Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τα «μαγικά» και τα τραγελαφικά ΓΕΓΟΝΟΤΑ στον δήμο Καισαριανής συνεχίζονται… Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ είναι «παίγνιο» στα χέρια των δήθεν «υπεύθυνων» δημοτικών «αρχόντων»… Και αφού ο καταχρεωμένος δήμος Καισαριανής στερείται ακόμα και το «κωλόχαρτο», φτάνει στο σημείο σήμερα, ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ τη νόμιμη προθεσμία είσπραξης των μισθωμάτων, να καταφεύγει στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσει!!! Για να δούμε ΑΝ η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία λέει ότι νοιάζεται για «τη λαϊκή οικογένεια», θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ΚΑΤΑ όλων αυτών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ τα ενοίκια του γηπέδου 5χ5 ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΧΡΟΝΙΑ..!

Σημειωτέον ότι το μίσθωμα περιελάμβανε και το κυλικείο του κλειστού γηπέδου «Γ. Μελισσινός», οι εισπράξεις του οποίου, κατά ρητή πρόβλεψη του συμφωνητικού διακήρυξης , πήγαιναν ΟΛΕΣ στην τσέπη του «επιχειρηματία»… Κάτι που ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΡΗΤΑ στο υπογραφέν συμφωνητικό!!!



ΣΗΜΕΡΑ, ο δήμος Καισαριανής διεκδικεί (!!!) την είσπραξη 42.496,05 ευρώ, τα οποία λέει ότι ΕΙΝΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, όπως βλέπετε στη γνωμοδότηση της δικηγόρου του δήμου.



Στις 27.11.2015
η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καισαριανής αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγόρο την κατάθεση αγωγής «για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των οφειλομένων μισθωμάτων και απόδοσης του μισθίου»(!!!).



ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!!! Γιατί ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ; Απλούστατα, γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ, αιρετοί ή ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του δήμου Καισαριανής, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ… Και ΑΝ ο δήμος κερδίσει την υπόθεση και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ για να εισπράξει τα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ, θα πρέπει η δημοτική αρχή του ΚΚΕ, που λέει ότι νοιάζεται για τη λαϊκή οικογένεια, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ τα λεφτά από τους υπεύθυνους και υπόλογους, είτε είναι αιρετοί είτε είναι υπάλληλοι.


Το ιστορικό

Στις 11.6.2013, η τότε δημοτική αρχή Καμπάκα, ύστερα από πλειοδοτικό διαγωνισμό με δύο συμμετέχοντες, ενοικιάζει το γήπεδο 5χ5 που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γήπεδο του «Μελισσινού» προς 2.250,00 € πλέον χαρτοσήμου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι τριετής και λήγει στις 3.6.2016, σε τρεις μήνες δηλαδή περίπου από σήμερα.

Το μίσθωμα ΕΠΡΕΠΕ να ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ από την πρώτη έως την πέμπτη ημέρα κάθε μήνα. Αυτό ορίζεται ρητά στο συμφωνητικό μίσθωσης.



Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικηγόρος του δήμου στη γνωμάτευσή της, ο οφειλέτης χρωστάει ληξιπρόθεσμα ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ και πλέον. Δηλαδή, με βάση τις 2.250,00 ευρώ τον μήνα, δεν έχει πληρώσει επί ΕΙΚΟΣΙ ΜΗΝΕΣ και πλέον. Δηλαδή από την ημέρα που υπέγραψε το συμφωνητικό μίσθωσης έχουν περάσει μέχρι σήμερα τριάντα περίπου μήνες. Χρωστάει τους είκοσι και πλέον, άρα έχει πληρώσει τους 9-10 μήνες.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιος ήταν υπεύθυνος και υπόλογος για να πιστοποιεί κάθε μήνα αν έχει καταβληθεί το ενοίκιο; ΠΟΙΟΣ; ΑΥΤΟΣ, όποιος και αν ήταν (και είναι ακόμα…) δεν πρέπει να λογοδοτήσει; ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την εκμετάλλευση του γηπέδου ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ χωρίς την καταβολή του ενοικίου; ΠΟΙΟΣ;Και το ερώτημα ΔΕΝ είναι ρητορικό. Γιατί υπάρχει περίπτωση ο υπάλληλος να ενημέρωνε τους αρμόδιους ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ του μισθώματος και να έπαιρνε την ανάλογη “εντολή”… Τι λέτε, μπορεί;


Τι έχει εισπράξει ο μισθωτής αυτούς τους μήνες που εκμεταλλεύεται το γήπεδο ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΥ; ΑΓΝΩΣΤΟ, αλλά υπολογίσιμο…

Στο μεταξύ, ο δήμος Καισαριανής ορίζει πληρεξούσιο δικηγόρο για να παραστεί στην αγωγή του ΜΙΣΘΩΤΗ, κατά του δήμου Καισαριανής, με αίτημα την αναπροσαρμογή του μισθώματος… Νεότερα δεν έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Θα μάθουμε και θα σας πούμε κι εσάς…



Ποιοι ψήφισαν την παραχώρηση;

Αν όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα, σας φαίνονται «λίγα», πάρτε και τη συνέχεια… ΠΟΙΟΙ ψήφισαν την παραχώρηση και τους όρους της μίσθωσης;



Τέσσερις από τους επτά, από τους οποίους τέσσερις ο κ. Κατημερτζής ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ στην αποσφράγιση των προσφορών ότι «συμφωνεί με την πλειοδοτική δημοπρασία και διαφωνεί με την εκμίσθωση των αθλητικών χώρων».

Το ερώτημα είναι απλό: καλά, αφού «διαφωνεί», ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΑ και να γίνει η ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ, για την οποία «διαφωνεί»; Μυστήρια πράγματα… Στο τέλος θα διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση, μήπως λύσετε και τις δικές μου απορίες…


Εν πάση περιπτώσει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα έγγραφα, ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ δεν κινήθηκε έγκαιρα, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα, για να διασφαλίσει τη δημόσια περιουσία και τα πενιχρά έσοδα που αυτή αποφέρει στον δήμο.

ΦΥΣΙΚΑ, το θέμα θα έχει συνέχεια. ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. Αν δεν δώσει την ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ από την κοινωνική ευθύνη την οποία έχει απέναντι στους πολίτες, συνέχεια η δημοτική αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ