Τι ΕΓΡΑΦΕ παράταξη του ΚΚΕ στις 16 Μαρτίου 2020
και γιατί σιωπά “εκκωφαντικά” και ένοχα σήμερα..! 


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με μία κατάπτυστη, κατά τη γνώμη μου, ανακοίνωσή της στις 14 Μαρτίου 2020, η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής, καλούσε «τον λαό της Καισαριανής» να «καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που παραδίδουν το πράσινο της πόλης, τους ελεύθερους χώρους, βορά στα σχέδια των διαφόρων επιχειρηματιών».

Και συνέχιζαν οι «θεματοφύλακες» της… έννομης τάξης και των «δικαίων του προλεταριάτου»:

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν επειδή ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ τους έδωσε πλαστές πλειοψηφίες.

Καλούμε το λαό της Καισαριανής με την στάση του να μην επιτρέψουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα.»

 

Στοχοποίηση μιας, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ, επιχείρησης!!!

Γιατί σήκωσαν την «παντιέρα ρόσα» οι εκπρόσωποι του Περισσού; Γιατί, είπαν, ή μάλλον έγραψαν, ότι «σε μια πρωτοφανή και παράνομη απόφαση η δημοτική αρχή του κ. Βοσκόπουλου (που ελέω νόμου κατέχει και την πλειοψηφία στην επιτροπή ποιότητας ζωής) παραχώρησε το πράσινο στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως και Αλεξάνδρου στην καφετέρια AVANTI για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων» {…}

 

 

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό! Οι εκπρόσωποι του Περισσού, του ΚΚΕ παρακαλώ, κάλεσαν «τον λαό της Καισαριανής» να μποϋκοτάρει μια επιχείρηση, η οποία δίνει δουλειά σε πολλούς  Καισαριανιώτες!!!

Και ας πούμε ότι όλους αυτούς, με επικεφαλής τους τον στενό συνεργάτη του πάλαι ποτέ «αυτοκράτορα» της ΔΕΗ Φωτόπουλου «τούς πήρε ο πόνος» για τα «εγκλήματα» σε βάρος της Καισαριανής… Ας πούμε… Όταν αυτοί οι ίδιοι «επαναστάτες» έκαναν κομματικές εκδηλώσεις  μέσα σε ένα κατεστραμμένο διατηρητέο κτίριο με ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ κοινόχρηστο χώρο μαζί με την κυρία Κανέλλη και άλλα στελέχη του ΚΚΕ, τότε προφανώς δεν υπήρχε «έγκλημα»..! “Καμαρώστε” τους:

 

 

Ποια συμφέροντα υπηρετεί το ΚΚΕ στην Καισαριανή;

Αυτή η ιστορία συνδέεται με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 14.10.2019. Στην οποία ο δήθεν «θεματοφύλακας της νομιμότητας» στην επιτροπή άρχισε να μασάει τα λόγια του για τους οφειλέτες του δήμου Καισαριανής, ή μάλλον για συγκεκριμένους οφειλέτες, προφανώς τους “δικούς μας”… Για τους οποίους είπε διάφορες αοριστολογίες, ότι, δηλαδή:

 

[…] «Υπήρχαν μαγαζιά, όπως το —- ή άλλα μαγαζιά, τα οποία βεβαίως και προχωρήσαμε σε πράξεις, όπως είναι η αφαίρεση του ΑΦΜ κλπ. Βεβαίως έχουν άλλες δυνατότητες, σε παρένθεση, να το πω έτσι κομψά, για να μπορούν να ξεφεύγουν ή να τα κλείνουνε βράδυ και να μένουν τα χρέη κλπ.».

Φυσικά, κατονόμασε το μαγαζί που έφερε ως παράδειγμα «όπως το —- ή άλλα μαγαζιά»… Και όταν ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα, έτρεξε να τα μαζέψει, μιλώντας στην ίδια επιτροπή, προ εβδομάδων, για «ρουφιάνους»..! Και επειδή, προφανώς, ΔΕΝ πίστευε ότι το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μαγαζί, που μοιράζεται την ίδια πρασιά με αυτό που καταγγέλλουν οι παρατρεχάμενοι του Περισσού, θα έπρεπε να κάνει διακανονισμό χρεών, αν ήθελε να δουλέψει στην πρασιά, έσπευσε να επιτεθεί στο διπλανό μαγαζί, που έχει πληρώσει ή έχει διακανονίσει τις υποχρεώσεις του, στοχοποιώντας το, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ παρακαλώ, καλώντας «τον λαό της Καισαριανής να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές»…

Φυσικά βρέθηκαν, για άλλη μια φορά, εκτεθειμένοι..! Όπως τότε, με τη συναυλία στο Σκοπευτήριο, που διακινήθηκε μπόλικο χρήμα χέρι με χέρι, για την οποία ο επικεφαλής της παράταξης πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ δήλωσε εγγράφως ότι «δεν είχε ιδέα»!!! Θυμηθείτε εδώ.

Σήμερα, λοιπόν, που το κατάστημα που στεγάζεται στο ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ πήρε άδεια, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, να βγάλει τραπέζια στην πρασιά, οι τοποτηρητές του ΚΚΕ στην Καισαριανή δεν τολμούν να βγάλουν άχνα για το «έγκλημα»!!!  Και, φυσικά, ΔΕΝ καλούν «το λαό της Καισαριανής με την στάση του να μην επιτρέψουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα».

Αλλά «ο λαός της Καισαριανής» τους δίνει καθημερινά την απάντηση που τους πρέπει.

Το ερώτημα που προκύπτει από τέτοιες ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ συμπεριφορές είναι απλό: εξυπηρετούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ επιχειρηματικά συμφέροντα της Καισαριανής ή απλά είναι αλαλάζοντα κομματικά φερέφωνα; Διαλέγετε και παίρνετε. Αυτοί τέτοιοι, ήταν, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα είναι…