Το 48% των υπερωριών του 2010 ήταν πλασματικές, δήλωσε
στο δημοτικό συμβούλιο ο τότε δήμαρχος κ. Καμπάκας!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ήταν 8 Απριλίου του 2011 όταν ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο την εισήγηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους: «Κόβονται οι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ υπερωρίες και θα αμείβονται υπερωριακά ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ», είπε. Νεκρική σιγή στην αίθουσα. Καμία αντίδραση ούτε από τον αποδέκτη της βαρύτατης καταγγελίας-μομφής… Σαν να μην τον αφορούσε το ζήτημα της ουσιαστικής ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ χρήματος των πολιτών, που κατευθυνόταν στις τσέπες των «γνωστών-άγνωστων» επιτήδειων… Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον.

Στις 14 Ιουνίου 2011, ο τότε δήμαρχος κ. Καμπάκας εκδίδει ανακοίνωση με την υπογραφή του, αναφέροντας και συγκεκριμένα μεγέθη:

«…κόψαμε τις πλασματικές υπερωρίες που αποτελούσαν το 48% των υπερωριών και πλέον αναγνωρίζουμε μόνο τις πραγματικές υπερωρίες που κάνουν οι εργαζόμενοι».  

Στις 6 Ιουλίου 2011 τοιχοκολλείται έγγραφο του συλλόγου εργαζόμενων του δήμου, με το οποίο επιχειρείται να ανακαλέσει ο δήμαρχος τα περί πλασματικών υπερωριών. Δείτε το:

Φυσικά, ούτε ο δήμαρχος Καμπάκας ανακάλεσε, ούτε συνέλευση στην πλατεία της Καισαριανής έγινε… Τι να έλεγαν; Ότι εισέπρατταν μη δεδουλευμένα χρήματα επί σειρά ποιος ξέρει πόσων ετών;

Οι «θιγμένοι», λοιπόν, μαζεύτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 6 Ιουλίου και με τις μεθόδους που έχουν «σπουδάσει» οι συνδικαλιστές το οδήγησαν σε διακοπή..! Πώς; Με τη γνωστή στους συνδικαλιστές πρακτική της προκλητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι σε θεσμικά όργανα. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπλάνας απέβαλε από την αίθουσα έναν από τους «θιγμένους», αυτός δεν αποχωρούσε και το δημοτικό συμβούλιο έφτασε σε διακοπή…

Στις 14 Ιουλίου 2011 ο κ. Μπλάνας έστειλε στους επικεφαλής των παρατάξεων επιστολή, με την οποία τους ζητούσε να πάρουν θέση για τα συμβάντα. Ανέφερε επί λέξει:

"Δεν υπέγραφα καμία κατάσταση"

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που είχε την ευθύνη των συνεργείων, στα οποία κατευθύνονταν, κυρίως, οι πλασματικές υπερωρίες, δήλωσε ευθαρσώς, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ότι ουδέποτε ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που του προσκομίζονταν από τον αρμόδιο διευθυντή, αλλά, όπως είπε, την ευθύνη είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δήμαρχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο οποίος και επικύρωνε με την υπογραφή του την παρανομία.

Σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν στο φως τα «μυστικά» της Καισαριανής και οι τρόποι που πληρώνονταν αυτές οι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ υπερωρίες: Ας πούμε ένα υπάλληλος δούλευε σε τρία μέρη ταυτόχρονα!!! Και προφανώς για να ελέγχεται αν κάνει καλά τη δουλειά του και στα τρία μέρη ταυτόχρονα, υπήρχε και ένας επόπτης-ελεγκτής ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

Πόσα ήταν τα λεφτά των υπερωριών; Από τα στοιχεία της διοίκησης Καμπάκα προέκυψαν τα εξής που αφορούσαν το πρώτο τετράμηνο των ετών 2010 (διοίκηση Τζόκα) και 2011 (διοίκηση Καμπάκα). Όλα τα στοιχεία έχουν δημοσιευθεί στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του Σεπτέμβρη 2011. Τον συγκριτικό πίνακα τον βλέπετε στην κορυφή.

Ποιοι τα εισέπρατταν αυτά τα λεφτά και πόσα ήταν τα λεφτά των υπερωριών το 2010;

 

Αυτή λοιπόν, είναι η προϊστορία των πληρωμένων από τους πολίτες υπερωριών, πλασματικών ή μη.  Αυτά όλα θα έπρεπε να τα λάβει υπόψη του ο νέος δήμαρχος Καισαριανής κ. Βοσκόπουλος πριν βάλει την υπογραφή του στην απόφαση-πρόκληση για τις υπερωρίες του Σεπτέμβρη 2019.

 

Όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον κ. Βοσκόπουλο και τους συνεργάτες του και τους ανέδειξαν σε δημοτική αρχή, ασφαλώς περιμένουν μια διαφορετική αντιμετώπιση του δημόσιου χρήματος από τον ίδιο. Σε έναν δήμο που κυριολεκτικά «δεν έχει μαντήλι να κλάψει», που το ένα από τα δύο ασανσέρ του δημαρχείου είναι ακινητοποιημένο για πολλές μέρες λόγω βλάβης, που τα ηλεκτρονικά μέσα πρώτης ανάγκης είναι είδος εν ανεπαρκεία, που… που… που…, η υπογραφή μιας τέτοιας προκλητικής, αν όχι επαίσχυντης, απόφασης  αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία όχι μόνο του ίδιου αλλά της δημοτικής αρχής συνολικά. Υπάρχει χρόνος για να διορθωθεί. Αρκεί να το θέλει ο ίδιος που την υπέγραψε. Αν δεν το κάνει, θα έχει ανοίξει «κακά προηγούμενα». Η δικαιολογία ότι «την είχε υπογράψει ο προηγούμενος», δεν ευσταθεί. Ο προηγούμενος εκδιώχθηκε, είναι παρελθόν. Από τη Δευτέρα έχει αρχίσει μια «νέα εποχή για την Καισαριανή». Έχει πράγματι;

Φυσικά, θα επανέλθω στο θέμα των υπερωριών, πλασματικών ή μη.