Χωρίς σχόλια, παραθέτω την ανάρτηση στο fb του κ. Γιάννη Κραουνάκη, σχετικά με το “Καισάριο” και τη Ν. Ήστ. Στο τέλος παραθέτω κάποια σχόλια. Διαβάστε και κρίνετε την αξιοπιστία των “πολιτικών παραγόντων”. Σημειώνω ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί τα επίσημα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση που αφορούσε την  “Ενημέρωση για τη Ν. ΗΣΤ”…

Γιάννης Κραουνάκης

26 Μαρτίου στις 11:33 μ.μ. · Αίγιο ·

Πριν από δέκα μήνες είχα κάνει μια ανάρτηση για το Καισάριον, το γυμναστήριο του Δήμου Καισαριανής. Πριν από λίγο δίαβασα μία ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής στη σελίδα Δημότες Καισαριανής και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!

Έχοντας διατελέσει αθλητής και κυρίως διοικητικό στέλεχος για μια δεκαπενταετία της ιστορικής ΝΗΑΡ ΗΣΤ γελάω κυριολεκτικά με την ανακοίνωση της δημοτικής μας αρχής. Και δυστυχώς ταυτόχρονα κλαίω για την κατάντια των πολιτικών απόψεων της, όπως εκφράζονται μέσα από αυτό το κείμενο.

Έχοντας αποστασιοποιηθεί από τα δημοτικά δρώμενα του τόπου που γεννήθηκα και μεγάλωσα, και μαθαίνοντας για τα χρέη της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, πριν ένα περίπου χρόνο, απευθύνθηκα σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να με ενημερώσουν. Θλίβομαι όταν διαβάζω πως “Ο δήμος ουδέποτε είχε στην μισθοδοσία του τις 3 εργαζόμενες της ομάδας ΝΗΑΡ ΗΣΤ”. Ρωτάω ευθέως λοιπόν: Εδώ και 20 και πλέον χρόνια η ΝΗΑΡ ΗΣΤ λειτουργεί το Καισάριον; Η ΝΗΑΡ ΗΣΤ εισπράττει τις συνδρομές των αθλουμένων; ΝΑΙ ή ΟΧΙ, έτσι απλά!

Δυστυχώς δεν βρίσκονται ανάμεσά μας ο Π. Μακρής και ο Κ. Κατημερτζής για να σας διαβεβαιώσουν ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Γυμναστηρίου, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του τότε ΔΣ, η ΝΗΑΡ εξυπηρετούσε με το ΑΦΜ της τον Δήμο, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη σε οτιδήποτε είχε σχέση με την διοίκηση και λειτουργία του . Όμως είναι δίπλα σας ο Γ. Κατημερτζής, που από το 1998 μέχρι το 2002 ήταν Δήμαρχος, και μπορεί να σας απαντήσει αν και κατά την διάρκεια της θητείας του υπήρξε κάποια διαφοροποίηση.

Ας θυμηθούν κάποιοι από τη παράταξη σας, όταν εκείνη την περίοδο, μπλέχτηκε και πάλι η ΝΗΑΡ, ως τυπικός εργοδότης με το ΙΚΑ για το θέμα των γυμναστών, ποιος πλήρωσε. Μα φυσικά ο Δήμος, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς φτηνές δικαιολογίες όπως: “Εξάλλου, δικαστήριο (Μάρτιος 2018) απέρριψε σχετική απαίτηση μίας εκ των τριών εργαζομένων. Έκρινε ότι εργοδότης της είναι η ΝΗΑΡ ΗΣΤ που πρέπει να της καταβάλει και τις σχετικές οφειλές¨” ή “Ως δημοτική αρχή στηρίξαμε και στηρίζουμε τις εργαζόμενες, χωρίς να υπολογίζουμε πώς έχουν προσληφθεί. Γι’ αυτό και όταν αναλάβαμε καλέσαμε τη διοίκηση της Ν-Η να αποπληρώσει τους μισθούς τους και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις καθώς υπήρχαν και αδήλωτοι εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε στα δίκαια αιτήματά τους, χωρίς να τους τάζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και χωρίς να τις αντιμετωπίζουμε με όρους πολιτικής πελατείας.”

Πρέπει ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!

Κύριοι της δημοτικής αρχής! Σύμφωνα με πληροφορίες που μου τις επιβεβαίωσαν και μέλη της παράταξης σας, η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ στην διαχείριση του Καισάριου, δημιουργήθηκε κυρίως στην τριετία 2011-2014. Το πώς το γνωρίζετε και σίγουρα καλύτερα από μένα. Αν πραγματικά, όπως λέτε, θέλετε να τιμήσετε την ιστορία της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, δεν έχετε παρά να αποκαλύψετε αυτούς που πραγματικά έφταιξαν, πέρα από κάθε λογής σκοπιμότητες. Και να αποκαλύψετε αν από τα έσοδα του Καισάριου επωφελήθηκε η ΝΗΑΡ ΗΣΤ ή κάποιοι παρατρεχάμενοι για ίδιον όφελος! Και ο δρόμος γνωστός! Στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Σε ότι αφορά τα περί χρήσης των γυμναστηρίων από την ΝΗΑΡ ΗΣΤ πραγματικά λυπάμαι για τις απόψεις σας και την προσπάθεια που καταβάλετε για συμψηφισμούς και δήθεν παραχωρήσεις! ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σας είναι να λειτουργείτε τα γυμναστήρια και αυτά να χρησιμοποιούνται από τα ερασιτεχνικά σωματεία!

Πραγματικά θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Παναγιώτη Μακρή και όσων από τους συνεργάτες του δεν είναι πια ανάμεσα μας, που ξεροστάλιαζαν έξω από τις πόρτες των υπουργών για να γίνει το κλειστό της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, για να ολοκληρωθεί το κλειστό «Γ. ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ», ώστε τα παιδιά της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, τα παιδια της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, να αθλούνται σε καλύτερες συνθήκες.

Χωρίς καμία πολιτική βλέψη, από έναν άνθρωπο που πάλεψε, τότε την εποχή των παχιών αγελάδων, για να αφήσει μια κληρονομιά στην ΝΗΑΡ ΗΣΤ και που δεν θέλει να την δει να κατάσχεται από τα χρέη του Δήμου! (Και επειδή πολλοί από σας δεν γνωρίζετε, μιλάω για την ιδιοκτησία της ΝΗΑΡ στην οδό Κλαζομενών).