Ζητείται δυνατός λύτης για την αποκρυπτογράφηση
των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Κουίζ για δυνατούς λύτες έχουν γίνει οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο δήμος Καισαριανής απέκτησε πρόσφατα ευάριθμο προσωπικό «ειδικών συνεργατών» που, υποτίθεται, ΘΑ συμβάλει αποφασιστικά στην ευπρεπή εκπροσώπηση και λειτουργία του δήμου. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ… Για να δούμε τι έχει συμβεί στην πρόσφατη απόφαση που βλέπετε στην κορυφή.

Κατ’ αρχήν είναι η «εισήγηση». Η οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πρέπει να μυήσει τους μη γνωρίζοντες στα «ντεσού» κάθε υπόθεσης. Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε ότι η αρμόδια υπάλληλος που συνέταξε την εισήγηση περιλαμβάνει στα υπό διαγραφή (λόγω πενταετίας) τιμολόγια και ένα που αφορά την ΔΗΘΕΝ «Κοινωφελή» της Καισαριανής, την ΚΕΔΗΚ. Πότε κόπηκε το τιμολόγιο; 29.8.2014. Όταν η διοίκηση του ΠΑΣΟΚ είχε φτιάξει ήδη βαλίτσες προς αποχώρηση.

Έφυγε η διοίκηση του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε κι αυτή μετά από τέσσερις μήνες, ήρθε η διοίκηση του ΚΚΕ, έφυγε κι αυτή μετά από τέσσερα και κάτι χρόνια, αλλά… ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ!!!

 

 

Πέντε και πλέον χρόνια μετά, με τρεις διαφορετικές δημοτικές αρχές, το τιμολόγιο ΠΡΟΣ ΤΗΝ «Κοινωφελή»  δεν πληρώθηκε!!! Φυσικά, στην απλούστατη και ίσως «αφελή» ερώτηση «ΓΙΑΤΙ δεν πληρώθηκε;», η απάντηση θα είναι άκρα του τάφου σιωπή… Και αυτή η (ένοχη;) σιωπή προφανώς κρύβει κάποιο «μυστικό». Το οποίο «μυστικό», όπως και όλα τα άλλα που αφορούν τη ΔΗΘΕΝ «κοινωφελή», τα πληρώνουν οι πολίτες.

 

Το ερώτημα είναι απλό και τίθεται ευθέως σε όσους έλαβαν μέρος στο συγκεκριμένο συμβούλιο:  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ το τιμολόγιο και ΓΙΑΤΙ ψήφισαν τη διαγραφή του λόγω πενταετίας;  Τι κρύβεται από κάτω;

 

Στην «εισήγηση» της υπαλλήλου βλέπουμε ότι η αιτιολογία είναι απολύτως ασαφής και αόριστη:

 

«Σύμφωνα με τα βιβλία του δήμου τα ανεξόφλητα τιμολόγια πενταετίας όπως μας υποχρεώνουν να τα διαγράψουμε φαίνονται αναλυτικά στην συνημμένη κατάσταση καθότι σε περίπτωση μη διαγραφής τους δεν είμαστε σύννομοι».

 

Πόσα θαυμαστικά να βάλεις στην επιμελώς ασαφή και χωρίς ίχνος ορθής σύνταξης διατύπωση της πρότασης; Όσα θέλεις… Άλλωστε, τα δημόσια έγγραφα του δήμου Καισαριανής είναι, συνήθως, «πατσαβούρια»…

 

Αυτοί "κατάλαβαν"!!!

Έλα όμως που οι μετέχοντες στο συμβούλιο προφανώς κατάλαβαν την εισήγηση και γι’ αυτό ψήφισαν… Γιατί, όπως διαπιστώνετε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καταγεγραμμένη αντίρρηση ή ερώτηση στο πρακτικό… Υπάρχει μόνο η αναφορά στη «διαλογική συζήτηση» η οποία «καταγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά»!!! Τα οποία αμφιβάλω σφόδρα ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ για να τεθούν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη…

Τι άλλο βλέπουμε στην απόφαση; Βλέπουμε ότι το 2018 ένας πολίτης, ζήτησε από τον δήμο Καισαριανής αποζημίωση γιατί το αυτοκίνητό του έπαθε ζημιά από πτώση δέντρου σε οικόπεδο στα όρια του δήμου Καισαριανής.

Ο δήμος Καισαριανής προσέφυγε στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι το οικόπεδο δεν ανήκει στον δήμο, αλλά σε τρίτο πρόσωπο. Ούτε εδώ γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στα δημοτικό συμβούλιο. Δεν γνωρίζουμε, δηλαδή, ποιος προσέφυγε στο δικαστήριο, ο πολίτης ή ο δήμος; Δεν γνωρίζουμε επίσης ΓΙΑΤΙ, με ποια αιτιολογία, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ» δεν ψήφισε την απόφαση… ΚΑΝΕΝΑΣ!!!  Προφανώς θα είχαν κάποιο λόγο γι’ αυτό. Αλλά εμείς ΔΕΝ τον γνωρίζουμε… Και δεν τον γνωρίζουμε γιατί το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής λειτουργεί  «ερασιτεχνικά» και ΑΝΕΥΘΥΝΑ από ανθρώπους «επαγγελματίες», που αμείβονται με παχυλές αντιμισθίες για να κάνουν συγκεκριμένη δουλειά, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.