Ο δήμος Καισαριανής λειτουργεί (σκόπιμα;) με καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας..!

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Σιγά το νέο», θα μου πείτε… Ναι, αλλά… όλα τα καθεστώτα έχουν ένα τέλος. Το καθεστώς της αδιαφάνειας στον δήμο Καισαριανής φαίνεται ότι δεν έχει… ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις του δήμου, μ’ αυτό τον «μπούσουλα» πορεύονται: να μη μάθουν οι πολίτες ΤΙΠΟΤΑ για τις υποθέσεις που τους αφορούν. Τελεία και παύλα. Τελευταίο κρούσμα το γήπεδο 5χ5 δίπλα στο «Μελισσινός» και η δικαστική διαμάχη του δήμου με τον κ. Θωμά Πολίτη.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 134/14.9.2016. Η οποία απόφαση είναι και… «ορθή επανάληψη» (τρομάρα τους)… Με την οποία απόφαση ορίζεται δικηγόρος για να κάνει προσφυγή στην Περιφέρεια ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152. Με την προσφυγή ΘΑ ζητείται η ανάκληση απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του κ. Θωμά Πολίτη και ακυρώθηκε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής με την οποία απόφαση του Δ.Σ. ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στη μίσθωση του 5χ5 δίπλα στο «Μελισσινός».

 

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σε όλες τις σελίδες της απόφασης, ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της νεοπροσληφθείσας “ειδικής συνεργάτιδας” του δημάρχου ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Ούτε το συμφωνητικό μίσθωσης παρατίθεται, ούτε η απόφαση του Γενικού Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρατίθεται, ούτε το κείμενο της προσφυγής του κ. Πολίτη παρατίθεται, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ..!

Τι παρατίθεται; ΔΥΟ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ (!!!) δύο παρακαλώ, μια της δικηγόρου-συνεργάτιδας του δημάρχου και μία της «Νομικής Υπηρεσίας» (!!!) του δήμου, με τις οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δήμος «έχει έννομο συμφέρον» να ασκήσει προσφυγή «και ως εκ τούτου πρέπει να οριστεί πληρεξούσιος δικηγόρος»… ΕΝΑΣ, ΔΥΟ, ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…!

Τρεις δικηγόροι για μια υπόθεση για την οποία ο δήμος λέει ότι έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματά του μέσα στο συμφωνητικό μίσθωσης. Αλλά:

  • ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε στην απόφαση ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!
  • Όπως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην ιστοσελίδα του δήμου και η διακήρυξη της δημοπρασίας!!!

Αλλά και στην απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισμού, υπ’ αριθμόν 61 του 2013, καμία αναφορά δεν γίνεται στους όρους της μίσθωσης του γηπέδου… Και έρχεται τώρα η «εισήγηση» της πληρωμένης από τους πολίτες δικηγόρου, να μας λέει «για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται σε αυτήν» αλλά και ότι ο δήμος κάνει προσφυγή για «να ελεγχθεί το νόμιμα και ουσία βάσιμο της ακυρωτικής απόφασης»!!!

Όμως, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ο δήμος αρνήθηκε την παράταση της μίσθωσης, αναφέρεται ότι ο δήμος στηρίζει την άρνησή του ΚΑΙ στη διακήρυξη ΚΑΙ στο ιδιωτικό συμφωνητικό. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ… «ΜΥΣΤΙΚΑ»!!! Και «δεν έχουν δικαίωμα» οι πολίτες να λάβουν γνώση μήπως κατανοήσουν γιατί πρέπει να πληρώσουν ΤΡΕΙΣ δικηγόρους για μια υπόθεση για την οποία ο δήμος λέει ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα… Γιατί, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ξεκάθαρα, όπως λέει ο δήμος, κάποιοι θα μπλέξουν άσχημα… Γιατί ΑΝ δικαιωθεί ο κ. Πολίτης, το 5χ5 θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα αποκλεισμένο από τους πολίτες…