Της Κατερίνας Γαλανού

Ας προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την πολιτική δράση και τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη τις τελευταίες 36 ώρες, μήπως και καταφέρουμε να αντιληφθούμε τι είναι αυτό το «μόρφωμα» που παίρνει σταδιακά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, σε εκδήλωση με τον τίτλο «Ελληνικό όνειρο – Ζωή με αξιοπρέπεια» o αρχηγός του κόμματος παρουσίασε το οικονομικό του πρόγραμμα. Με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, χαρακτήρισε την πρόταση ως μια από τις σημαντικότερες που έχουν κατατεθεί από ελληνικό κόμμα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας άκρατο ενθουσιασμό στον Παύλο Πολάκη.

Την ονειρική ιχνογράφηση του φορολογικού παραδείσου δια χειρός Κασσελάκη, την εξήγησε ο Κ. Χαροκόπος στο σχετικό του άρθρο. Από τα αριστερά, ο Νίκος Φίλης μετέφρασε στους συντρόφους που έμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ, το «προκλητικό και επικίνδυνο» οικονομικό πρόγραμμα Κασσελάκη. Λιγότερα δημόσια έσοδα, μη αναδιανομή και μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, δηλαδή τομείς, όπως παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη.

Την Τετάρτη, με μια συνέντευξη στο Mega, όπου ο εκνευρισμός και η αμηχανία ξεπέρασαν την έμφυτη ειρωνεία του, υποκλίθηκε ξανά δημόσια και χωρίς αναστολές στα ιερά τοτέμ του, Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη. Στις «κακές ψυχές» του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον σκοτεινό χαρακτηρισμό Φίλη. Για τα αστακοκάραβα, δεν ξεκαθάρισε αυτά που κλήθηκε να ξεκαθαρίσει, αλλά φόρτωσε στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη και τη ρετσινιά για το νόμο που φτιάχτηκε για να κυνηγήσει το ζεύγος Μητσοτάκη και σήμερα ταλαιπωρεί τον ίδιο.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι είχε μια νέα συνάντηση με τον προκάτοχό του, αφότου έγιναν μαλλιά κουβάρια στο Συνέδριο. Συνάντηση για την οποία, το περιβάλλον Τσίπρα σιωπά, επιβεβαιώνοντάς την. Ίσως, αυτή η συνάντηση να σχετίζεται με τη βεβαιότητα Κασσελάκη, ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές, όποιο σκορ και αν φέρει. Στους Γιάννη Πρετεντέρη και Ράνια Τζίμα, που τον ρώτησαν για κάποια παράλογα που εμπεριέχονται στο οικονομικό του πρόγραμμα, δήλωσε με αυτοπεποίθηση, ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο, ως πρωθυπουργός, να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Η πρόβλεψη αυτή, ακούγεται ασφαλέστερη από την αντίστοιχη του κυρίου Τσίπρα όταν παραμονές των εκλογών του 2019, έλεγε στη Μάρα Ζαχαρέα ότι δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να κερδίσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές.

Την Πέμπτη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε σε μια υπερπαραγωγή στο TikTok για τις τρίχες που κούρεψε, προκειμένου να πάει στον στρατό για μερικές μέρες, και μια μικρότερης επικοινωνιακής εμβέλειας και στόχευσης, εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφιέρωσε χρόνο προκειμένου να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη για το πόσο κόστισε το βίντεο κλιπ και το κούρεμα, αλλά όχι και στο ερώτημα, που από ποια εταιρεία στην οποία ΔΕΝ μετέχει από τον Απρίλιο του ‘23, εστάλη το έμβασμα στην Κουμουνδούρου παραμονές Χριστουγέννων.

Πιστός στις αρχές και τις αξίες του πολακισμού, με προσωπικά σόου και το λαϊκισμό τού αυτοδημιούργητου μπίζνεσμαν, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πάει στις ευρωεκλογές με το φόβο να μην διαψευστεί το δικό του «ούτε μια στο εκατομμύριο».

Πηγή: liberal.gr