Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς δεν ξεπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέλαβε την τρίτη θέση με 12,79%, με πρωτοκλασάτα στελέχη να αφήνουν αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να ισχυροποιήσει το ρόλο του και έχασε την ευκαιρία ανοίγματος στο κεντροαριστερό χώρο.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού είπε χαρακτηριστικά «όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Ακόμη τόνισε πως ο στόχος που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ ήταν η δεύτερη θέση με ισχυροποίησή του ποσοστού, με το δεύτερο να πραγματοποιείται καθώς «είχαμε άνοδο έστω και μικρή». Μάλιστα δήλωσε με νόημα πως «κάποια στιγμή ήμασταν δεύτερο κόμμα, μετά το χάσαμε…».

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχαινε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Θα τα αξιολογήσουμε όλα

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση», ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός ούτε προοδευτικός, είναι κάτι διαφορετικό, άρα δεν μπορούν να ληφθούν πρωτοβουλίες μέσω αυτού», σημείωσε. «Θα τα συζητήσουμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα», είπε με νόημα σε διαδοχικές συνεντεύξεις του.

 

Μιχάλης Κατρίνης: Να γίνει ανοικτή πολιτική συζήτηση για την αποτίμηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης από την πλευρά του, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα».

 

Παύλος Γερουλάνος: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα ποσοστά»

Ο Παύλος Γερουλάνος, αφού επισήμανε την τεράστια αποχή, στα όρια του επικίνδυνου, και τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του και, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics. 

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Είναι προφανές ότι αύριο θα είναι μια άλλη μέρα και για τις κινήσεις του κ. Γερουλάνου.

Πηγή: liberal.gr