Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται υπουργοί και βουλευτές εν αναμονή των αποφάσεων του Πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό, που όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό άρχισε καθώς μετά το μήνυμα της κάλπης και το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κ. Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψη του στην Ιορδανία και ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με υπουργούς (Γ. Γεραπετρίτης, Κ. Χατζηδάκης, Α. Γεωργιάδης) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός είναι να γίνει την Τετάρτη ο ανασχηματισμός, την Πέμπτη η ορκωμοσία της κυβέρνησης και την Παρασκευή να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν δύο απόψεις για το πως πρέπει να κινηθεί ο Κ. Μητσοτάκης. Οι Α. Σκέρτσος και Α. Πατέλη πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τον κεντρώο προσανατολισμό της, προσπαθώντας να κερδίσει τους ψηφοφόρους που δεν την ψήφισαν αλλά δεν πήγαν και σε άλλα κόμματα ,και τον Μ. Βορίδη και άλλους της δεξιάς πτέρυγας να πιστεύουν ότι θα πρέπει να στρίψει προς τα δεξιά, ακολουθώντας την πανευρωπαϊκή τάση.

Ακόμα δεν έχουν αναλύσει πλήρως τα αίτια της ήττας αλλά εκτιμούν ότι υπήρξαν διάφοροι λόγοι, από τον γάμο των ομόφυλων μέχρι την ακρίβεια, τη δυσαρέσκεια των ελεύθερων επαγγελματιών για το ασφαλιστικό, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού που αύξησε τα βάρη τους, την ενόχληση για τα Τέμπη, το σκάνδαλο με τη διαρροή των email, κ.α.

Ο Πρωθυπουργός έχει περιθώρια για εκτεταμένες αλλαγές στην κυβέρνηση καθώς στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις των υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Εσωτερικών. Ακούγεται ότι στον ανασχηματισμό θα αξιοποιήσει αυτή τη φορά στελέχη της παράταξης και όχι μεταγραφές εκτός ΝΔ και ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών

Πηγή: tovima.gr