Αντί να δώσει ΔΩΡΕΑΝ τα ΔΗΜΟΣΙΑ γήπεδα στους
πολίτες, τα δίνει ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
που “τα παίρνουν” από τους πολίτες!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ κι όμως αληθινά: ο δήμος Καισαριανής ρίχνει τις φιλολαϊκές μάσκες και τις στεντόρειες κραυγές για τη “λαϊκή οικογένεια” και παρουσιάζει ένα πρόσωπο κάθε άλλο παρά φιλολαϊκό. Αρπάζει και με τη βούλα του δημοτικού συμβουλίου τη δημόσια περιουσία και την εκχωρεί σε ΙΔΙΩΤΕΣ!!! Ναι, ΙΔΙΩΤΕΣ!!! Αυτούς που δήθεν πολεμά… Τους οποίους ΙΔΙΩΤΕΣ, υποκριτικά και ψευδεπίγραφα, ονομάζει «σωματεία της πόλης μας»..!

Είναι γνωστό ότι τα “σωματεία της πόλης μας” είναι επιχειρήσεις-“ακαδημίες”, ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, εκτός από ένα σωματείο… Αυτές οι επιχειρήσεις-“ακαδημίες”, έχουν από ένα «αφεντικό»… Αντί, λοιπόν, η δημοτική αρχή του ΚΚΕ να βάλει ΚΙΝΗΤΡΑ αγωνιστικής δραστηριότητας και διάκρισης ώστε κάποιο σωματείο να καρπούται ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, τη δημόσια περιουσία της Καισαριανής, τα «ξεπουλάει» όλα, στο βωμό της ψηφοθηρίας..!

Δεν υπάρχει σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ή ΜΠΑΣΚΕΤ στο οποίο να μπορούν να αθληθούν μικροί ή μεγάλοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα πενηντάρικα κάθε μήνα!!! ΚΑΝΕΝΑ!!! Όλη τη δημόσια περιουσία της Καισαριανής την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τα “σωματεία της πόλης μας”!!! Και έρχεται τώρα ΚΑΙ το ΚΚΕ να κάνει αυτά τα οποία καταψήφιζε όταν ήταν η τελευταία ή η προτελευταία παράταξη της αντιπολίτευσης!!!

Μπορεί βέβαια τα συγκεκριμένα γήπεδα να έχουν γίνει ο καταπέλτης που θα επιχειρήσει να ρίξει τα «τείχη» της Σκοπευτικής, αλλά ο πυρήνας του θέματος είναι η εξυπηρέτηση ΗΜΕΤΕΡΩΝ και μάλιστα κάθε άλλο παρά «καθαρών»… Πριν από λίγες εβδομάδες η αντιδήμαρχος Αθλητισμού συνόδευσε έναν «επιχειρηματία» – πρόεδρο ομάδας και ακαδημίας, για να μπει με το «έτσι θέλω» στα γήπεδα 5χ5 στο Σκοπευτήριο..! Όπως έμαθα, του ζητήθηκε να υπογράψει ένα χαρτί ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα παιδιά που θα έμπαιναν στα γήπεδα ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. Οπότε δεν του επετράπη η είσοδος.

ΑΝ αυτή η κίνηση γινόταν για να μπουν στα γήπεδα παιδιά με τους γονείς τους, για να παίξουν μπάλα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, εγώ θα ήμουν μαζί της. Αλλά το να συνοδεύεται ένας «μπαταξής» οφειλέτης του δήμου, ο οποίος ΚΑΤΕΘΕΣΕ «πειραγμένη» φορολογική ενημερότητα σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ή τζάμπα χρήση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ε, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα…

Α,α,α,α,α, για να μην το ξεχάσω: ο «παράγοντας» – πρόεδρος, ήταν ο ίδιος κύριος που κατέθεσε φορολογική ενημερότητα για την εκμίσθωση του κυλικείου του γηπέδου της Ν. Ήστ, η οποία ενημερότητα ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ από την Εφορία Βύρωνα και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας!!!

Βέβαια, θα ήταν «θράσος» να ζητήσει κανένας από τον κάθε δημόσιο “παράγοντα” να δώσει εξηγήσεις για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες…

  • Θα ήταν «θράσος» να ρωτήσει κάποιος πολίτης γιατί δεν δημοσιοποιείται ένα πρόγραμμα προπονήσεων των ΟΜΑΔΩΝ που παίζουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ.
  • Θα ήταν «θράσος» να ρωτήσει κάποιος πολίτης γιατί έχουν παραχωρηθεί ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε «ακαδημίες» – επιχειρήσεις και με ποια κριτήρια.
  • Θα ήταν «θράσος» να ρωτήσει κάποιος πολίτης γιατί έχει γίνει εκχώρηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ σε «ακαδημίες» με ελάχιστους «μαθητές»-πελάτες.
  • Θα ήταν «θράσος» να ρωτήσει κάποιος πολίτης γιατί εκχωρούνται τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗΠΕΔΑ σε σωματεία – επιχειρήσεις ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ η οποία να προσδίδει ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΥΣΗΜΑ στην Καισαριανή.

Αυτές οι ερωτήσεις και πάμπολλες άλλες, θα ήταν «θράσος»… Ενώ, προφανώς, η αρπαγή και εκχώρηση σε «νεοτσιφλικάδες» ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, αποτελεί «φιλολαϊκή πολιτική»..!

Θέλετε να μάθετε σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι «ομάδες – επιχειρήσεις» που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗΠΕΔΑ της Καισαριανής; «Θαυμάστε»:

  • Μία ομάδα– ακαδημία είναι ΤΕΤΑΡΤΗ στον δεύτερο όμιλο της Α κατηγορίας, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε πέντε αγώνες. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ σε βαθμολογική κατάταξη.
  • Μία ομάδα – ακαδημία είναι ΕΝΑΤΗ στον τρίτο όμιλο της Β κατηγορίας, με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε τέσσερις αγώνες.
  • Μία ομάδα είναι ΕΝΑΤΗ στον δεύτερο όμιλο της Β κατηγορίας, με δύο νίκες και δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες.
  • Μία ομάδα είναι ΕΝΑΤΗ επί δεκατεσσάρων ομάδων του πρώτου ομίλου της Γ κατηγορίας, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε σύνολο τριών αγώνων.
  • Μία ομάδα είναι ΕΝΔΕΚΑΤΗ επί δεκατεσσάρων ομάδων του 2ου ομίλου της Γ κατηγορίας, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα επί τριών αγώνων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι στη Γ κατηγορία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ!!! Όποια θέση και να πάρεις, όσους βαθμούς και να μαζέψεις, όσα γκολ και να φας, όσες ήττες και να κάνεις, μένεις εκεί, ακλόνητος στη Γ κατηγορία ΕΠΣΑ..! Με τα τζάμπα γήπεδά σου, τις ψήφους σου στις εκλογές της ΕΠΣΑ, τις «δουλειές» σου (που απορρέουν από τις ψήφους), τα τζάμπα ΔΗΜΟΤΙΚΑ γήπεδα, τα τζάμπα γραφεία, τις «ακαδημίες» σου κλπ. κλπ.!!!

Αυτό εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους κανένας δήμαρχος δεν είχε τα απαραίτητα «εφόδια» για να κάνει μια συγχώνευση των χωρίς καμία αγωνιστική διάκριση σωματείων-επιχειρήσεων της Καισαριανής. Στο παρακαλετό τους πάνε πολλά χρόνια τώρα τους ποδοσφαιρικούς «ολιγάρχες» της Καισαριανής για να συγχωνευθούν, αλλά συναντούν «τοίχο»… Όχι και πάλι όχι…

Τώρα θα μου πείτε «κορόιδα είναι»; Αφού έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους έντεκα. Χρήμα, ρούχα, γραφεία, γήπεδα, ΑΣΥΛΙΑ, γιατί να κάνουν συγχώνευση; Όλους τους δημάρχους στο χέρι τους είχαν και τους έχουν.  


Δεν τα ψήφιζε, όταν ήταν αντιπολίτευση!!!

Το πιο «ωραίο» είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή, όταν ήταν μειοψηφία, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!! Τότε την ψηφοθηρία την έκαναν οι «άλλοι»… Τώρα την κάνει το ΚΚΕ!!!

Για θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τι έκανε το ΚΚΕ το 2014, όταν έφερε το ίδιο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η πασοκοπαράταξη.


Η Σκοπευτική και τα 5χ5

Τον Φεβρουάριο του 2014 η παράταξη του πασόκ έφερε στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για τα δύο 5χ5 που βρίσκονται μέσα στο Σκοπευτήριο. Γέλασε ο κάθε πικραμένος εκείνη την ημέρα.

Ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ «έτριξε τα δόντια» στον απόντα επιχειρηματία που έχει νοικιάσει τα γήπεδα, γιατί, είπε, έχει κάνει συμβόλαιο με τη Σκοπευτική. «Άστραψε και βρόντηξε» ο πασοκάρχης της Καισαριανής γιατί, είπε, δεν παρουσιάστηκε, αν και είχε κληθεί, ο παράγοντας, για να προσκομίσει το συμβόλαιο που είχε κάνει με τη Σκοπευτική, όπως τον διέταξαν…

«Άστραψε και βρόντηξε» και ο ανθυανθυανθυποπασοκάρχης της Καισαριανής, ο οποίος βροντοφώναξε: «Να τον πετάξουμε έξω αύριο το πρωί»!!! «Σωστός» ο κύριος ιδιοκτήτης..!

«Από πού θα τον πετάξεις έξω;», ρώτησε ένας κύριος από το ακροατήριο. «Έχεις κανένα δικαίωμα στα γήπεδα στο Σκοπευτήριο;»…

«Πώς θα τον πετάξουμε έξω; Αφού δεν έχουμε κανένα χαρτί ιδιοκτησίας», επιβεβαίωσε ο πασοκάρχης…

Αυτά, υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά. Υπό φυσιολογικές… Γιατί στις ΜΗ φυσιολογικές, τα πρακτικά ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ και αλλοιώνονται κατά το δοκούν..! Ή και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ για ανύπαρκτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Μήπως έχει κανένας αντίρρηση; Μήπως έχει κανένας αντίλογο; Μήπως έχει κανένας λίγο φιλότιμο;