Πληρώνουν ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ για την προεκλογική προβολή τους
ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ εργαζόμενου στα σκουπίδια για «καταχώρηση σε εφημερίδα
του προγράμματος των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καισαριανής»..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μάλλον είναι πλεονασμός το ερώτημα του τίτλου. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ… Την ώρα που οι κομισάριοι του Περισσού αφήνουν, για άλλη μια φορά, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ του Καισάριου, βάζουν το χέρι τους στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟ, τα λεφτά των δημοτών, για να κάνουν άλλη μία αφαίμαξη και να ταΐσουν κάποιους "εκδότες" λίγο πριν τις εκλογές…

Πόσα τους ταΐζουν αυτή τη φορά; ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ!!! Τι εστί ΕΞΑΚΟΣΙΑ ευρώ; Περισσότερα από ένα μηνιάτικο εργαζόμενου!!! Ιδού πόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και στην καθαριότητα:

♦ Νεοπροσλαμβανόμενος υπάλληλος άνω των 25 ετών, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, 586,08 ευρώ μικτά.

♦ Για τους κάτω των 25 ετών ο μισθός είναι 510,95 ευρώ. Και μετά τις ασφαλιστικές εισφορές είναι 431,75 ευρώ..!

Τετρακόσια τριάντα ευρώ παίρνει ένας ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ οικογενειάρχης για να ταΐσει και να ντύσει τα παιδιά του. ΕΞΑΚΟΣΙΑ ευρώ παίρνει ένας αεριτζής που πουλάει “ενημέρωση” και “επικοινωνία”!!!

Ο “εργατομπαμπάς” του Περισσού φυσικά και δεν έχει μάθει να εκτιμά τα χρήματα που βγαίνουν με ιδρώτα. Από πού να έχει μάθει άλλωστε; Να του το έμαθε ο Φωτόπουλος, όταν έκαναν ντου στα γραφεία του προέδρου της ΔΕΗ και γύριζαν τα τραπέζια ανάποδα; Να του το έμαθε η κομματική “γιάφκα” του Περισσού; Πώς και από πού; Ποιος από τους κομματικούς υπαλλήλους έχει μάθει να δουλεύει στη ζωή του; Γι’ αυτό και σκορπά με πλήρη ασυνειδησία τα λεφτά του κοσμάκη για να πληρώνει τη μόστρα που θέλει να κάνει μπας και ξαναβγεί δήμαρχος…

Δείτε τις δύο “αποφάσεις δημάρχου”. Διακόσια πενήντα πλέον ΦΠΑ η κάθε μία. Σύνολο ΕΞΑΚΟΣΙΑ ευρώ. Δεν ντρέπονται. Δεν κοκκινίζουν. Δεν έχουν ίχνος τσίπας.

Αυτά, όταν ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ οι δύο εργαζόμενες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου είναι, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ανασφάλιστες!!!