Τι λέει η πράξη παραχώρησης του “δημόσιου κτήματος”


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σύμφωνα με όσα ορίζει η πράξη τής παραχώρησης χρήσης τού “δημόσιου κτήματος” για 40 χρόνια στον δήμο Καισαριανής, η ΦΥΛΑΞΗ του χώρου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου Καισαριανής. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, όχι δικαίωμα. Αυτή την υποχρέωση η δημοτική αρχή του ΚΚΕ δεν την ασκεί, ή, στην επιεικέστερη περίπτωση, την ασκεί πλημμελώς. Όπως ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.


Τι λέει ο νόμος 4415/2016

Ιδού το άρθρο 44 του νόμου 4415 του 2016, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 159/6.9.2016:



Αποκλειστική χρήση, λοιπόν, για 40 χρόνια. Στους σκοπούς της παραχώρησης περιλαμβάνεται «η διατήρηση και ανάδειξη του παραχωρούμενου δημόσιου κτήματος ως χώρου ιστορικής μνήμης της εθνικής αντίστασης, καθώς και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού».

Τα έντονα γράμματα της «εθνικής αντίστασης» είναι δική μου επιλογή, για να τονίσει την εκμετάλλευση από το ΚΚΕ της μίας και μοναδικής ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού και όχι των κομματικών εγκάθετων. Άλλωστε, οι περισσότεροι κομματικοί ινστρούχτορες που συμμετείχαν στο ΕΑΜ διαγράφηκαν, καθαιρέθηκαν και, εν τέλει, πέθαναν στην εξορία της Σιβηρίας ή οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, όπως ο Άρης Βελουχιώτης. Ο όρος, λοιπόν, «Εαμική Εθνική Αντίσταση» είναι σφόδρα προσβλητικός και υποτιμητικός για όλους τους γνήσιους ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ αγωνιστές, που κατέστρεψαν τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους για πολλές δεκαετίες, εμφορούμενοι από ιδέες και ιδανικά ξένα από οφίτσια και κομματικές καρέκλες.


ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΦΥΛΑΞΗΣ…

Τα λόγια είναι περιττά νομίζω. Η διατύπωση είναι ξεκάθαρη. Στον δήμο Καισαριανής ανήκει η αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση φύλαξης” “του παραχωρούμενου τμήματος Δημόσιου Κτήματος με δικές του δαπάνες». Αυτή η υποχρέωση της φύλαξης του χώρου του Σκοπευτηρίου ουδέποτε έχει εκπληρωθεί. Το πώς θα φυλαχθεί ο χώρος είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσει αυτός που πανηγυρίζει για την παραχώρηση. Αυτός που δεν διεκδίκησε ούτε μια στιγμή ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ υπέρ του δήμου και τη δημιουργία ενός νομικού προσώπου όπως το πάρκο Τρίτση, για το οποίο ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ της Αττικής (της Καισαριανής περιλαμβανόμενης…) πληρώνουν για τη συντήρησή του…

Φυσικά, δεν είναι τα μόνα ανεκπλήρωτα λόγια. Δεν έχουν εκπληρωθεί και άλλα πολλά «ψεύτικα λόγια» και μεγαλοστομίες. Για πάρτε μία γεύση:



Ο σκουπιδότοπος που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια στο Ο.Τ. 9, στον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ του Ο.Τ. 9, λέει πολλά… Για τον οποίο σκουπιδότοπο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και υπεύθυνος καταστημάτων της Καισαριανής, μας είχε «διαβεβαιώσει» από το 2015 ότι ήταν στην… αναμονή για την απόφαση κατεδάφισης, αφού, πάλι όπως μας είχε διαβεβαιώσει, είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες… Την οποία ΑΠΟΦΑΣΗ για την ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ, όπως θυμόμαστε, είχε πάρει η διοίκηση Κοντόσταυλου..!


ΣΗΜΕΡΑ, τρία χρόνια μετά, ο σημερινός σκουπιδότοπος και τότε χώρος καταστήματος στον οποίο η δημοτική αρχή έκανε εκδηλώσεις της την προεκλογική περίοδο(!!!) βγάζει επιδεικτικά «τη γλώσσα» σε όσους ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες…

Ας κλείσουμε με μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες που θα στοιχειώνουν τους ιμιτασιόν “Μαυρογυαλούρους” της αυτοδιοίκησης… Τουλάχιστον ο Μαυρογυαλούρος είχε φιλότιμο και παραιτήθηκε…