Η δημοτική αρχή της Καισαριανής ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ τις υποχρεώσεις
που ανέλαβε με την πανηγυριώτικη “παραχώρηση” του Σκοπευτηρίου…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Συνεχίζουμε την “περιήγηση” στα περίεργα της ελληνικής νομοθεσίας, μέσα από την απάντηση που μου έδωσε το Α.Τ. Καισαριανής στο αίτημά μου σχετικά με τη φύλαξη του Σκοπευτηρίου. Από την πρώτη ανάγνωση της απάντησης φαίνεται ολοκάθαρα ότι υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες της Αστυνομίας. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: είναι αστυνομικό το πρόβλημα της φύλαξης του Σκοπευτηρίου ή είναι πολιτικό; Πιστεύω ότι είναι πολιτικό. Εξόχως πολιτικό. Διαβάστε την απάντηση:


«Κατά συνέπεια, ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής αστυνομεύεται βάση εδαφικής αρμοδιότητας από το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής», λέει η απάντηση (η υπογράμμιση με τα έντονα γράμματα είναι δική μου). «Εν τούτοις στον ίδιο χώρο έχουν συναρμοδιότητα και άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας…» συνεχίζει η απάντηση.

Δηλαδή μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες έχουν αρμοδιότητα στο χώρο του Σκοπευτηρίου, αλλά καμία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρήση και κατάχρηση του χώρου; Καμία δεν έχει αρμοδιότητα να προστατεύσει τους πολίτες από τη μεταμεσονύχτια ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ και κατά συρροή ηχορύπανση; Καμία δεν έχει την αρμοδιότητα ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ τη ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ δημόσιου ηλεκτρικού ρεύματος μετά την πάροδο κάποιας ώρας, προκειμένου να μη γίνεται ρευματοκλοπή; Καμία δεν έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προστατεύσει τους πολίτες οι οποίοι, τελικά, πληρώνουν το κλεμμένο ρεύμα;

Πταίσμα είναι η μεταμεσονύχτια ηχορύπανση, λέει η απάντηση, ενώ «για τον ποινικό έλεγχο του υπαιτίου, είναι απαραίτητη η υποβολή μήνυσης από τον θιγόμενο ή αυτόν που διαπιστώνει τη διατάραξη»!!!

Μπράβο! Εύγε στον «σοφό» νομοθέτη..! Μάλλον υπάρχει «κενό νόμου» εδώ… Έπαινο έπρεπε να του δίνουν, με τα μυαλά που κουβαλάνε… Υποχρεώνουν, δηλαδή, έναν πολίτη, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, να βρει τον υπαίτιο και να του υποβάλει μήνυση εκ των υστέρων!!! Ερχόμενος, φυσικά, αντιμέτωπος με την «ιερή αγανάκτηση» αυτών που θεωρούν απόλυτο δικαίωμά τους να βυσσοδομούν κατά της κοινωνίας ανεξέλεγκτα…

Και η ασυδοσία «θωρακίζεται» απόλυτα με τη μη ύπαρξη αυτοφώρου!!! Επιτρέπεται, λέει ο νόμος, «η προσαγωγή του για εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς του»..! Προφανώς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως με τον τρόπο αυτό ευτελίζουν και την αποστολή των αστυνομικών που έχουν υπηρεσία εκείνες τις ώρες και υποχρεούνται να… πάνε μια βόλτα τους «υπαίτιους» μέχρι το αστυνομικό τμήμα, να τους πάρουν τα στοιχεία και να τους κατευοδώσουν!!!

Το ότι το ζήτημα της φύλαξης και ασφάλειας του Σκοπευτηρίου είναι πολιτικό, μόνο πολιτικό, αποδεικνύεται και από τη στάση που τηρεί και η παρούσα δημοτική αρχή σχετικά με το Σκοπευτήριο και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την πανηγυριώτικη «παραχώρηση» του Τσίπρα. Τις οποίες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, προφανέστατα, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ. Ή θέλει να τις ασκεί κατ’ επιλογήν, ανάλογα με το κομματικό «πελατολόγιο» το οποίο έχει να διαχειριστεί.

Συνεχίζουμε αμέσως μετά με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε (και μάλιστα θριαμβολογώντας) η δημοτική αρχή Καισαριανής.