Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η διγλωσσία του ΚΚΕ, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, έχει εξήγηση και παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που παράγει επαγγελματικά “στελέχη”, τα οποία το διατηρούν σε καθεστώς κομματικής συντήρησης και διαιώνισης μέσα στον καπιταλισμό. Γι’ αυτό και μιλάνε σε κάθε ευκαιρία για «στήριξη στην πάλη του λαού ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά του». Για να κοροϊδέψουν τους απλούς πολίτες. Τη ζωή και τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων του λαού και των εργαζόμενων τα τσακίζουν οι “σατραπίσκοι” του ΚΚΕ. Ένα απλό παράδειγμα, μέσα στα πολλά για τα οποία έχει καταγγελθεί η δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην Καισαριανή, είναι τα “κλεμμένα” ένσημα των εργαζόμενων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου, του Καισάριου. Δείτε τη “φρέσκια”, προχτεσινή, εκτύπωση της κατάστασης ενσήμων της μιας εκ των δύο εργαζόμενων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου:


Τα λόγια είναι περιττά. Τα “στελέχη” του Περισσού, τα οποία εισπράττουν ανελλιπώς τα παχυλά μηνιάτικα από τις τσέπες των πολιτών, δεν έχουν κολλήσει ένσημα εδώ και πολλούς μήνες σε μια εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της σύνταξης!!!

Όπως βλέπετε, από τον Ιανουάριο του 2016 σταμάτησαν να κολλάνε ένσημα στην εργαζόμενη. Έτσι, χωρίς καμία εξήγηση..! Όταν εκείνη το διαπίστωσε τον Απρίλιο του 2017, έσπευσαν να υποβάλλουν απογραφικό δελτίο για δύο μήνες, ίσα-ίσα για να μπορέσει να καλυφθεί ιατροφαρμακευτικά. Και όταν η εργαζόμενη δημοσιοποίησε την κατάσταση ομηρείας στην οποία την έφεραν οι “κομμουνιστές”, τής κήρυξαν πόλεμο, φτάνοντας στο έσχατο σημείο ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ να “καυχιέται” ο “σταλινίσκος” τοποτηρητής του Περισσού ότι «εγώ θα τη διώξω αυτή»!!!

Αργότερα, όταν το ζήτημα πήρε διαστάσεις, υπέβαλαν απογραφικό δελτίο για άλλους τέσσερις μήνες. Αυτά όλα είναι αποτυπωμένα στην επίσημη κατάσταση ενσήμων της εργαζόμενης. Την ημερομηνία τη βλέπετε επάνω δεξιά: 12 Μαρτίου 2018.

Προσέξτε τα ποσά που εισέπραττε η εργαζόμενη μέχρι το 2016, με 20 χρόνια προϋπηρεσία και ενώ εργαζόταν δύο Σάββατα τον μήνα. Αυτό το ποσό, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ στην κατάσταση, ήρθαν οι«κομμουνιστές» που «παλεύουν για τα δικαιώματα του λαού» και το μείωσαν!!! Και αφού το μείωσαν, είχαν το θράσος να πουν ότι η εργαζόμενη «δεν έχει υπαλληλική σχέση με τον δήμο»!!! Χειρότεροι και από τον πολιτικό τσαρλατάνο του Μαξίμου… Χειρότεροι…

Και ας πούμε «καλά, μέσα στην κρίση, βρήκαν τη ‘’λύση’’ τής μείωσης του μισθού της». Μετά από αυτό, όμως, πώς τόλμησαν να δηλώσουν εγγράφως ότι η εργαζόμενη δεν έχει καμία υπαλληλική σχέση με τον δήμο;



Φυσικά, δεν πρέπει να ξενίζουν όλες αυτές οι αντεργατικές πρακτικές που εφαρμόζει το (κατά Νίκο Ζαχαριάδη) «κουκουέδικο», το οποίο έχει μακρά πείρα από περικοπές μισθών και άθλιες συνθήκες εργασίας. Το «κάτεργο» του Περισσού κρύβει μέσα του ιστορίες κοινωνικής αγριότητας και αθλιότητας.

Ακροτελεύτια σημείωση: οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ αθλητικοί χώροι της πόλης, οι οποίοι άλλοι μεν έχουν παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες και άλλοι βρίσκονται σε ΑΘΛΙΑ κατάσταση, είναι τα «διαπιστευτήρια» της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ για την οπισθοδρόμηση στην οποία έχουν οδηγήσει την Καισαριανή…

Ήγγικεν η ώρα της ΑΠ-αλλαγής.