Το χρονικό της όζουσας παρέμβασης για “Ζητήματα εκ του μη όντος…”


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Λέξη: όζουσα, Ετυμολογία: [<αρχ. ὄζω]= Αναδίδω δυσάρεστη οσμή, βρωμώ. Δίνω αφορμή για υπόνοιες (αυτή η υπόθεση όζει), παρέχω έδαφος για υπόνοια.

Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, όταν η κληθείσα σε απολογία υπάλληλος ανέφερε εγγράφως στους «ιεραρχικά αρμόδιους» ότι η ποσότητα μιας παραγγελίας απορρυπαντικών κάδων σκουπιδιών που της παραδόθηκε στην αποθήκη ήταν λειψή. Έλειπαν δεκαέξι (16) λίτρα. Διαβάστε την αναφορά της με ημερομηνία 28.6.2017:



Στις 5.9.2017 ο «προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος» απαντά στους «ιεραρχικά αρμόδιους»:




Όπως βλέπετε, εκτός από την παντελώς αόριστη αναφορά “το παραλάβαμε”, στην επιστολή κατονομάζεται ένας υπάλληλος, ο οποίος, όπως αναφέρει η επιστολή, «ήταν ενήμερος για όλη αυτή τη διαδικασία».

Όμως, στις 20.9.2017 ο υπάλληλος, ο οποίος κατονομάζεται ως γνώστης της διαδικασίας, δηλώνει εγγράφως, μαζί με την έχουσα ήδη αποστείλει την αναφορά στους «ιεραρχικά αρμόδιους» υπάλληλο, ότι «το υπ’ αριθμ. 10662 έγγραφο αναφέρει ανακριβή συμβάντα, ενώ προφανέστατα αναληθώς αναφέρεται και στον συνάδελφο Τσατσούλη Χρήστο, ο οποίος σαφώς και δεν είχε κάποια ενημέρωση».

Επιπλέον, οι δύο υπάλληλοι δηλώνουν ότι «ποτέ δεν παρελήφθησαν από σταθμό ΚΤΕΛ» τα εμπορεύματα, αλλά «από την αποθήκη» και μάλιστα «από την υπογράφουσα υπάλληλο Συβρή Μαρία»!!!


Τόμπολα..! Το κοινό «αφήγημα» των «ιεραρχικά αρμόδιων» κινδυνεύει να καταρρεύσει… Αλλά έχει ο… καλός θεός των απανταχού «ιεραρχικά αρμόδιων». Ο ένας «ιεραρχικά αρμόδιος» πολιτικός προϊστάμενος των υπαλλήλων που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, συγγράφει το πόνημα «Ζητήματα εκ του μη όντος»… Ποιά η σκοπιμότητα του συγγραφικού έργου; Άγνωστο. Από τα “συμφραζόμενα”, όμως, πείθομαι ότι είναι το βάθρο επάνω στο οποίο θα στηθεί το σκηνικό της δίωξης και της μετάθεσης της “ανυπάκουης” υπαλλήλου. Αργότερα, ίσως έρθει και η ώρα του έτερου υπαλλήλου, ο οποίος δεν δέχτηκε νε εξευτελιστεί δηλώνοντας ότι “ήταν ενήμερος της διαδικασίας”…  

Άξιο “θαυμασμού” και “διορατικότητας” θεωρώ το γεγονός ότι ο συγγραφέας του έργου «Ζητήματα εκ του μη όντος», προφανέστατα, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ως ψευδή, ή συκοφαντική, ή αμελητέα ή… ή… ή… τη διάψευση των δύο υπαλλήλων και δεν την συμπεριέλαβε στο «ανακριτικό» πόρισμα που συνέταξε. Βλέπετε, άλλο να είσαι ένας απλός υπάλληλος και άλλο να είσαι «ιεραρχικά αρμόδιος» με «πλάκα τα γαλόνια»…

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη: η υπάλληλος της αποθήκης, η οποία «τόλμησε» να διαψεύσει κοτζάμ «ιεραρχικά αρμόδιο» μετατέθηκε, γιατί προφανώς θεωρήθηκε ότι κάνει «ΖΗΜΙΑ» στη λειτουργία του δήμου!!! Και επειδή «τόλμησε» να πει στον κ. δήμαρχο Καισαριανής, τον πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ και συναγωνιστή του «κοινωνικού αγωνιστή» Φωτόπουλου ότι «αν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή θέσης της θα αρχίσει πόλεμος», κλήθηκε σε απολογία… Βλέπετε, μπροστά σε έναν «κοινωνικό αγωνιστή» συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μια απλή υπάλληλος «πρέπει» «να κάθεται σούζα». «Πρέπει» να δέχεται στωικά και καρτερικά τη μείωση της αξιοπρέπειάς της. Άλλωστε, όλοι οι συνδικαλιστές «κομμουνιστές», αργόμισθοι ή μη, έχουν αυξημένο το ταλέντο της στοχοποίησης και εξόντωσης κάθε φωνής αντίθετης με τις δικές τους επιταγές. Έχουν αποκτήσει «εξειδίκευση» στο θέμα μελετώντας τις μεθόδους του «δάσκαλου» Στάλιν. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για το θέμα, ρίξτε μια ματιά και στο βιβλίο «Οι τελευταίες μέρες του Στάλιν».



Θα σας ενημερώσω για την απολογία της υπαλλήλου μόλις την πάρω στα χέρια μου.



Επαναλαμβάνω: Λέξη: όζουσα, Ετυμολογία: [<αρχ. ὄζω]= Αναδίδω δυσάρεστη οσμή, βρωμώ. Δίνω αφορμή για υπόνοιες (αυτή η υπόθεση όζει), παρέχω έδαφος για υπόνοια. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει εδώ: παρέχει έδαφος για υπόνοιες.

Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, επανέρχομαι άμεσα με τις «επιλεκτικές ευαισθησίες» κάποιων κομμουνιστών που «υπερασπίζονται», δήθεν, τα «λαϊκά συμφέροντα» της Καισαριανής…

Α, για να μην το ξεχάσω: Στην “από δω” πλευρά της Καισαριανής, την πλευρά προς το Σκοπευτήριο, ποτέ και κανένας δεν ψέκασε τους κάδους ή τους σωρούς των σκουπιδιών, εξ όσων έχω ιδία αντίληψη. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι μια “ευνομούμενη” ΔΗΜΟΣΙΑ υπηρεσία θα έχει στοιχεία ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ της κατανάλωσης αναλώσιμων που πληρώθηκαν με λεφτά των πολιτών. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά για να μην υπάρχουν σκιές από τα γραπτά κάποιων οι οποίοι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, θέλουν να κάνουν “ΖΗΜΙΑ” στους “ιεραρχικά αρμόδιους” οι οποίοι “αγωνίζονται” για τα “λαϊκά συμφέροντα”…