Του Γιάννη Σιδέρη

Επί τέλους τελειώνει η πιο αδιάφορη, αλλά παραδόξως και εμπρηστική, προεκλογική περίοδος. Τον ρόλο του εμπρηστή προσπάθησε να υιοθετήσει ο Κασσελάκης, που ξεπέρασε τον Τσίπρα σε λαϊκισμό και τον Πολάκη σε ανοίκεια επιθετικότητα.

Κάποιος σχεδόν από το πουθενά, που ενδέχεται να αποδειχθεί «πουθενάς», όπως απέδειξε με το αστείο excel που παρουσίασε ως πόθεν έσχες, προσπάθησε πειρατικά να αλώσει την πολιτική ζωή, με όπλο την ευχέρεια στους ακκισμούς με την τηλεοπτική κάμερα, την παντελή απουσία πολιτικής σκέψης και ηθικής συνέπειας, και με περίσσεια θράσους.

Αποκαλύφθηκε από γραπτά του ότι ήταν φαν του Μητσοτάκη και αγοράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τον απηνή διώκτη του, με μια υπερβολική και θεατρική επίκληση των δικών του καθαρών χεριών.

Ο -τελικά- όχι και τόσο σημαντικός πλουτισμός του, ώστε να του επιτρέπει στο εξής να ζει χωρίς να δουλεύει, τα προσωπικά χρέη του, αυτού που δεν χρωστάει σε κανέναν, προσθέτουν πινελιές καχυποψίας ως προς το πρόσωπό του.

Ήδη εγείρονται ερωτήματα για το αν οι κομπασμοί για τη χρηματική του ανθηρότητα, επαληθεύονται από τα πράγματα. Όπως ας πούμε το περίφημο σπίτι στη ΝΥ είναι αγορασμένο με δάνειο και υποθηκευμένο.

Το σπίτι στο Κολωνάκι δεν είναι γνωστό με τι χρήματα αγοράστηκε ή αν βρίσκεται υποθηκευμένο και αυτό. Ή τα κέρδη 49,9 εκατ. της Tiptree Maritime που κέρδισε για τους μετόχους ενώ το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε ζημιές 8,3 εκ, δολαρίων.

Το πόθεν έσχες του ενδέχεται να αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό που θα διαπεράσει το ουσιαστικά αόρατο επιχειρηματικό παρελθόν του Στέφανου. (ο γράφων αναγνωρίζει το λάθος του όταν έγραφε προ ημερών, ότι κακώς η ΝΔ ασχολείται με το πόθεν έσχες Κασσελάκη).

Ο επιχειρηματικός βίος του Κασσελάκη, με τη δυναμική που έχει προσλάβει το θέμα, θα γίνει φύλλο και φτερό ως τις επόμενες εκλογές. Και θα φταίει ο ίδιος γιατί το προκάλεσε με το ατελές και αφελές «πόθεν» που παρουσίασε και δεν κατέθεσε, και την εμπρηστική ρητορική που κατηγορεί όλους τους άλλους για παρανομία, ψέματα και ληστρική συμπεριφορά. Υπάρχουν επιπροσθέτως και τα 11 εκατομμύρια που χρωστάει ο μπαμπάς στο ελληνικό κράτος.

Τρία χρόνια είναι ικανά για να ταυτοποιηθεί η περιουσία του Στέφανου και να αποδεχθεί αν είναι «απατεωνίσκος» και «τυχοδιωκτάκος», όπως τον αποκάλεσε ο Κουτσούμπας, ή ο νέος μάρτυρας που παράτησε τα πλούτη και την τρυφηλή ζωή και ήρθε να αναλωθεί υπέρ του λαού.

Χθες, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα, επιστράτευσε εκ νέου πολιτική χυδαιότητα για τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζει όρια. Όπως και ο συνεργάτης του που κατηγόρησε πρώην συντρόφους του ότι τα έκαναν πλακάκια με τον Μητσοτάκη να του αποδώσουν καθαρό πόθεν έσχες.

Η χυδαία προεκλογική περίοδος εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελειώνει σε δύο ημέρες. Καιρός η κυβέρνηση να επιταχύνει το έργο της. Ο Κασσελάκης με την εμπρηστική υπερπολιτικοποίηση και ηθικολογία της πολιτικής ζωής, ακούσια… εξυπηρετεί την κυβέρνηση, στις ενδεχόμενες αδράνειές της!

Όταν επιτίθεται με ανόητες κατηγορίες, με τερατώδη ψεύδη (όπως όταν κατηγορεί τον Μητσοτάκη γιατί δεν πάει να καταθέσει μαζί του πόθεν έσχες για το 2023), όταν δαιμονοποιεί κάθε κυβερνητική πράξη, βοηθάει τη ΝΔ γιατί συσπειρώνει τον κόσμο της, και βοηθάει στην απόκρυψη των όποιων πραγματικών αποτυχιών της.

Γιατί όταν η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν κάνει τίποτα καλό, περνάνε εκτός κριτικής και αυτά που όντως δεν κάνει καλά.

Πηγή: liberal.gr