Το "ΔΗΜΟΤΙΚΟ" στάδιο, για άλλη μια φορά, στο επίκεντρο
της εκμετάλλευσης κάποιων "αετονύχηδων"…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν φτάνει που οι πολίτες της Καισαριανής πληρώνουν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ(!!!), έχουν υποχρεωθεί από τους διάφορους κομματικούς κομισάριους να ανέχονται όλους τους «αετονύχηδες» δήθεν «επιχειρηματίες», δήθεν «αθλητικούς παράγοντες», δήθεν «θεματοφύλακες της αθλητικής ιστορίας της Καισαριανής»… Και έχουν υποχρεωθεί με την πλήρη ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου.  ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ στον πολίτη της Καισαριανής το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο κάθε χρόνο; ΑΓΝΩΣΤΟ… Πόσα έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να πληρώσουμε οι πολίτες της Καισαριανής από την πλήρη παραχώρηση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου που έκανε ο δήμαρχος του ΚΚΕ το 2001 σε μια Ανώνυμη Εταιρία; Πολλά. Πάμπολλα… Μάλιστα, επειδή οι θαυμαστές του Στάλιν είναι… προνοητικοί, φρόντισαν να παραχωρήσουν και τα μαγαζιά κάτω από τη βορεινή εξέδρα ΠΡΙΝ, ΠΡΙΝ ακόμα αυτά κατασκευαστούν!!!

 

Έτσι, λοιπόν, χρόνο με τον χρόνο, δημιουργήθηκε μια «μαύρη τρύπα» τεραστίων διαστάσεων, την οποία ήταν υποχρεωμένοι να γεμίζουν κάθε χρόνο από το υστέρημά τους οι πολίτες της Καισαριανής..!

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλες οι «κεφαλές» του δήμου, οι «πολιτικοί παράγοντες» δηλαδή, συνεδρίαζαν στα κρυφά, εκτός δημοτικού συμβουλίου (!!!) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, για να αποφασίζουν ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΑΠΟ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ!!!

 

Φυσικά, στις κρυφές, «άτυπες», συνεδριάσεις συμμετείχε ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ  δια του εκπροσώπου του, του κ. Δ. Αγκαβανάκη..!  Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος που υπέγραψε την παραχώρηση του σταδίου στην Ανώνυμη Εταιρία, ΔΗΛΩΣΕ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ότι… μπορεί να τον μπέρδεψε η καθαρεύουσα και να μην κατάλαβε τι υπέγραψε!!! Φυσικά θα ξανα-παρουσιάσω το επίσημο πρακτικό του δημοτικού συμβουλίου…

Σήμερα, λοιπόν, εμφανίστηκε το φαινόμενο ο διάδοχος της Ανώνυμης Εταιρίας ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, για να λειτουργήσουν, από κοινού ή όχι, «σχολές» ποδοσφαίρου ή «ακαδημίες ποδοσφαίρου», πού λέτε; Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ!!!  Στο οποίο κατέχει και ΓΡΑΦΕΙΑ (!!!), τα οποία, προφανώς, τα "παραχώρησε" στο νέο "επιχειρηματία"-αετονύχη!!!

 

Πότε ξεκίνησε αυτή η φάμπρικα; Από τον Αύγουστο που μας πέρασε… Δηλαδή όταν ήταν ακόμη δημοτική αρχή το ΚΚΕ!!! Αυτό αποδεικνύεται από τις αναρτήσεις στο fb, στις οποίες εμφανίζεται ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα, όπως βλέπετε στην κορυφή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! Δηλαδή, το ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ σωματείο που έχει καταλάβει, ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ Καμπάκα – ΚΚΕ, σχεδόν μονοπωλιακά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο, το υπεκμίσθωσε στον Ολυμπιακό!!!

Ήθελα να ΄ξερα δεν ντρέπονται; Δεν ντρέπονται να παριστάνουν τις «αθώες περιστερές» ύστερα από τόσα χρόνια αδιαφανούς άσκησης των καθηκόντων ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ;

Επειδή παριστάνουν τους άμεμπτους, ζητώντας «τα ρέστα» από τη σημερινή δημοτική αρχή, θα κάνω μια αναδρομή και θα φέρω ξανά και ξανά στο φως όλο το ιστορικό της συμπαιγνίας του ΚΚΕ με την Ανώνυμη Εταιρία που εκμεταλλευόταν επί σειρά ετών το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Και, φυσικά, τη σκυτάλη την έδωσε το ΚΚΕ, το 2002-2003, στον Συνασπισμό της «Αριστεράς και της προόδου» τρομάρα τους…

Αυτό που έμαθα σήμερα είναι ότι η δημοτική αρχή έστειλε απαντητική επιστολή στην παράταξη του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα αυτό και απεκδύεται κάθε ευθύνης.

ΦΥΣΙΚΑ, έχω το δικαίωμα να είμαι εντελώς αντίθετος με το ήπιο πνεύμα της επιστολής. Γιατί η επιστολή αφήνει  να εννοηθεί ότι θα συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς της εκμετάλλευσης των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ χώρων από τις επιχειρήσεις-ακαδημίες-σχολές, ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ αυτούς τους χώρους και οι οποίοι έχουν εκδιωχθεί από αυτούς και έχουν αποκλειστεί από τη χρήση τους. Θα περιμένω να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα επανέλθω.

Προς το παρόν, θα θυμηθούμε, μέρα με τη μέρα, σε συνέχειες,  κάποια από τα «κατορθώματα» των κομματικών κομισάριων σχετικά με τη διαχείριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, κατ’ επίφαση, ΣΤΑΔΙΟΥ.