Ξεκίνησε από χθες το βράδυ το dentist pass, το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι είναι ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων και επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα τέτοια προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή όπου γίνεται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους ως εξής:

  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, από την Τρίτη 23 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 2, από την Τετάρτη 24 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 3, από την Πέμπτη 25 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 4, από την Παρασκευή 26 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 5, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 6, από την Τρίτη 30 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 7, από την Τετάρτη 31 Μαΐου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 8, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 9, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου
  • Για ΑΦΜ που λήγουν σε 0, από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «θα τρέξουμε σε όλη την Ελλάδα για να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επιτρέπεται ένα χαμόγελο για το πολύ καλό ποσοστό, αλλά από Δευτέρα ξεκινάμε πάλι τη σκληρή δουλειά».

Σημείωσε ότι η ΝΔ θα κινηθεί με την ίδια στρατηγική που κινήθηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένους αριθμούς, πράγμα που δεν είχε η αντιπολίτευση.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπεσε μέσα στην παγίδα που η ίδια έστησε στους δημοσκόπους και σχολίασε την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσκόπων επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο περιορισμός των επιστημόνων σε πολιτικές τοξικότητες και να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς περιορισμούς.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι ο κόσμος έχει απορρίψει την τοξικότητα, «είμαστε σε έναν άλλο ιστορικό κύκλο και ο κόσμος θέλει να ακούσει διαφορετικά και συγκεκριμένα πράγματα», ενώ υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει συναίνεση και συνεργασία με άλλα κόμματα και στη συνταγματική αναθεώρηση και σε άλλα θέματα.

 

Τι είναι το Πρόγραμμα “Dentist Pass”

Το Πρόγραμμα «Dentist Pass» αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα (6-12) ετών.

Έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής με ομάδα στόχο τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και την εμπέδωση της φιλοσοφίας της προληπτικής οδοντιατρικής και της ενημέρωσης γονέων και παιδιών για την ανάγκη της επιμελούς φροντίδας της στοματικής κοιλότητας, ώστε τα τελευταία να μεγαλώσουν χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα.

Περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και εν γένει παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40 ευρώ). Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μoρφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (Dentist Pass).

Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελούμενου παιδιού ή των ωφελούμενων παιδιών έως του ανωτέρω ποσού.

Το χρηματικό ποσό της ενίσχυσης δύναται να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους αποκλειστικά για την πληρωμή πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας προς τους συγκεκριμένους ωφελούμενους για τους οποίους έχει εξ αρχής εκδοθεί και προορίζεται. Δεν επιτρέπεται χρήση του ποσού αυτού για άλλο σκοπό, αξιοποίησή του από τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Πηγή: liberal.gr