Άλλο το θέμα της πρόσκλησης, άλλο το θέμα
της απόφασης για το… “ανοιχτό” Δ.Σ. για το Σκο-
πευτήριο, “μυστικά” τα έγγραφα της συζήτησης..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

ΔΕΝ υπάρχει ελπίδα “ομαλής” και αξιοπρεπούς λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της Καισαριανής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ούτε για τα “βασικά”. Ούτε για τη δημοσίευση μιας επιστολής ενός επικεφαλής παράταξης, ΝΟΜΙΚΟΥ το επάγγελμα, επί της οποίας έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο!!! Η κρυψίνοια στο απόγειό της… Ή μάλλον ο σκοταδισμός… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρχονται στο φως όποιες απόψεις είναι αντίθετες με τις δικές μας!!! Ούτε για την απλή, απλούστατη, αντιστοιχία του θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με το θέμα που αναφέρεται στην απόφαση δεν υπάρχει ικανότητα ή διάθεση..!

Όπως βλέπετε στην κορυφή, η πρόσκληση μιλάει για ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Πουθενά δεν αναφέρει τη λήψη αποφάσεων. Και ΦΥΣΙΚΑ, δεν είναι στο χέρι του κάθε προέδρου ή δημάρχου να αλλάζει, ανάλογα με τα κέφια του, τη συζήτηση σε λήψη απόφασης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Κάτι που εδώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ΔΕΝ αναφέρεται… Τι ακριβώς έγινε, κανένας δεν γνωρίζει…

Ενώ λοιπόν γίνεται η εισήγηση του δημάρχου, αναφέρεται σε ένα «γράμμα του κ. Ιωαννίδη», για το οποίο λέει ότι «έχω να πω τα εξής:».



Θα περίμενε κάθε «λογικός» άνθρωπος να υπάρχει στα πρακτικά αυτό το «γράμμα του κ. Ιωαννίδη». Πρώτα-πρώτα για να καταλάβουμε ποιος είναι ο αποστολέας της επιστολής. Είναι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο και είναι κατ’ επάγγελμα ΝΟΜΙΚΟΣ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ αυτός ο κ. Ιωαννίδης, δεν έπρεπε να έχει παρατεθεί στα πρακτικά ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, για να μάθουν και οι πολίτες της Καισαριανής, κάθε κομματικής απόχρωσης, το σκεπτικό του κ. Ιωαννίδη; Πώς γίνεται ΚΡΙΣΗ, και μάλιστα απαξιωτική, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, χωρίς το κείμενο της επιστολής;

«Αν κάνουμε δεκτή αυτή την άποψη τότε δικαιώνουμε τη Σκοπευτική, δεχόμαστε ότι μη νόμιμα ή ενεργώντας παράνομα ο Δήμος έκανε το Μνημείο, το Μουσείο στο χώρο του Σκοπευτηρίου, ανοικοδόμησε σχολεία. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο», λέει η εισήγηση..!

Ενώ η εκφορά κρίσης και μάλιστα ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ και ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗΣ για ένα «ΑΟΡΑΤΟ» κείμενο πρότασης, προφανώς είναι… επιτρεπτή!!! Κλασική και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ συμπεριφορά του «αλάθητου» ΚΚΕ… Συμπεριφορά, η οποία, συν τοις άλλοις, το καθηλώνει σε ποσοστά αποδοχής στην κοινωνία μικρότερα και από της Χ.Α.


“Τι έγιναν τα λεφτά”;

Και ενώ όλα τα θέματα που άπτονται του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Σκοπευτηρίου, έχουν «λυθεί», και ενώ οι νέοι «ιδιοκτήτες» του Σκοπευτηρίου εξαπολύουν μύδρους κατά ριπάς κατά της ΠΣΕ, η οποία, λέει, τολμά να διεκδικεί την ιδιοκτησία της έκτασης που της έδωσε το κράτος, έρχεται η δημοτική αρχή της Καισαριανής ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ, για άλλη μια φορά, τους τίτλους της Σκοπευτικής..!


Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ολόκληρη αυτή η παράγραφος δικαιώνει πολλαπλά τη Σκοπευτική. Πώς πήρε τα λεφτά από το ΚΡΑΤΟΣ, αν δεν είχε την κυριότητα της έκτασης; Τι μας ενδιαφέρει εμάς ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αν μπορεί ή όχι η ΠΣΕ “να εκμεταλλευτει αλλιώς το ακίνητο”; Εκτός των άλλων, η δημοτική αρχή της Καισαριανής γίνεται ο «ρουφιάνος» των τσιπροκαμένων, και τους προτρέπει «να το ελέγξουν»!!! Ποιοι να το ελέγξουν; «Οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης»!!!

Αυτά όλα, βέβαια, ΘΑ τα έχει γνωματεύσει το… «ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ»!!! Μόνο που αυτό το «επιτελείο» είναι… αόρατο. Μάλλον θα αποτελείται από έναν υπάλληλο του δήμου και την προσληφθείσα εσχάτως δικηγόρο, η οποία ήταν υποψήφια του ΚΚΕ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο… Άστρος Κυνουρίας..! Ή μπορεί να συμμετέχει στο «επιτελείο» και ο/η «ειδικός συνεργάτης» «για την επικουρία του δημάρχου»(!!!) σε θέματα πολιτισμού(!!!) Ο οποίος συνεργάτης, ΦΥΣΙΚΑ, ήταν υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές εκλογές στα… Τζουμέρκα!!!


ΠΡΑΚΤΙΚΟ δημοτικού συμβουλίου με… “συγκινητικές και ζωντανές εμπειρίες”!!!

Ο δρόμος προς την πλήρη απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου έχει πολλές «στροφές»… Μέχρι περιγραφές «Μάρθα Βούρτση» έχει το… ΠΡΑΚΤΙΚΟ!!!



Προφανώς οι συντάκτες και οι υπογράφοντες το πρακτικό έχουν «άλλη άποψη» για το τι σημαίνει «πρακτικό». Ίσως το θεωρούν «μπακαλόχαρτο», το οποίο χρησιμοποιείται κατά το δοκούν… Ίσως.

 

Σε ψηφοφορία “αόρατη” πρόταση!!!

Φτάνοντας στο τέλος του «πρότυπου» «ανοιχτού» δημοτικού συμβουλίου, συναντάμε μια «ΕΙΣΗΓΗΣΗΠΡΟΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ο οποίος ζητάει να ψηφιστεί από το σώμα ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!

Και από αυτό το «πρακτικό – θαύμα» μαθαίνουμε ότι ο κ. Κοντόσταυλος ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ μια εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος ζήτησε να καταψηφιστεί ΜΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, πιθανόν της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ή του ΣΥΡΙΖΑ, ή των τσιπροκαμένων, ή… ή… ή… ή… Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση ζήτησε να κάνει… γιορτή στο Σκοπευτήριο, για τη… Ντροπολογία του νόμου Φίλη, για την οποία ήδη πανηγυρίζουν οι ΚΚέδες!!! Και επειδή, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αναζητά συνενόχους στην ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ, ζήτησε από τον δήμο να είναι συνδιοργανωτής στη γιορτή…

Όπως καταλαβαίνετε, όσα σας είχαμε προβλέψει για την επάνοδο στον τόπο του «εγκλήματος» του ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟΥ που ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, έχουν δρομολογηθεί και μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης…

Τώρα, θα δούμε όλους αυτούς τους ΔΗΘΕΝ διαφωνούντες με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των δήθεν αριστερών “οικονομισάριων” σαλτιμπάγκων, αν θα τολμήσουν να εμφανιστούν δίπλα στο ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ χωρίς γραβάτα…