Ζητά από το ΣΕΕΔ να διερευνήσει για την “ύπαρξη και γνησιότητα δελτίων αποστολής” συγκεκριμένης εταιρίας. Ζητά, επίσης, την “κλήση σε διευκρινίσεις” “του διευθυντή των συνεργείων του δήμου Καισαριανής και του εντεταλμένου (αιρετού) συμβούλου για τον χώρο των συνεργείων”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ..! Μια δημοτική αρχή, και μάλιστα του ΚΚΕ, αφήνει να σέρνεται στο σκοτάδι μια υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα πριν από ένα περίπου χρόνο, Οκτώβριο του 2017 συγκεκριμένα. Η προσφυγή υπαλλήλου του δήμου στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται σε προμήθειες του δήμου, αλλά και σε μη σύννομη χρήση των χώρων των συνεργείων του δήμου από υπάλληλο του δήμου. Αυτά όλα, σε πρώτη φάση, χαρακτηρίστηκαν εγγράφως (διαβάστε ΕΔΩ) "Ζητήματα εκ του μη όντος…" από αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου… Ο οποίος, όμως, με όσα γράφει, ανέδειξε, ίσως εκ παραδρομής ή «αβλεψίας του» ένα μεγάλο θέμα. Ποιο; Ιδού τι γράφει: […] «πρέπει οι ιεραρχικά αρμόδιοι να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν μια στοιχειώδη ομαλή λειτουργία, στον αντίποδα αυτού που γίνεται σήμερα»(!!!)

Δηλαδή: μετά από τρία, σχεδόν, χρόνια διοίκησης, τον Οκτώβριο του 2017, ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, πρώην συνδικαλιστής του δήμου Καισαριανής, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής δεν πληροί ούτε τα ανεκτά στάνταρς για μια δημόσια υπηρεσία και γι’ αυτό «πρέπει οι ιεραρχικά αρμόδιοι να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν μια στοιχειώδη ομαλή λειτουργία, στον αντίποδα αυτού που γίνεται σήμερα»..!

Στον αντίποδα αυτού που γίνεται σήμερα… Μάλιστα. Ποιοι είναι οι «ιεραρχικά αρμόδιοι»; Ποια είναι τα επίπεδα για μια στοιχειώδη ομαλή λειτουργία και τι ακριβώς «γίνεται σήμερα»; Ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις από αυτόν που διέγνωσε και κατέγραψε το (κατά την άποψή του) πρόβλημα. Αυτές οι απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ, τουλάχιστον δημόσια.

Το μεγαλύτερο, βέβαια, ερώτημα είναι άλλο:

Εσείς, οι της δημοτικής αρχής, οι (υποτίθεται) αρμόδιοι και υπεύθυνοι, τι κάνατε από την ημέρα που αναλάβατε καθήκοντα; Επί τρία χρόνια, από τότε που αναλάβατε τα ηνία του δήμου, δεν είχατε διαγνώσει αυτά που καταγράφετε την ημέρα συγγραφής της επιστολής; Και τι θα γινόταν αν δεν μεσολαβούσε η καταγγελία της υπαλλήλου; Θα συνεχίζατε να τα θεωρείτε όλα καλώς καμωμένα;

Εκτός των απαντήσεων που δεν δόθηκαν, αντί να βγουν να πουν στον κόσμο τι πρόκειται να κάνουν για να αναστραφεί αυτή η διάλυση, με την οποία δεν διασφαλίζεται ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» του δήμου, όπως λέει εγγράφως το στέλεχος της διοίκησής τους, επιδίδονται σε κυνήγι αντιφρονούντων, μη αρεστών και μη εχόντων διάθεση να υποκύψουν σε πρακτικές εκφοβισμού εποχής Στάλιν.

 

Φυσικά, φαίνεται ότι “δεν ιδρώνει το αφτί τους” όταν ένας υπάλληλος του δήμου τούς επιρρίπτει μομφή. Γιατί τι άλλο από μομφή είναι η προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με το αίτημα της διερεύνησης πιθανών ευθυνών «για μη ορθή και συνετή διαχείριση»; Τι άλλο από μομφή είναι το αίτημα διερεύνησης «για τυχόν απώλεια καυσίμου»; Ή για να διαπιστωθεί ΑΝ υπάρχουν και ΑΝ είναι γνήσια κάποια δελτία αποστολής συγκεκριμένης εταιρίας που προμηθεύει υλικά στον δήμο; Ή να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες «για την περίπτωση μη σύννομης εξυπηρέτησης ιδιωτικών οχημάτων αξιωματούχων του δήμου ή διευθυντικών υπαλλήλων στα συνεργεία του δήμου»;


Όμως, το αποκορύφωμα της προσπάθειας απαξίωσης της σημασίας τής υπόθεσης θεωρώ ότι είναι η ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κάποιου άμεσα εμπλεκόμενου στην υπόθεση. Υπόθεση για την οποία μία υπάλληλος παραπέμφθηκε σε πειθαρχική διαδικασία.

Σήμερα, όμως, με την καταγγελία στο ΣΕΕΔ, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα γίνονται συγκεκριμένα, όπως τα παρουσιάζει η καταγγελία, από τα οποία ζητείται η «κλήση σε διευκρινίσεις για τα ανωτέρω θέματα».

Φυσικά, και αν ακόμα η διαδικασία μέσω του ΣΕΕΔ καθυστερήσει, πιστεύω (αφελώς ή όχι θα δείξει ο χρόνος και οι πρακτικές που θα ακολουθηθούν) ότι επιβάλλεται, για λόγους χρηστής διοίκησης και δημοσίου συμφέροντος, να αναζητηθούν οι απαντήσεις ΔΗΜΟΣΙΑ μέσω της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου, όπου και θα καταγραφούν. ΑΝ εξακολουθήσει να βασιλεύει η σιωπή, τότε ο καθένας θα δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει για τους κατ’ υπόθεση φύλακες της νομιμότητας.

Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο της προσφυγής της εργαζόμενης στο ΣΕΕΔ:

 

 

 

Διαβάστε σχετικά:

Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του δήμου, μετατέθηκε σε άλλη θέση και κλήθηκε σε απολογία!!!

Είναι "ζητήματα εκ του μη όντος…" τελικά, ή είναι υπαρκτά, διαχρονικά και μεγάλης σημασίας για τους πολίτες;