Της Κατερίνας Γαλανού

Είναι -όπως φαίνεται ως τώρα- νομοτελειακό για το ΣΥΡΙΖΑ να έχει για αρχηγό πρόσωπο που λειτουργεί ως «υδράργυρος». Να διαστρέφει και να ξεγλιστράει από την πραγματικότητα.

Την επομένη του Συνεδρίου, δια της τεθλασμένης των κύκλων και των ερμηνειών τους, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε κερδισμένος. Διότι κατάφερε όπως λέγεται, να αποσείσει οριστικά από πάνω του την ευθύνη ότι επέβαλε ή επέτρεψε στο Στέφανο Κασσελάκη να πάρει το κόμμα και να το οδηγήσει στη διάλυση. Αριστοτεχνική διαστροφή, των όσων καταγράφηκαν εντός της αιθούσης του Συνεδρίου αλλά και στις παρακάμερες εκτός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη δική του πλευρά, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δήλωσε απόλυτα κυρίαρχος.

Επειδή «το Στάδιο μίλησε» και φώναζε σε όσους τολμούν να τον αμφισβητούν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Εμφανίστηκε επίσης απόλυτα σίγουρος, πως εάν πήγαινε εκ νέου σε εσωκομματικές εκλογές θα έπαιρνε ξανά το μαγαζί με 90%. Μπορεί ανέξοδα να το ισχυρίζεται αφού πλέον δεν χρειάζεται να το αποδείξει. Τουλάχιστον άμεσα.

Μόλις η «τριανδρία» Παππά, Φάμελου, Γ. Τσίπρα του υπέδειξε τη δίοδο διαφυγής, τη χρησιμοποίησε.

Εάν πίστευε ότι θα έκανε περίπατο με «90τακατό» θα έβαζε τους συνέδρους να αλλάξουν την ψήφο τους. Όπως κάποτε το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν τόλμησε να πάει μέχρι τέλους και είτε το πιστεύει είτε όχι, παραμένει πρόεδρος υπό προθεσμία.

Οι σύνεδροι που φώναζαν «κάτω τα χέρια» θα γυρίσουν στα χωριά τους αλλά στην Κουμουνδούρου  θα πέφτει καθημερινά πάνω στους, όχι και τόσο λίγους, αμφισβητίες του.

Στις εθνικές εκλογές, είτε θα φτάσει με άλλο κόμμα και άλλους συντρόφους, είτε δεν θα φτάσει καθόλου.

Συνομιλώντας και εκφράζοντας την «αρένα» του Συνεδρίου θα εξακολουθήσει τη «μάχη» να γίνει το αφεντικό του ΣΥΡΙΖΑ ή όπως αλλιώς θέλει να τον βαφτίσει.

Προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Να απαντήσει τι ήθελε να πετύχει με την πρωτοβουλία και την παρέμβαση του αλλά κυρίως «τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα».

Να είναι μαζί του ή απέναντι του; Στην αρένα με τα αποκαϊδια.

Η χθεσινή συνέντευξη στην ΕΡΤ ήταν το part 2 του μπρά ντε φερ τους, με δεδομένο ότι ο Κασσελάκης είπε με εύσχημο τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα ότι τελείωσε. Από το 2019 όταν τελείωσε ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ.

Η πείσμονα αποφασιστικότητα ότι θα μείνει πρόεδρος, δείχνει ακραίο βολονταρισμό, εξαιρετικά συμβατό με το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ακραίες ήταν και οι αντιφάσεις του για το τι ήταν, τι είναι και τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νέο κύκλο που αρχίζει (;) υπό την ηγεσία του.

Η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Διονύση Τεμπονέρα μπορεί πράγματι να εμπίπτει στη μικροπολιτική καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μικραίνει σε όλα τα επίπεδα όμως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων εξακολουθεί να εμπίπτει στα κρίσιμα για την πορεία του τόπου.

Του πέρασε, όπως ανέφερε από το μυαλό, να πάει κόντρα στο ρεύμα και να πει «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά κοίταξε την πραγματικότητα. Αλλά δεν κατάφερε να καταλάβει γιατί φεύγουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν κατά χιλιάδες οι έλληνες φοιτητές. Δεν του έχει περάσει από το μυαλό ότι η Αριστερά, που τόσο θέλει να υπηρετήσει, θωπεύει τα μπάχαλα στο ελληνικό πανεπιστήμιο και αποκρούει ως «ιδιωτικοποίηση» τις δωρεές και τις επενδύσεις ιδιωτών.

Πηγή: liberal.gr