“…σύντομα θα υπάρξει ενωτική πρόταση από την παράταξη
του Αντώνη Καμπάκα”,
αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΡΦΙ..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ωραίο “Κίνημα Αλλαγής” φτιάχνει η Φώφη, αν βγουν αληθινά όσα αναφέρει η εφημερίδα… Ειδικά για την Καισαριανή “τα καλύτερα έρχονται”..! Ανοιχτά μάτια να ‘χουμε να βλέπουμε… Τι γράφει χτες το «Καρφί» επί της ουσίας; Γράφει ότι οι πρώην καραμπινάτοι ΠΑΣΟΚοι, που “πούλησαν” το ΠΑΣΟΚ και έγιναν “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ” το 2014, επανέρχονται ως δήθεν “ενωτικοί”, για να διεκδικήσουν τον δήμο και τα παχυλά μηνιάτικα, με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τους “συμπέθερους”, τις εργολαβίες του Πνευματικού Κέντρου και τις δουλειές με το μετρό..!

«ΚΙΝ. ΑΛ.: Κρίσιμο κρας τεστ οι εκλογές σε Δήμους-Περιφέρειες», είναι ο τίτλος χτεσινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Στο Καρφί». Σε ό,τι αφορά την Καισαριανή και τον Βύρωνα, η εφημερίδα αναφέρει:

«Στον Δήμο Βύρωνα, το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί στο πλευρό του Αλέξη Σωτηρόπουλου, ενώ στην Καισαριανή πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξει ενωτική πρόταση από την παράταξη του Αντώνη Καμπάκα».

Ποια “παράταξη Καμπάκα”, ποια “ενωτική πρόταση” και ποιο “Κίνημα Αλλαγής”; Ας τα δούμε ένα-ένα:

Η παράταξη που διοίκησε την Καισαριανή στο διάστημα 2011-2014 βρίσκεται προ πολλού σε αποσύνθεση, αν όχι σε εμπόλεμη κατάσταση. Τουλάχιστον δύο κομμάτια ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία, ενώ ο μέχρι σήμερα “ιδιοκτήτης” της ΔΕΝ υλοποιεί, μέχρι στιγμής, αυτά που δήλωσε τον Οκτώβριο του 2016, ότι: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Η αλλαγή θα γίνει με διαδικασία ανοιχτή στο λαό».

 

“Δεν προτίθεμαι”…

Τον Οκτώβριο του 2016, λοιπόν, ο Α. Καμπάκας δήλωσε σε τοπική εφημερίδα:

«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι ένας κύκλος πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει για  να ξεκινά ένας νέος επίσης δημιουργικός κύκλος που θα δίνει  νέα πνοή και αέρα ανανέωσης. Έτσι δεν προτίθεμαι να ξανά είμαι υποψήφιος δήμαρχος διότι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος για την παράταξη “Καισαριανή Δημιουργία”».

«Αποκλείω όμως η αλλαγή αυτή να είναι με τη “μέθοδο του δαχτυλιδιού”. Σκεφτόμαστε μια διαδικασία ανοιχτή στο λαό, βαθιά δημοκρατική και αντικειμενική μέσα από την οποία θα βγει το νέο πρόσωπο που θα εκφράσει τις ιδέες και τις αρχές αυτής της βαθιά δημοκρατικής και αγωνιστικής παράταξης».

Η φράση “δεν προτίθεμαι” είναι γνωστό ότι πιθανότατα σημαίνει και υπεκφυγή. Δεν προτίθεμαι μεν, αλλά με πιέζουν, μου ασκούν αφόρητες πιέσεις, με ζητάει ο λαός κλπ. κλπ. Όποιος δεν προτίθεται πραγματικά, το δηλώνει καθαρά και ξάστερα: ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. Τελεία και παύλα.

Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία μιας δημοτικής παράταξης γνωρίζουν και τα παρασκήνια. Ας πούμε γνωρίζουν ποιοι μιλάνε με ποιους και ποιοι συναλλάσσονται πολιτικά και κομματικά με ποιους. Όταν, ας πούμε, βλέπεις ότι οι Συριζοκαμένοι προωθούν στα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά κυκλώματα έναν πρώην πασόκο που “ξαφνικά και αιφνιδίως” δήλωσε ανεξάρτητος, ε, κάτι δεν σου πάει καλά…

Για διαβάστε αυτή την είδηση, από τον Σεπτέμβρη 2017:

Οι 53 Έλληνες επιχειρηματίες στο τραπέζι του Μακρόν


Ναι, αλλά
για δείτε και ΑΝ η παραπάνω είδηση συμβαδίζει με την επόμενη, τον Σεπτέμβρη του 2018:

 

Έδωσαν τα χέρια εργοδότης – εργαζόμενοι στην GMC


3 μήνες σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι –
Διεκδικούν δεδουλευμένα 3 μηνών και οφειλές του 2016

Συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή  –
Ικανοποιημένοι δηλώνουν στο «Ε» εργοδότης – εργαζόμενοι για την συμφωνία

Έδωσαν τα χέρια σε μια …κατ’ αρχήν συμφωνία που θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες, εργοδοσία και εργαζόμενοι στην εταιρεία GMC ABEE Εταιρεία Μετάλλων που εδρεύει στην Διομήδεια Ξάνθης. Αυτό επιβεβαίωσαν στο «Ε» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Αντώνης Καμπάκας όσο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Τσελεπίδης Λάζαρος.

3 μήνες σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι – Διεκδικούν δεδουλευμένα

Η εργασιακή …νηνεμία επέρχεται στην εταιρεία μετά από μια ταραχώδη περίοδο όπου εργοδοσία και εργαζόμενοι ήταν στα «χαρακώματα». Συγκεκριμένα η αιτία της σύγκρουσης ήταν όταν η εταιρεία όφειλε δεδουλευμένα του 2016 αλλά και μισθούς μέσα στο 2018. Έτσι το σωματείο με μεγάλη πλειοψηφία κατήλθε σε επίσχεση εργασίας από τον Ιούλιο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. Το διάστημα αυτό η εταιρεία είχε παραγωγή με μία βάρδια. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα τριμερής συνάντηση για το θέμα στην Επιθεώρηση εργασία στην οποία ο εργοδότης επικαλέστηκε οικονομικό πρόβλημα.

Την συμφωνία επιβεβαίωσε και ο κ. Αντώνης Καμπάκας: «Είχαμε θετικές εξελίξεις. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για το πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τις επόμενες μέρες θα την οριστικοποιήσουμε».

 

Μακρόν = Καμπάκας..!

Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο Μακρόν συζήτησε με επιχειρηματίες οι οποίοι είναι επιπέδου να χρωστάνε δεδουλευμένα δύο χρόνων!!! Και επειδή κάτι τέτοιες συναναστροφές είναι ύποπτες διαπλοκής, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ο κύριος «δεν προτίθεμαι να ξανά είμαι υποψήφιος δήμαρχος» της Καισαριανής έχει υπόγειες διαδρομές με τους Συριζοκαμένους. Γι’ αυτό δεν υλοποιεί τις εξαγγελίες του για διαδικασίες διαδοχής, παρ’ ότι έχει δηλώσει ότι «δεν προτίθεμαι να ξανά είμαι υποψήφιος δήμαρχος» της Καισαριανής εδώ και δύο χρόνια…

Ίσως, ΙΣΩΣ λέω, έτσι “δένει το γλυκό” με τον υποψήφιο που πρέπει να έχει ως προσόν την αναγνωρισιμότητα, λες και είναι ηθοποιός..! Αυτόν τον υποψήφιο που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

 

Η ενωτική πρόταση

Δηλαδή, μας λένε ότι σήμερα υπάρχει ΔΙΧΑΣΜΟΣ; Δηλαδή το ΚΙΝ.ΑΛ. περιμένει αυτή την πολυπόθητη “ενωτική πρόταση” για να δώσει το χρίσμα σε έναν από αυτούς που “πούλησαν” το ΠΑΣΟΚ με τον χειρότερο τρόπο το 2014; Δηλαδή αυτές τις πρακτικές πρεσβεύει και υιοθετεί η κόρη του Γιώργου Γεννηματά;

ΑΝ είναι έτσι, ΑΝ τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, ΑΝ η ξεφτίλα του “σάπιου” (όπως το αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος) ΠΑΣΟΚ φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ, ε, τότε καλά να τους κάνει ο Τσίπρας και ο Κοτσακάς και ο Κατρούγκαλος και ο Κουρουμπλής και όλοι όσοι “πούλησαν“ εν ψυχρώ τις δήθεν ιδέες τους για ένα μηνιάτικο και μια καρέκλα. Τέτοιοι που είναι, τέτοια τους πρέπουν…


Ποιο “Κίνημα Αλλαγής”;

Όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, το “Κίνημα Αλλαγής” είναι μια άλλη, αλλά παρεμφερής έως πανομοιότυπη εκδοχή, του “σάπιου” (όπως το αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος) ΠΑΣΟΚ. Αυτού του πασόκ που το εγκατέλειψε μαζικά ο κόσμος, αηδιασμένος από τη γάγγραινα που έτρωγε τα σπλάχνα του επί τριάντα χρόνια. Σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να μη σβήσει η ελπίδα που έτρεφε ο κόσμος που πίστεψε στο πασόκ τόσα χρόνια, συμμετείχε στην ψηφοφορία για τη δημιουργία του νέου φορέα πριν από ένα χρόνο και κάτι. Η ελπίδα αποδείχθηκε ΑΠΑΤΗΛΗ. Ουτοπία. Αυτοί που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μέσα στο βούρκο τού “σάπιου” (όπως το αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος) ΠΑΣΟΚ, δεν αλλάζουν συμπεριφορά. Και δεν αλλάζουν συμπεριφορά γιατί η σαπίλα τους έχει ποτίσει μέχρι το κόκκαλο.

Ζητείται ελπίς, όπως έγραφε και ο Αντώνης Σαμαράκης.  Υπάρχει ελπίς; Άγνωστο. Θα το δούμε λίαν συντόμως. Θα το διαβάσουμε στα πεπραγμένα των στελεχών του σημερινού «θεάτρου σκιών» που ονομάζεται “ΚΙΝ. ΑΛ. Της Φώφης“…