Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν ”ντε φάκτο” ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, για τις οποίες υπάρχουν
ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ αποφάσεις κατεδάφισης!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Καθήστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε πώς ένας δήμος μπορεί να κάνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ «πλάτες», δια των αιρετών ή δια των «υπηρεσιακών παραγόντων» του, σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Εδώ, όπως θα διαβάσετε, δεν υπάρχει απλά «αβάντα». Υπάρχουν κανονικά «αποκαλυπτήρια»… Η τεχνική υπηρεσία εισηγείται και η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα παλαιόθεν Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!! Το οποίο έχει και αυθαίρετες κατασκευές και είναι διατηρητέο που έχει καταστραφεί!!! Και για το οποίο ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!!! Θα περάσουν ΚΑΙ από το δημοτικό συμβούλιο; Θα γίνουν ρεζίλι και άλλοι «πολιτικοί παράγοντες»; Ίδωμεν… Όλα είναι πιθανά όταν μιλάμε για την Καισαριανή…

 Η απόφαση

Αναρτάται σήμερα στη «Διαύγεια» η απόφαση της ΕΠΖ που βλέπετε στην κορυφή. Ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση; Ιδού:



Η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται προς την Επιτροπή «σχέδιο κανονιστικής απόφασης για τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων».

Προφανώς, έχει γίνει πρόχειρη δουλειά και στην έκτη παράγραφο εμφανίζεται «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου» ο οποίος εισηγείται κλπ. κλπ. κλπ.!!! Προφανώς έχει γίνει copypaste από την προηγούμενη απόφαση επί της προηγούμενης διοίκησης…


Τα ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ

Εδώ ακριβώς αρχίζει να γίνεται κουβέντα για την αισθητική των χώρων και για τα διατηρητέα, τα οποία αναφέρονται ως «ιστορικά μνημεία».




Καλά μέχρι εδώ. Μέχρι εδώ. Γιατί από εδώ και πέρα αρχίζει το «πανηγύρι»:




Επάνω στην πλατεία επιτρέπεται η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων ύψους ΕΩΣ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ από τη στάθμη της πλατείας!!!

Όποιος θέλει θα έχει υπερυψωμένο δάπεδο και όποιος δεν θέλει δεν θα έχει..! Και αυτό το έκτρωμα θα λέγεται «ενιαίος σχεδιασμός» και διατήρηση της αισθητικής του χώρου της πλατείας..!


“Καμία κατασκευή που αλλοιώνει την όψη του κτιρίου”…



Αυτά ισχύουν για όλους, ΕΚΤΟΣ των «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος» καταστηματαρχών, τους οποίους πρέπει να «προσέχουμε»… Για όλους είναι οι περιορισμοί, και για «προσθήκη τέντας ή άλλης κατασκευής» χρειάζεται ΕΓΚΡΙΣΗ της αρμόδιας υπηρεσίας ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΤΙΡΙΑ. Όχι υπηρεσίας του δήμου. Της Πολεοδομίας ή του ΥΠΕΧΩΔΕ…

Στα διατηρητέα της πλατείας τι ΔΕΝ επιτρέπεται;



Ναι, αλλά…

Ενώ, λοιπόν, για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ καταστήματα υπάρχουν κάποια «απαγορεύεται», για μερικά, «ευαίσθητα» και προφανώς «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος», νομιμοποιούνται «ντε φάκτο» και με απόφαση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και οι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!


«Ενδέχεται να υπάρχουν εκθέσεις αυθαιρέτων», λέει η εισήγηση!!! Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί που εισηγούνται ούτε αυτοί που εγκρίνουν. Κανένας!!! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Αυτό ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της αμαρτωλής επιτροπής, όταν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (της ίδιας επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου), με τις οποίες ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η ύπαρξη των αυθαίρετων κατασκευών και διατάσσεται η κατεδάφισή τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!!!




Τα «αποκαλυπτήρια» της διαπλεκόμενης διαπλοκής…

Η Τεχνική Υπηρεσία, λοιπόν, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ!!! Γιατί; «Για να μη διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των καταστημάτων»!!! ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!! ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ είναι το κατάστημα για το οποίο “ενδιαφέρονται” και κόπτονται αυτοί που προτείνουν!!! Και αποφεύγουν να θίξουν ΤΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ εδώ και τρία χρόνια!!!


Και για να «χρυσώσουν το χάπι», βάζουν και αντίτιμο στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ «κουκούλωμα» ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ: διπλασιάζουν το τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου!!! Και όλα αυτά τα ψηφίζουν ΟΜΟΦΩΝΑ!!!



Θλίψη… Ο δήμος Καισαριανής έχει βαθιά ριζωμένη μέσα του την αρρώστια της παρανομίας, της διαπλοκής και του κουκουλώματος… Θλίψη…


ΥΓ.:
Να μην ξεχάσω να σας πω ότι για τις συγκεκριμένες ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ αποφάσεις, έχω απευθυνθεί εγγράφως στον αντιδήμαρχο κ. Περρή, ζητώντας πληροφόρηση, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει εδώ και ένα και πλέον μήνα.