Υπεύθυνη και υπόλογη γι’ αυτό το ΑΙΣΧΟΣ
είναι η δημοτική αρχή…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αυτό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ..! Το «Δημοτικό» στάδιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το χρησιμοποιήσουν οι πολίτες της Καισαριανής, αλλά επιτρέπεται να το χρησιμοποιούν ομάδες ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ, εκτός της Καισαριανής!!! Πού να το πεις και να μη σε περάσουν για τρελό… Αυτοί που πληρώνουν ΔΕΝ κάνουν χρήση, αλλά κάνουν κάποιοι τρίτοι, εκτός Καισαριανής!!!

Αψευδής μάρτυρας το αναρτημένο πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται στην πόρτα των γραφείων τα οποία κατέχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο δημοτικό στάδιο οι δύο εν δυνάμει «νεοτσιφλικάδες» των αθλητικών χώρων της Καισαριανής, το οποίο βλέπετε στην κορυφή.



Το γιατί συμβαίνει αυτό το
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ γεγονός, έχει εξηγήσεις, αλλά μπορούν να γίνουν και υποθέσεις. ΒΑΣΙΜΕΣ υποθέσεις. Οι οποίες στηρίζονται στο ΒΡΩΜΙΚΟ και ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ καθεστώς με το οποίο διαχειρίστηκαν επί μια δεκαετία και πλέον το «δημοτικό» στάδιο οι εκάστοτε δημοτικές αρχές. Γι’ αυτό και έχω προσφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης από το… 2009 (!!!), αλλά οριστική απόφαση δεν έχει βγει μέχρι σήμερα… 

Κατ’ αρχήν να πούμε γιατί έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή: Γιατί ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, αν δεν ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ με τη συμπεριφορά της, την εκμετάλλευση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου από συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα των πολιτών της Καισαριανής. Πιο συγκεκριμένα:

Όταν δηλώνεται για έδρα ένα γήπεδο από ένα σωματείο, η διοργανώτρια αρχή (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΠΣΑ) έχει δικαίωμα να ορίζει και αγώνες άλλων ομάδων, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή το δημοτικό στάδιο της Καισαριανής έχει χόρτο, το οποίο έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη χρήση του, με συγκεκριμένες ώρες επιβάρυνσης κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένες προδιαγραφές συντήρησης, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Μία προπόνηση και έναν αγώνα την εβδομάδα “σηκώνει” το χόρτο. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ.

Ο δήμος Καισαριανής, λοιπόν, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να εκμεταλλεύεται τον όποιο χρόνο χρήσης του χόρτου ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, φιλοξενώντας και αγώνες μεταξύ ανεξάρτητων ομάδων της Καισαριανής, μεταξύ μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων κλπ. ΑΝ λοιπόν υπήρχαν δραστηριότητες του δήμου στο χόρτο, καμία ΕΠΣΑ και κανένας παράγοντας της ΕΠΣΑ δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί προς ίδιον όφελος το δήθεν δημοτικό στάδιο, αφού το γήπεδο θα ήταν κατειλημμένο.

Ήδη, όπως βλέπουμε στο πρόγραμμα, αυτό το όριο χρήσης έχει ξεπεραστεί. Ποιος θα πληρώσει την έξτρα επιβάρυνση και την πιθανή έξτρα ζημιά από τις ΕΚΤΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ομάδες; Μα, φυσικά, τα συνήθη υποζύγια που συντηρούν τα ΑΔΙΑΦΑΝΗ καθεστώτα: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Οι οποίοι ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τα «κερατιάτικα» της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ του δήθεν δημοτικού σταδίου από τα σωματεία της «οικογένειας» που το εκμεταλλεύθηκε για μια δεκαετία και πλέον ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ…

Θυμάστε το ένα σωματείο της «οικογένειας», τον «Αστέρα 2004»; Σήμερα δεν υπάρχει! “Παραχωρήθηκε” έναντι αδιευκρίνιστου τιμήματος στον ιδιοκτήτη άλλου “ερασιτεχνικού” σωματείου και συγχωνεύθηκε μ’ αυτό! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ή μήπως όχι;) ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΕΙΧΕ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ κάτω από την εξέδρα!!!

Το άλλο σωματείο της «οικογένειας», ο Εθνικός Αστέρας, μετά από συνεχόμενους υποβιβασμούς, βρίσκεται σήμερα στην κατώτατη κατηγορία της ΕΠΣΑ, στην Γ’ κατηγορία. Παρακάτω δεν υπάρχει. Και αυτό το σωματείο κατέχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ γραφεία στο «δημοτικό» στάδιο και κάνει χρήση των γηπέδων. Και οι δύο «νεοτσιφλικάδες» ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ δεκάρα τσακιστή για τα έξοδα του γηπέδου..! Ούτε καν για τη συντήρηση του χόρτου, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ και το οποίο πληρώνουν αποκλειστικά οι πολίτες!!!

Οι πολίτες της Καισαριανής, λοιπόν, πληρώνουν και θα πληρώνουν τις «ανάγκες» ή τις «δημόσιες σχέσεις» ή τα «ρουσφέτια» της ΕΠΣΑ. Στην οποία ΕΠΣΑ γενικός γραμματέας είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του «ΑΣΤΕΡΑ 2004», ο οποίος ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ στον Μικρασιατικό, με τον οποίο συγχωνεύθηκε..!



Αυτά όλα τα «περίεργα» δεν θα μπορούσαν να γίνουν ΑΝ η δημοτική αρχή της Καισαριανής διέθετε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο για τις ανάγκες των δημοτών που το πληρώνουν.


Ερωτήματα και υποθέσεις

Εύλογα λοιπόν μπορεί ο καθένας να ρωτήσει: Μήπως υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία με την ΕΠΣΑ μέσω των “διαδρομών” της συγχώνευσης των δύο… ερασιτεχνικών σωματείων;

Η απάντηση είναι απλή: Όλα είναι πιθανά. Γιατί να πουληθεί ένα “ερασιτεχνικό” σωματείο, αν δεν υπήρχαν κάποια οφέλη; Και ποιού μεγέθους μπορεί να είναι αυτά τα οφέλη;

Άλλη ερώτηση μπορεί να είναι: μήπως υπάρχουν υπόγειες διαδρομές με πολιτικές προεκτάσεις; Και εδώ η απάντηση είναι απλή: Τόσο οι κομματικοί «παράγοντες», αριστεροί, «αριστεροί», «μνημονιακοί αριστεροί» ή αριστερίζοντες της δεξιάς τσέπης, είναι τόσο φερέγγυοι όσο και οι ποδοσφαιροπαράγοντες που… στήνουν, εκμεταλλεύονται και στη συνέχεια πουλάνε ένα «ερασιτεχνικό» σωματείο-επιχείρηση. Επιχείρηση που εισπράττει τοις μετρητοί και «πουλάει» αέρα κοπανιστό σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΚΟΣΤΟΣ!!!

Τελειώνοντας για σήμερα, διαβάστε ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η παραχώρηση των γραφείων μέσα στο «δημοτικό» στάδιο: