Χασάπης έφυγε, Βοσκόπουλος ήρθε,
τα τροφεία… επέστρεψαν!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με απλή αριθμητική βρίσκεις τη σειρά των γεγονότων. Για να βρεις την ουσία χρειάζεσαι κομματική ταυτότητα, κομματικές διασυνδέσεις ή χαρτορίχτρα… Για να μάθεις τα “ντεσού” της παραίτησης του προέδρου του «Μανωλίδη» και της αντικατάστασής του χρειάζεσαι ένα μίγμα από όλα αυτά. Για να μάθεις πότε, πώς και γιατί επιβάλλονται ΝΕΑ ΤΡΟΦΕΙΑ στους παιδικούς σταθμούς της Καισαριανής, με πρόεδρο τον Βοσκόπουλο, τα οποία υποτίθεται ότι είχαν αποσυρθεί επί Χασάπη, χρειάζεσαι μάλλον ψυχαναλυτή…

 Στις 30 Ιουνίου 2014 ο πρόεδρος του «Μανωλίδη» συγκαλεί το Δ.Σ. Επί 15 μελών, ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ να είναι παρόντες οι 10. Απουσιάζει ολόκληρη η ομάδα της πασοκονεοδημοκρατικής συγκυβέρνησης…  

Ο μέχρι εκείνη την ημέρα πρόεδρος παίρνει ομόφωνη απόφαση με την οποία γίνεται δεκτή η «Α’ αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2014».



Την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, η απόφαση αποσύρεται και όταν ξαναδημοσιεύεται στη «Διαύγεια» τα τροφεία… έχουν εξαφανιστεί!!!

Χτες δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» νέα απόφαση με πρόεδρο τον κ. Βοσκόπουλο, για την «Α’ αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2014». Τα τροφεία είναι ΠΑΛΙ εδώ, ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ..! Η σύνθεση του Δ.Σ. είναι «αναμορφωμένη» και απουσιάζει το όνομα του κ. Κατημερτζή από τα αναπληρωματικά μέλη.

 

Προφανώς, “φούμαρα”…

Προφανώς, γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πληρωθούν ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ όσοι έχουν εργαστεί. Και, προφανώς, αυτά όλα που διαβάζουμε ως «αποφάσεις» με «πρακτικά» και «συνεδριάσεις» κλπ. κλπ., είναι «φούμαρα». Είναι «λογιστικές εγγραφές» χωρίς αντίκρισμα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι: αν είναι έτσι, μπορεί να υπάρχουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ τέτοια «φούμαρα» περασμένα, πριν εκδηλωθεί η «ρήξη» των δύο πρώην συνεταίρων;

 

Σβήνουν τα ίχνη του Χασάπη…

Όλες οι αποφάσεις του Χασάπη το τελευταίο διάστημα σβήνονται και ξαναγράφονται νέες με πρόεδρο Βοσκόπουλο.

Νέα απόφαση υπάρχει για την «εξουσιοδότηση από το Δ/Σ του Προέδρου και υπολόγου του ΝΠΔΔ να υποβάλλει προς την ΕΕΤΑΑ ΑΕ την ‘’Αίτηση Συμμετοχής –Δήλωση – Προσφορά Φορέα’’ δεσμεύοντας με μόνη την υπογραφή του το ‘’ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ, ΝΠΔΔ έναντι της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, και να υπογράψει τη Σύμβαση, για την Συμμετοχή του Φορέα με τον Τομέα Προσχολικής Αγωγής, στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού…».

Νέα απόφαση και για την «αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2014». Και κάποιες άλλες, δευτερεύουσας σημασίας.

 

Είναι τόσο δύσκολα ή όχι;

Μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις; Μπορούμε, αφού κανένας δεν λέει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Όταν έχουν συμβεί «σημεία και τέρατα» μεταξύ Καμπάκα – Χασάπη και κανένας από τους δύο δεν φιλοτιμείται να εξηγήσει με έγγραφα στοιχεία τι συμβαίνει, η μοναδική υπόθεση που δένει με το σκηνικό έχει να κάνει με κομματικό αλισβερίσι των δύο. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ από κομματικό «κορδόνι» κατευθύνονται και χοροπηδούν σαν μαριονέτες.

Το 2010 δεν είναι μακριά. Όταν ο Χασάπης ανέλαβε να κάνει δήμαρχο τον Καμπάκα, «χάλασε φιλίες». Αλλά, προφανώς, η «ανταμοιβή» ήταν καλή και συφερτική… Και οι συμφωνίες που έγιναν, με τη μεσολάβηση και την «εγγύηση» του κομματικού πασοκοπαράγοντα, προέβλεπαν κάποιες «ρήτρες». Οι οποίες δεν τηρήθηκαν, όταν έφτασε το «πλήρωμα του χρόνου». Και επήλθε η «ρήξη»…

Το θύμα της όλης υπόθεσης ήταν και εξακολουθεί να είναι το «Μανωλίδη», το οποίο και οι δύο αναξιόπιστοι δήθεν δημόσιοι παράγοντες (Καμπάκας και Χασάπης) μεταχειρίζονται ως «τσιφλίκι» τους.

Και φτάσαμε στο σημείο, για να αποφύγει τα χειρότερα, ο Χασάπης να υποβάλει παραίτηση… δι’ αντιπροσώπου..! Και ύστερα από πιέσεις, να υποβάλει παραίτηση, την ώρα του δημοτικού συμβουλίου, με… SMS!!! Με γραπτό μήνυμα μέσω κινητού!!!

Κάποτε, όταν έρθει «το πλήρωμα του χρόνου», θα βγουν όλα στη φόρα… Το πιθανότερο είναι πως τότε κανένας από τους δύο δεν θα υπάρχει στην πολιτική σκηνή της Καισαριανής. Αμην…