Ο Κασσελάκης θέλει πρώτο ρόλο στην Κεντροαριστερά και δηλώνει ότι δεν αποχωρεί
«για να έρθει ένας από μηχανής θεός».

Του Δημήτρη Χόνδρου

Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στις εσωκομματικές πιέσεις για να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το 14,9% των ευρωεκλογών εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως το κόμμα δεν κατάφερε να κερδίσει από την σημαντική πτώση του κόμματος και ανοίγουν την ευρύτερη συζήτηση για την πορεία ευρύτερα της κεντροαριστεράς και τις αναγκαίες συγκλίσεις , ο Στ. Κασσελάκης επέμεινε στην ΚΟ: «Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει».

Ο Στ. Κασσελάκης δεν έχει καμία διάθεση να παραχωρήσει ζωτικό πολιτικό χώρο και οχυρώνεται πίσω από το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει και κερδίζει έδαφος στις λαϊκές περιοχές και στους νέους ψηφοφόρους.

 

Θέλει πρώτο ρόλο στην Κεντροαριστερά

Και όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει να έχει κεντρικό ρόλο και στην οποιαδήποτε κίνηση υπάρξει στον ευρύτερο χώρο για να μην τεθεί εκτός παιχνιδιού. Η φράση του ότι θα είναι υποψήφιος «αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα», τα λέει όλα.

Το στίγμα του όμως δόθηκε και με την διευκρίνιση:

«Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία».

Κατανοώντας πως το πολιτικό παιχνίδι θα ανοίξει στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, κινείται με σπουδή θέλοντας ο ίδιος, όσο αυτό είναι εφικτό, να βάλει τις συντεταγμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι, «τρέχει» ουσιαστικά και θέτει τους όρους του για να συμμετέχει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγαλύτερο σχήμα μαζί με το ΠαΣοΚ, αποκλείοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τη σύμπραξή του σε σχήμα με τη Νέα Αριστερά που θεωρείται μια ανήθικη δύναμη, κατά τους «κασσελίστας», που έκλεψαν τις έδρες.

 

Ο Τσίπρας και η Ζωή

Στο πλαίσιο αυτό θα επιμείνει στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με ΠαΣοΚ και Πλεύση Ελευθερίας (σ.σ. για την οποία δεν θέλει να ακούει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν κάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου του) σε κοινοβουλευτικό πεδίο με την κατάθεση προτάσεων νόμου.

Πηγή: tovima.gr