Ποιος ο ρόλος του δημάρχου Καισαριανής; Είναι “αρπαχτή” ή “αλληλεγγύη”;
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ του Σκοπευτηρίου;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μέχρι τις ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ κράτησε η “συναυλία” “hip hop – rock – εναλλακτικής μουσικής”, στο Σκοπευτήριο χτες το βράδυ. Έξι βασανιστικές ώρες για τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι βρίσκονται υπό τις διαταγές του “πατερούλη-αφέντη” του ΚΚΕ… Μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανένας δεν γνωρίζει σε ποιους παραχώρησε τον χώρο ο δήμαρχος Καισαριανής με ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία..! Ακόμα και στην ανακοίνωση που μοίρασαν οι διοργανωτές, δεν αναφέρεται ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ!!! Όπως κανένας δεν γνωρίζει ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που εισπράχθηκαν από τα οινοπνευματώδη και τα συναφή που καταναλώθηκαν ή τα “προαιρετικά” πέντε ευρώ για την είσοδο… Θέλετε και το πιο «ωραίο»; Τη διαφάνεια, λέει, τής διαδικασίας “θα πιστοποιήσει νομικός” !!! Αυτό το «νομικός», έτσι ξερά και σκέτα, είναι που με βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες σκέψεις για το ποιόν και το μέγεθος της «αρπαχτής» αλλά και τον ρόλο της δημοτικής αρχής Καισαριανής, δηλαδή του δημάρχου, δηλαδή του ΚΚΕ … Αυτοί που έβγαλαν την ανακοίνωση ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!!! Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία που χτύπησε τους συνανθρώπους μας, έχοντας μαζί μας συλλογικότητες, δομές και δράσεις αλληλεγγύης από ολόκληρη την Αττική, δρούμε και κάνουμε το αυτονόητο: Βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε, άμεσα, μέσω της ενασχόλησής μας, μέσω αυτού που ξέρουμε να κάνουμε: Τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων.

Διοργανώνουμε μία μεγάλη συναυλία, με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστών μουσικών της ελληνικής hip hop – rock – εναλλακτικής μουσικής σκηνής, καλών φίλων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν και οι ίδιοι (ή συγγενικά τους πρόσωπα) πληγεί από τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές.

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου, στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, συγκεντρώνουμε πόρους που θα διατεθούν απευθείας στους πληγέντες (χωρίς τη διαμεσολάβηση κρατικών φορέων και μηχανισμών), διαδικασία της οποίας την διαφάνεια θα πιστοποιήσει νομικός.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μοναδική συγκυρία, για να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.»

Επικοινωνία: forthevictimsoffire@gmail.com

Η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο elculture.gr και μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ. Όπως βλέπετε, όλο το κείμενο είναι σε εισαγωγικά, που σημαίνει ότι η δημοσίευση της ανακοίνωσης ΔΕΝ είναι πρωτοβουλία του συγκεκριμένου ιστότοπου, αλλά έχει δημοσιευθεί ως είδηση που έφτασε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Διαπιστώνετε με τα μάτια σας ότι πουθενά δεν υπάρχουν στοιχεία κάποιων ή κάποιου στον οποίο ο δήμαρχος Καισαριανής παραχώρησε δημόσιο χώρο και μάλιστα τον «ιστορικό τόπο» του Σκοπευτηρίου ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ή άλλου ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ οργάνου. Και, φυσικά, αναμένεται η αντίδραση των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, Εκτός ΑΝ… Λέτε; Λέτε να έχει υπάρξει συμπαιγνία και κάποια “συμφωνία”; Λέτε; Θα μάθουμε και θα σας πούμε…  

Τέλος πάντων, άλλο ένα βασανιστικό ξενύχτι πέρασε, αφήνοντας πίσω του σπασμένα νεύρα και κλονισμένη υγεία ανθρώπων. Και επειδή δεν προβλέπεται να αλλάξει η κατάσταση μέχρι να φύγουν από το δημαρχείο σε λίγους μήνες, θεωρώ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι και να προσφύγουν ομαδικά και άμεσα εναντίον αυτών που καταστρατηγούν κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Και την καταστρατηγούν, για τους λόγους που θα διαβάσετε στο επόμενο κομμάτι.

Η φωτογραφία της κορυφής είναι αρχείου.