Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πόσες φορές έχω ρωτήσει δημόσια για τη μη ανάρτηση αποφάσεων της ΚΕΔΗΚ στη «Διαύγεια» επί σειρά ετών; Έχω χάσει το μέτρημα… ΚΑΝΕΝΑΣ από τους «πολιτικούς παράγοντες» που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του δεν έχει «ευαισθητοποιηθεί» να ρωτήσει σε ολόκληρη τη διάρκεια της διοίκησης των πασοκοδεξιών. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Σε όλη την τετραετία της διοίκησης Λαψάτη – Καμπάκα στην ΚΕΔΗΚ είχαν αναρτηθεί ΕΠΤΑ (7) αποφάσεις, μικρής σημασίας. Στη διάρκεια της διοίκησης Κοντόσταυλου, ΚΑΜΙΑ..!



Σ’ αυτό το διάστημα είχαν διακινηθεί από και προς το ταμείο της ΚΕΔΚ περίπου ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! Ας πούμε ότι δεν ήταν υποχρεωτική η ανάρτηση όλων των αποφάσεων. Ας πούμε. Για καμία άλλη δεν υπήρχε υποχρέωση ανάρτησης; Γιατί αναρτήθηκε η απόφαση για τις «Υπερωρίες Θεάκου» στις 13.2.2014; Επειδή έπρεπε να την εγκρίνει ο ΣΠΑΥ και να τις πληρώσει; Δηλαδή η ανάρτηση στη «Διαύγεια» ήταν ζήτημα συγκεκριμένης υποχρέωσης;

Τα ερωτήματα βέβαια είναι ρητορικά. Απάντηση δεν περιμένω από αυτούς που δεν είχαν ποτέ σε υπόληψη τη διαφάνεια και δεν την εφάρμοσαν ποτέ.

Όμως, βλέποντας τρεις αναρτήσεις μέσα στο 2015 που αφορούν τις προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία της ΚΕΔΗΚ, αναρωτιέμαι: προσλήψεις μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ δεν είχαν γίνει και επί Λαψάτη – Καμπάκα; ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ. Και συμβάσεις με ΜΚΟ είχαν γίνει και συμβάσεις με Συνεταιρισμούς είχαν γίνει. Τίποτα δεν αναρτήθηκε στη μερίδα της ΚΕΔΗΚ. Γιατί δεν είχαν αναρτηθεί αποφάσεις; Άγνωστο. Και αφού δεν είχαν αναρτηθεί αποφάσεις για τη διαχείριση ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ περίπου, πως περιμένουμε σήμερα να βγει άκρη από αυτό το ακατανόητο συνονθύλευμα που ονομάζεται «λογαριασμοί της ΚΕΔΗΚ»;

Το 2012 και το 2013 δεν ήρθαν για έγκριση οι ισολογισμοί της ΚΕΔΗΚ. Θα έρθουν ΤΩΡΑ… Είναι αμφίβολο αν στο έργο των ορκωτών λογιστών εμπίπτει και το ζήτημα της μη ανάρτησης των αποφάσεων στη Διαύγεια. Πιθανότατα δεν εμπίπτει, αφού οι ορκωτοί λογιστές εξετάζουν περισσότερο το νομότυπο των εξόδων και όχι την ουσία της διαχείρισης.

Πρόταση: μήπως είναι χρήσιμο και πρέπον απέναντι στους πολίτες, η διοίκηση Σταμέλου να βρει τον νομικό τρόπο να εξεταστεί και αυτό το θέμα μαζί με τους ισολογισμούς που θα έρθουν κάποια στιγμή για έγκριση; Αν, φυσικά, κρίνει το θέμα σημαντικό. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως αντιπολίτευση η παράταξη του ΚΚΕ διαχρονικά δήλωνε ότι δεν ασχολείται, δεν θέλει και δεν συμμετέχει στις διαδικασίες λειτουργίας της δημοτικής ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ… Αλλά ΤΩΡΑ, ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, υποχρεούται να πληρώσει τα τεράστια χρέη που δημιούργησαν οι προκάτοχοί της.

Οι πολίτες, λοιπόν, οι οποίοι πληρώνουν τα «κερατιάτικα» των «μαθητευόμενων μάγων», αν δεν μάθουν την αλήθεια ούτε τώρα, από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΜΑΘΟΥΝ; Η απάντηση είναι σαφής: Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ!