Αποφεύγει να κάνει απολογισμό του χρυσοπληρωμένου
«έργου» του, αλλά και το τι θα γίνει με τους χώρους
που βρίσκονταν υπό την κατοχή του…


 Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με ημερομηνία 17 Δεκέμβρη, το ΕΠΕΚΑ έκανε γνωστό, μέσα από την ιστοσελίδα του, ότι η σύμβαση που είχαν συνάψει μαζί του οι ΜΚΟδουλοι δήμαρχοι Ζωγράφου και Καισαριανής έφτασε στο τέλος του, «λόγω μη ανταπόκρισης των Συμπραττόντων Δήμων του ανωτέρω Προγράμματος»…

Το ΕΠΕΚΑ δεν κάνει κανένα λόγο για τις διαδικασίες επιλογής των «ημέτερων» που προσλήφθηκαν, για τις αμοιβές τους, για τα ποσά που έχουν λαμβάνειν, αλλά, κυρίως, για το «έργο» που πρόσφερε η ΜΚΟ στην Καισαριανή με το χρυσοπληρωμένο συμβόλαιο του ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ…

Για όσους κυκλοφορούσαν στην Καισαριανή και έβλεπαν με ανοιχτά μάτια και όχι με τις «τσίμπλες» που είχαν επιβάλει οι πρασινοφρουροί του εργολάβου, το τρομακτικό ποσό των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ πήγε σε ψηφοθηρικές διανομές «μερίσματος» για προσλήψεις ημέτερων, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν κοινοποιηθεί δημόσια ακόμη…

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο λαχανόκηπος είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες.

ΣΗΜΕΡΑ, δέκα ημέρες μετά τη λήξη της σύμβασης, κάποιοι έχουν κλειδιά του χώρου και κάνουν διάφορες εργασίες!!! Ποιοι είναι αυτοί και γιατί έχουν κλειδιά; Ελπίζουμε σήμερα – αύριο να μάθουμε και να δούμε τα συνεργεία της ΜΚΟ να ξηλώνουν τα σημάδια της βεβήλωσης του Σκοπευτηρίου, που επέβαλαν οι ΜΚΟδουλοι και οι υποτακτικοί τους…


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΜΚΟ:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ
ΔΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ & ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Αθήνα, 17/12/2014

Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») στα πλαίσια ολοκλήρωσης του ανωτέρω Έργου, επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα κάτωθι:

1. Λόγω μη ανταπόκρισης των Συμπραττόντων Δήμων του ανωτέρω Προγράμματος στο από 01/12/2014 έγγραφο του Φορέα, αναφορικά με τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών έως τις 30/06/2015, η λειτουργία του εν λόγω Προγράμματος λήγει αύριο, ημέρα Πέμπτη 18/12/2014 (ολοκλήρωση των δύο (2) ετών λειτουργίας των εν λόγω Δομών, σύμφωνα με το σχετικό θεσμικό πλαίσιο), όποτε και λύονται αυτοδικαίως οι σχετικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου των σαράντα (40) έμμεσα ωφελούμενων- Στελεχών των Δομών.

2. Εντός του τρέχοντος μηνός (Δεκέμβριος 2014) θα καταβληθεί:

  • η μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2014, καθώς και
  • το Δώρο Χριστουγέννων 2014, αναλογικώς προσδιοριζόμενα μέχρι και τις 18/12/2014 (τελευταία ημέρα εργασίας/ απασχόλησης των έμμεσα ωφελούμενων-Στελεχών των Δομών).

3. Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο Φορέας, θα προβεί στις ανωτέρω καταβολές, οι οποίες θα καλυφθούν από ιδίους πόρους, όπως άλλωστε συνέβη και με την καταβολή της μισθοδοσίας μηνός Νοεμβρίου 2014, καθώς έχει εξαντληθεί η δεύτερη δόση επί της εγκριθείσας επιχορήγησης και δεν έχει λάβει ακόμη την τρίτη (τελευταία) δόση επί της εγκριθείσας επιχορήγησης από την Αναθέτουσα Αρχή.

4. Οι αναγγελίες λύσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των έμμεσα ωφελούμενων θα δηλωθούν στον ΟΑΕΔ, εντός 8 ημερών από τη λήξη των συμβάσεων εργασίας.

5. Εν συνεχεία, θα προετοιμαστούν οι σχετικές βεβαιώσεις εργοδότη και θα χορηγηθούν μαζί με τις σχετικές αναγγελίες λήξης των συμβάσεων σε όλους τους έμμεσα ωφελούμενους εντός του Ιανουαρίου 2014.

6. Ο Φορέας μας θα επανέλθει με νεώτερη ενημέρωση για τον ορισμό σχετική συνάντησης με τους έμμεσα ωφελούμενους, καθώς και για την ημερομηνία παραλαβής από τους τελευταίους των ανωτέρω εγγράφων.