άλλως αυτή η υπόθεση και σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά του κ. Κασσελάκη, το ταμείον θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές: 30 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή πόθεν έσχες. Οι ευρωκάλπες θα στηθούν στις 9/06.

Αδειάσματα σε Τσίπρα χωρίς τέλος

Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη όμως, ήταν αποκαλυπτική ως προς τη συνέπειά του να αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.

Όπερ έπραξε προ ολίγων ημερών πάλι σε συνέντευξή του (ΕΡΤ- Γ. Κουβαράς) λέγοντας ότι έχει κλείσει ο προηγούμενος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ανοίξει νέος υπό τη δική του ηγεσία. Χθες το επανέλαβε με μεγαλύτερη σαφήνεια:

“Έχω πει ότι ο κύκλος 2015-2019 έχει κλείσει. Έχει ανοίξει νέος κύκλος και θα υπάρχει μεγάλη ανανέωση”. 

Στην ίδια απάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε άγνοια για το τι συνέβη με τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis και παρέπεμψε τρις στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Ρωτήστε τον Τσίπρα για το τι έγινε τότε, εγώ ήμουν στην Αμερική. 

Τούτο πάντως δεν τον εμπόδισε από το να παράσχει ολόθερμη στήριξη στους “πρωταγωνιστές” των υποθέσεων τηλεοπτικών αδειών και Novartis , Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, αντίστοιχα: Χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Υπάρχει και άλλη πτυχή ενδιαφέρουσα σε όσα είπε για τον τέως πρόεδρο και τη σχέση τους:

Συναντήθηκαν μετά το συνέδριο, είναι “μαζί του 100%” ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές και παρεμπιπτόντως του “επιτρέπει” να λέει την άποψή του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

“Άδειασε” και την οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Το μαξιλάρι μπορούσε να είναι 32 δις.

Αντίδραση επίσημη από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σε όσα δήλωσε ο διάδοχός του δεν έχει καταγραφεί – ακόμη. Ο κ. Κασσελάκης πάντως, ήταν… σαφέστατος.

Πηγή: capital.gr