«Το τελεσίγραφο Τσίπρα απερρίφθη από το συνέδριο και η νίκη του Κασσελάκη ήταν πύρρειος», ανέφερε ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλος, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν, το τετραήμερο. Μάλιστα ο ίδιος εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει «υπογραφή απομάκρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της», καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει για τον κόσμο».

Επίσης, ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Action24 επέρριψε τις ευθύνες για την «κατρακύλα» του κόμματος στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η πτώση ξεκίνησε επί προεδρίας του.

«Το ερωτηματολόγιο που ήταν αφορμή για τη σύγκρουση έθετε το ερώτημα να μείνουμε στην αριστερά ή να γίνουμε δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν, αυτή είναι η λογική του, ή καλύτερα ένα λαϊκιστικό κεντρώο κόμμα που θα είναι έτοιμο να κάνουμε το μπαλαντέρ εξουσίας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης έχει ανοίξει την ιστορία ξηλώματος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά», είπε ο κ. Φίλης.

Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «σημασία δεν έχει η προσωπική αντιδικία του πρώην και σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε μια τριπλή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: κρίση φυσιογνωμίας με το ερωτηματολόγιο που αμφισβητεί την αριστερή υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ, κρίση στρατηγικής και προγράμματος και κρίση ηγεσίας».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας «όταν βρει τη δύναμη να κάνει αυτοκριτική και για τα δύο τότε η συζήτηση θα είναι πιο ουσιαστική» και προσθέτοντας πως «φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ που βαθαίνει έχει την αρχή της επί προεδρίας του».

«Δεν έπρεπε να γίνεται προσωποποίηση της αντιδικίας με τον Μητσοτάκη, ούτε θολή θέση όσον αφορά τα εμβόλια για τον κορονοϊό», συνέχισε ο Νίκος Φίλης, ασκώντας κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, ενώ για την παρέμβασή του τελευταίου στο Συνέδριο σχολίασε πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος πας και μιλάς και δεν στέλνεις τελεσίγραφα λίγο πριν το συνέδριο».

Πηγή: liberal.gr