Δύο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ (Βύρωνα και Καισαριανής) διοικούνται
με εντελώς διαφορετική "φιλοσοφία", ενώ οι πολίτες πληρώνουν
τη συντήρηση και τη λειτουργία τους…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Όποιος καταφέρει να ανακαλύψει ποιος ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Καισαριανής, θα ανακηρυχθεί «μέγας διανοητής» της αυτοδιοικητικής διαφάνειας. Η μόνη περίοδος  που υπήρχε «διαφάνεια» στην εκμετάλλευση του σταδίου, της δημοτικής περιουσίας δηλαδή, ήταν η περίοδος 2001-2010. Όταν, ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, αριστεροί στην ταμπέλα ή «αριστεροί» στην κοινωνική νοοτροπία, υπέθαλψαν, βοήθησαν ή/και ανέχθηκαν τη στυγνή εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας από τον ιδιοκτήτη της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας που είχε στην απόλυτη κατοχή της το δήθεν ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Μετά το 2010, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ έκανε άλλα «μαγικά», με έντονη οσμή διαπλοκής και εξάρτησης… Έτσι δόθηκε «άφεση αμαρτιών» και «παραγραφή χρεών»… Τόμοι ολόκληροι μπορούν να γραφούν για τη βρώμικη αυτή ιστορία. Όλα αυτά έχουν κατατεθεί, ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, το 2009, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. ΑΝ και πότε θα βγει απόφαση είναι άγνωστο… Πάντως, «όσο ζω ελπίζω».

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Καισαριανής σήμερα

Σήμερα είναι επίσης άγνωστο ποιος εκμεταλλεύεται το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Καισαριανής. Το μόνο γνωστό είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν θέση σ’ αυτό!!! Σε αντίθεση με το δημοτικό στάδιο του Βύρωνα. Στο οποίο κουμάντο κάνει ο δήμος… Με κανόνες και διαφάνεια. Μόλις προχτές ο δήμος Βύρωνα έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανοιχτό με αυστηρούς περιορισμούς,
το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα για αθλητές και αθλούμενους

Ο Δήμος Βύρωνα ανοίγει από σήμερα και πάλι τις πόρτες του Δημοτικού Σταδίου (Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου 15), για αθλητές και αθλούμενους, ύστερα από σχετικές διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των παρακάτω κανόνων λειτουργίας για την ανάσχεση της πανδημίας του covid 19.

Συγκεκριμένα: 

· Το στάδιο θα λειτουργεί καθημερινά 07:00 – 21:00 και το Σάββατο 08:00 – 14:00

· Ο χρόνος παραμονής των αθλούμενων εντός του σταδίου είναι αυστηρά μια (1) ώρα.

· Ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας αθλητών και αθλουμένων είναι 60 άτομα ανά ώρα.

Για τη διευκόλυνση των αθλούμενων πολιτών ενημερώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα 17:00-19:00 καθημερινά, εντός του σταδίου θα βρίσκονται 20 αθλητές της ομάδας στίβου Νίκη Βύρωνα (σε δύο ξεχωριστές ομάδες ωριαίας προπόνησης), οπότε ο υπολειπόμενος αριθμός αθλούμενων πολιτών, κατά το χρονικό αυτό διάστημα, περιορίζεται στα 40 άτομα.

Υπενθύμιση!

Κάθε Παρασκευή από 9:00 έως και 13:00 εκτελούνται προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα του Σταδίου και για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτών στο στίβο του σταδίου. 

 

Είπατε τίποτα;

Είδατε καμιά ανάλογη ανακοίνωση του δήμου Καισαριανής; Είδατε καμιά ανακοίνωση που αφορά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο Καισαριανής με την οποία η δημοτική αρχή της Καισαριανής ενημερώνει τους πολίτες για τα δικαιώματά τους επί του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου; Όχι ασφαλώς.

Το μόνο που είδαμε, προ καιρού, ήταν μια ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου που έχει την ευθύνη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου, ο οποίος προσπάθησε να μας βγάλει όλους παλαβούς… ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κ. δήμαρχος Καισαριανής ΔΕΝ ΑΠΕΠΕΜΨΕ, ως όφειλε από τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, τον εν λόγω κύριο. Ο οποίος εξακολουθεί έως σήμερα, να λειτουργεί υπό καθεστώς αδιαφάνειας και δημιουργίας υπονοιών ΜΗ ΧΡΗΣΤΗΣ διοίκησης του δημοτικού σταδίου. Προφανώς ανεξέλεγκτος. Γιατί ΑΝ υπήρχε έλεγχος, θα είχε ήδη ανακοινωθεί το καθεστώς λειτουργίας ενός μέρους της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο.

Φυσικά, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εξακολουθεί να λειτουργεί. Έστω κα με μεγάλες καθυστερήσεις.