Της Κατερίνας Γαλανού

Όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, είχε επιβληθεί κεντρικά ένα ιδιότυπο σιωπητήριο και αυστηρές εντολές για τη δημόσια παρουσία τους, υπό το φόβο να προκύψει ένας… Κατρούγκαλος στο παρά πέντε της κάλπης.

Η προεκλογική καμπάνια κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα του Στέφανου Κασσελάκη, που θεωρούσε εαυτόν -και τον θεωρούσαν και άλλοι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ- ως το μεγάλο asset. Από το βράδυ της Δευτέρας, με την αυτοπαγίδευση στον τραγέλαφο του μη Πόθεν Έσχες, ο κύριος Κασσελάκης οδηγείται στις κάλπες πολλαπλώς εγκαλούμενος και απολογούμενος. Για παραβίαση του νόμου και κατά συρροή ψεύδη που αφορούν την οικονομική του κατάσταση, που υποτίθεται ότι δικαιολογούσε αν και μη εργαζόμενος και αμειβόμενος από φανερή πηγή, να συντηρεί τον τρυφηλό βίο του στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και αλλού.

Το πινακάκι της μιας σελίδας, που υποτίθεται ότι θα έριχνε φως στην οικονομική του κατάσταση και ειδικότερα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ, δημιουργεί δυο τεράστια ζητήματα.

Το μεν θεσμικό, αναδείχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος επισήμανε ότι ο κ. Κασσελάκης ομολογεί ότι παραβίασε ξεκάθαρα τη νομοθεσία που απαγορεύει να έχει ή να συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία μετά την εκλογή του. Με την πτυχή αυτή θα ασχοληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, στον οποίο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν ο κ. Κασσελάκης εμφανιστεί με το μη επιχείρημα ότι δεν γνώριζε το νόμο και γι’ αυτό κράτησε στο Ντελάγουεαρ την εταιρία «OSIOS» από την οποία σήκωνε χρήματα, όπως φάνηκε τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘23.

Το δεύτερο θέμα, το οποίο συναρτάται και με την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια, τη σοβαρότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έθεσε ως άνθρωπος της πιάτσας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτώντας τη Θεοδώρα Τζάκρη που έχει απομείνει να παλεύει για να υπερασπιστεί τα ανυπεράσπιστα:

«Ένας άνθρωπος που δεν εργάζεται πια, έχει δάνειο 1,8 εκατ. κατά δική του δήλωση, έχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. και έχει ξοδέψει για να πάρει σπίτι 1,8 εκατ. Πώς γίνεται; Αν πούλησε τα επενδυτικά προϊόντα να πάρει σπίτι, είναι φτωχός… Έχει πάρει το σπίτι του στις Σπέτσες όταν ήταν δύο ετών από γονική παροχή, αλλά ο πατέρας του φαίνεται να χρωστάει στην εφορία 11 εκατ. Άρα η εικόνα του ζάπλουτου που παρουσιάζει και δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά, είναι παραμύθια της Χαλιμάς» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κόμπαζε νυχθημερόν ότι ξέρει από οικονομία και χρηματοπιστωτικά και ότι επαγγελματικά τα κατάφερε καλύτερα από τον «αποτυχημένο Μητσοτάκη». Αν γνώριζε αυτά που λέει ότι γνωρίζει, δεν θα είχε σταθεί ποτέ μπροστά στο πινακάκι-ομολογία της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών περί της οικονομικής επιφανείας του. Εξαπάτηση που γίνεται συλλογικά και ανερυθρίαστα, αφού η Κουμουνδούρου διακινούσε ως επίσημες ανακοινώσεις αυταπόδεικτα χονδροειδή ψεύδη, για να «ψηλώσει» τον κ. Κασσελάκη.

«Όταν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρισκόταν στην Αμερική κι εργαζόταν ασταμάτητα σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό τομέα για να πετύχει τους στόχους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοριζόταν με… προτροπή του πατέρα του στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας…» έγραφε σχετική ανακοίνωση. Ο Στ. Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 και ήταν 11 χρόνων όταν το 1999 ο Κ. Μητσοτάκης εργάστηκε στη θυγατρική της ΕΤΕ!

Ψέμα στο ψέμα, χάθηκε ο λογαριασμός και τα νούμερα δεν τους βγαίνουν, ούτε καν όταν μιλάνε για απλές ημερομηνίες. Η για την πλατφόρμα που δήθεν είναι κλειστή και δεν μπορεί να υποβληθεί το αληθινό Πόθεν Εσχες που είναι έτοιμο, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμη τα χαρτιά από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ.

Το φιάσκο με τον ανύπαρκτο πακτωλό και τα σωρευμένα χρέη στο Έσχες ενδεχομένως αποδειχθεί το τελευταίο καμπανάκι για όσους έπεισε ο Στ. Κασσελάκης ότι από το ίδιο «λεφτόδεντρο» θα κόψει τα δισεκατομμύρια για το «κοστολογημένο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δελεαζοντας τους Έλληνες με μια καλύτερη ζωή, αμέσως, τώρα. Με δανεικά, χρέη και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Πηγή: liberal.gr