Απίστευτη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΨΕΜΑΤΑ μέσα στο δημοτικό
συμβούλιο Καισαριανής, για όσα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι λέει ο νόμος!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Φτάσαμε λοιπόν στην «κρίσιμη» μέρα. 25 Φεβρουαρίου 2008. Και τη λέω κρίσιμη γιατί μπαίνει στον δημόσιο διάλογο με αντικείμενο ΔΕΚΑΔΕΣ (ή και εκατοντάδες…) ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ η… καθαρεύουσα!!! Ναι, ναι, ναι, η καθαρεύουσα. Η οποία, η αφιλότιμη, φαίνεται ότι «μπέρδεψε» τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τον "καπιταλιστή"… Και λέει στο δημοτικό συμβούλιο εκείνη την ημέρα ο πρώην δήμαρχος ότι "δεν ξέρει πόσο βοήθησε η καθαρεύουσα"…  Και θα ρωτήσει κάποιος κακόπιστος σαν και μένα: "Καλά, κύριε δήμαρχε, ΑΝ κάτι δεν κατάλαβες λόγω της καθαρεύουσας, γιατί υπέγραψες μια τόσο σοβαρή συμφωνία που αφορά ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και όχι δικό σου;". Όσο και αν δεν "καταπίνονται" εύκολα όλα αυτά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τότε μεσολαβούσαν και ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που είχαν να κάνουν με  την "εργολαβία" για την κατασκευή του γηπέδου. Αλλά… μέχρις εδώ γι’ αυτό το ζήτημα. Όχι γιατί "ο αποθανών δεδικαίωται", όπως λανθασμένα, έστω, έχει μείνει στον πολύ κόσμο, αλλά γιατί δεν θέλω να αναμιχθώ σε μια ξεφτίλα που έχει καταγραφεί στα πρακτικά.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η εύκολη λύση για τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ του 2001 ήταν πολύ "απλή":

 

«Άρα λοιπόν αυτά τα παραχωρήσαμε αφού είχαμε αδυναμία να τα ελέγξουμε, του παραχωρήσαμε μόνο το χώρο του γηπέδου, μια που τα είχε πρώτη η Εθνική τότε και ο Νόμος μας υποχρέωνε να έχει μια έδρα η ΠΑΕ, ως εκ τούτου λοιπόν υπογράφηκε αυτό το Μνημόνιο με ομόφωνη απόφαση και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του γηπέδου».

 

Πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε πέντε αράδες; Αμέτρητα… Κανένας νόμος δεν υποχρέωνε καμία δημοτική αρχή να παραχωρήσει ένα περιουσιακό της στοιχείο αν δεν ήθελε. ΨΕΜΑ καραμπινάτο.

Άξιο "θαυμασμού" το σκεπτικό της φιλολαϊκής αριστερής κομμουνιστικής δημοτικής αρχής απέναντι στον "καπιταλιστή": αφού δεν μπορώ να σε ελέγξω, σου  παραχωρώ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ μπιρ-παρά και σου επιτρέπω μάλιστα να με ΕΞΑΠΑΤΑΣ με όποιον τρόπο μπορείς..!

Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι μία από τις κομμουνιστικές θεωρίες. Δεν γνωρίζω επίσης αν αυτή η τακτική και πρακτική είναι "φιλολαϊκή", αν βοηθάει "τις λαϊκές οικογένειες", για τις οποίες ΔΗΘΕΝ κόπτεται το κόμμα του Περισσού και η απελθούσα πρόσφατα δημοτική αρχή της Καισαριανής. Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι η υπόθεση του Δημοτικού σταδίου είναι μια τεράστια "μουτζούρα" στο κοινωνικό προφίλ που θέλει να πλασάρει στους μη κομματικοποιημένους πολίτες το ΚΚΕ, για να τους αρπάξει μερικές ψήφους.

 

ΤΟ ΚΚΕ ευθύνεται, αν όχι εξ ολοκλήρου, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος, για τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ από τους πολίτες λεφτά του δημοτικού σταδίου. Όχι μόνο γιατί έστησε το σκελετό με το «μνημόνιο» το 2001, αλλά γιατί, ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, έβαζε πλάτη στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, μέσα από τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ συμβούλια που συμμετείχε δια του τότε εκπροσώπου του.

 

Διαβάστε τα περί "καθαρεύουσας" και άλλων φληναφημάτων…

 

Συνεχίζω πάραυτα.