Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πλήρης επιβεβαίωση της πλαστογραφίας μετά χρήσης από υποψήφιο ενοικιαστή του κυλικείου του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Ήστ… Η απάντηση του δημάρχου κ. Σταμέλου στην επιστολή μου επιβεβαιώνει μια πτυχή από το αμαρτωλό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στις δημόσιες υποθέσεις της Καισαριανής. Αναφέρει ο κ. Σταμέλος στην επιστολή του:

«Σε απάντηση της από 14-4-2015 επιστολής σας όπου ζητάτε να πληροφορηθείτε για τις διαδικασίες προκήρυξης και εν συνεχεία άμεσης ακύρωσης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κυλικείου του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δ.Π.Π.Γ.Κ.

Οι διαδικασίες που ακολουθηθήκαν από τις υπηρεσίες του Δ.Π.Π.Γ.Κ. και είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη του πλαστού πιστοποιητικού είναι οι εξής:

•  Δημοσίευση αγγελίας δημοπράτησης κυλικείου στις εφημερίδες «Έθνος» & «Ημερησία» 19.2.2015 & τοιχοκόλληση των όρων διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού στα Γραφεία Διοίκησης του Δ.Π.Π.Γ.Κ & στο κυλικείο.

•  Δημοπράτηση κυλικείου στο Δ.Π.Π.Γ.Κ στις 6.3.2015 από τριμελή επιτροπή (άνοιγμα φακέλων προσφορών. Οι συμμετέχοντες ήταν δύο & ο ένας από αυτούς είχε ελλιπή δικαιολογητικά). Αποφασίστηκε δεκαήμερη προθεσμία ελέγχου δικαιολογητικών προτού υπογραφεί η σύμβαση.

•  Επικοινωνία μας με Δ.Ο.Υ. Βύρωνα για την νομιμότητα του αποδεικτικού ενημερότητας.

•  17.3.2015 Έκθεση κατάσχεσης από Δ.Ο.Υ. Βύρωνα αποδεικτικού ενημερότητας υποψηφίου ενοικιαστή.

•  18.3.2015 Έκτακτη συνεδρίαση εφορείας Δ.Π.Π.Γ.Κ & απόφαση ακύρωσης δημοπράτησης κυλικείου.

•  Έγγραφο στη Δ.Ο.Υ. Υ.Π.Ο.Π.Α.Ι.Θ με θέμα «Ακύρωση διαγωνισμού μίσθωσης κυλικείου Δ.Π.Π.Γ.Κ»

•  3.4.2015 Κοινοποίηση από Δ.Ο.Υ. Βύρωνα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αυτεπάγγελτη δίωξη του πλειοδότη.

Ο δήμος ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ δεν εμπλέκεται σε καμιά διαδικασία. Ο κάθε φορά δήμαρχος ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Π.Π.Γ.Κ που ορίζεται από το υπουργείο παιδείας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η. ΣΤΑΜΕΛΟΣ

17-4-2015».


Απάτη ή “πλάνη”;

Όπως διαπιστώνουμε και από το επίσημο έγγραφο, στοιχειοθετείται η πλαστογραφία ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΗΣ. Μάλιστα έχει γίνει «έκθεση κατάσχεσης από Δ.Ο.Υ. Βύρωνα αποδεικτικού ενημερότητας υποψηφίου ενοικιαστή». Αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ αποδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος, αφού, όπως αναφέρει η απόφαση ακύρωσης της κατακύρωσης του διαγωνισμού, υπήρξε «πλάνη ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ».

Τι σημαίνει «πλάνη»; Σύμφωνα με το λεξικό της Βικιπαίδειας πλάνη είναι «η λανθασμένη γνώμη, η πίστη σε κάτι ψευδές». Σύμφωνα με το «Ελληνικό λεξικό» Τεγόπουλου – Φυτράκη, πλάνη σημαίνει «λαθεμένη γνώμη ή κρίση, σφάλμα//απάτη, ξεγέλασμα».

Όπως διαπιστώνουμε από τα έγγραφα, η μόνη έννοια που συνάδει με τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι η ΑΠΑΤΗ. Ή απόπειρα ΑΠΑΤΗΣ. Η οποία απόπειρα δεν τελεσφόρησε λόγω της πρόνοιας του Δ.Σ. του νομικού προσώπου να ζητήσει επιβεβαίωση της γνησιότητας του εγγράφου από τη ΔΥΟ Βύρωνα. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε η ΑΠΑΤΗ.

Δεν γνωρίζω ποιός είχε την έμπνευση ή την πρωτοβουλία να μετατρέψει την ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ σε «πλάνη». Πιστεύω ότι θα το μάθουμε εν καιρώ. Γιατί, έτσι όπως επιβεβαιώνονται τα γεγονότα από τον δήμαρχο Καισαριανής, κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να «πέσει στα μαλακά» ο ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΗΣ..!

Τα στοιχεία του ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ δεν αναφέρονται στην επιστολή του κ. δημάρχου. Ίσως υπάρχει νομικό κώλυμα. ΙΣΩΣ. Θα το μάθουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ εν καιρώ μέσω του υπουργείου Παιδείας και της ΔΟΥ.

 

Γιατί αποσιωπήθηκε;

Το συγκεκριμένο γεγονός θα περνούσε «στα μουλωχτά» αν δεν υπήρχε η πληροφόρηση από τρίτη πηγή, και όχι από το νομικό πρόσωπο ή από τον δήμο Καισαριανής, ο οποίος «δεν εμπλέκεται σε καμιά διαδικασία», όπως λέει ο κ. δήμαρχος. Μα και μόνο το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο εκάστοτε δήμαρχος Καισαριανής προεδρεύει του νομικού προσώπου και υπογράφει για όλες τις διαδικασίες, είναι η μέγιστη εμπλοκή.

  • Γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος ή το νομικό πρόσωπο αμέσως, στις 6.3.2015, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, αναφέροντας και τα στοιχεία των συμμετεχόντων; Υπήρχε λόγος που ΔΕΝ έπρεπε να γίνουν γνωστοί οι συμμετέχοντες; Τώρα, φυσικά, υπό την κάλυψη των «προσωπικών δεδομένων», Ο ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ παραμένει «χωρίς όνομα» για τους πολλούς, αυτούς που θα έπρεπε, κατά κύριο λόγο, να γνωρίζουν, τους πολίτες.

  • Γιατί δεν έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος ή το νομικό πρόσωπο αμέσως, στις 17.3.2015, την απόφαση της ΔΟΥ για κατάσχεση του ΠΛΑΣΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ενημερότητας; Δεν ενδιαφέρει τους πολίτες και τους συναλλασσόμενους με τον ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ;

  • Γιατί πρέπει ο πολίτης να αναζητά την αλήθεια και τη χρηστή διοίκηση; Δεν είναι υποχρέωση όλων των δημόσιων λειτουργών η άμεση πληροφόρηση των πολιτών κάθε σχετικού με τις δημόσιες υποθέσεις του δήμου του; Και, τέλος, τι θα γινόταν αν δεν είχαμε την πληροφορία και δεν βγάζαμε το θέμα στο φως της δημοσιότητας;

Ας μην επαναλάβουμε τα γνωστά για τη «γυναίκα του Καίσαρα». Η δημοτική αρχή έχει μπλεχτεί, ακούσια ή εκούσια, σε ένα «κουβάρι» δημόσιων υποθέσεων, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ σε όλες, σχεδόν, τις υποθέσεις. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι δεν έμπλεξε με επιλογή της, αλλά λόγω της ανεπάρκειας συγκεκριμένων «πολιτικών παραγόντων» ή της έλλειψης πολιτικής βούλησης να συγκρουστεί με ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Και εκτίθεται κατά συρροή.

Δεν γνωρίζουμε ΑΝ οι υπέρογκες οφειλές του “πλειοδότη” προς τον δήμο Καισαριανής οδήγησαν τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου να ζητήσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών πριν υπογραφεί η σύμβαση της ενοικίασης του κυλικείου. Θα ήταν χρήσιμο να μας διαφωτίσει περί τούτου κάποιος από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή του διαγωνισμού.

Το γεγονός της δημοσίευσης στη «Διαύγεια» την ίδια μέρα, με διαφορά λίγων λεπτών, ΚΑΙ της προκήρυξης του διαγωνισμού ΚΑΙ της ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ, μαρτυρά με τρόπο πειστικότατο ότι η διαφάνεια ΔΕΝ ήταν στα προαπαιτούμενα της διαδικασίας του διαγωνισμού. Άσε που ο αόριστος τρόπος πληροφόρησης για το ότι «οι συμμετέχοντες ήταν δύο & ο ένας από αυτούς είχε ελλιπή δικαιολογητικά», βάζει στον πειρασμό της υπόθεσης ότι υπήρχε «ΣΤΗΣΙΜΟ» μεταξύ των δύο συμμετεχόντων ώστε να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στον ένα.

Επαναλαμβάνω: η δική μου ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ είναι ότι ο διαγωνισμός «μύριζε» από την αρχή. Και ναι μεν ο κ. δήμαρχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ΑΠΑΤΗ, αλλά ακόμη υπάρχουν κενά και ερωτήματα που βάζουν σε σκέψεις…