Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το Σκοπευτήριο, που “παραχώρησε” ο Τσίπρας στον… δήμο Καισαριανής, με ΦΕΚ, όχι με παραχωρητήριο (!!!), όπως φαίνεται θα γίνει ο “τάφος” της προπαγάνδας του ΚΚΕ. Γιατί, όπως έλεγαν οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας, “τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους”. Ό εστί μεθερμηνευόμενο, όταν ζητάς ή απαιτείς να πάρεις κάτι υπό την κατοχή και εποπτεία σου, πρέπει να είσαι ικανός και να το φυλάξεις και να το προστατεύσεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος Καισαριανής δεν μπορεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ να φυλάξει και να προστατεύσει, έστω και στοιχειωδώς, το Σκοπευτήριο. Ή, ίσως, ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ, για ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Τα τελευταία κρούσματα ήταν πριν από μία-δύο εβδομάδες, όταν ομάδα κουκουλοφόρων ή μη επιτέθηκε κατ’ αρχήν σε μαθητές μέσα στο Σκοπευτήριο και τους πήρε τα λεφτά τους και τα κινητά τους. Λίγες μέρες μετά, δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μαθητή, τον ξυλοφόρτωσαν και του πήραν το κινητό του τηλέφωνο. Έτσι, «στην ψύχρα»… Το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις και παραστάσεις γονέων στη δημοτική αρχή, αυτή «ενεργοποιήθηκε»… Και τι έκανε; Προφανώς πήρε υπό μάλης το… ΦΕΚ που τους χάρισε ο Τσίπρας και πήγε στην Αστυνομία. Να κάνει τι; Προφανώς να ζητήσει «βοήθεια»…

Όμως, η δημοτική αρχή της Καισαριανής δεν πείθει με όσα λέει και κάνει στον τομέα αυτό. Δεν πείθει τους πολίτες για την απόφασή της να περιφρουρήσει το χώρο του Σκοπευτηρίου. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. ΜΕΤΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ από τους ΠΟΛΙΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ να πάει.

Το κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του δήμου (το οποίο βλέπετε στην κορυφή), ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, αλλά για να «πάρει τα εύσημα» ότι αντιμετώπισε το θέμα των επιθέσεων κατά των μαθητών(!!!) είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ των προθέσεων της δημοτικής αρχής. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη είναι ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ κενές περιεχομένου. Η «αποκρυπτογράφηση» του κειμένου λέει:

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αναγκαία μέτρα που μπορούν να παρθούν στην κατεύθυνση αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων».

«Συζητήθηκαν», ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ. «Που μπορούν να παρθούν», ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. «Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης», ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΠΑΤΑΞΗ τέτοιων φαινομένων.

Φυσικά, όλα αυτά τα μεσοβέζικα πολιτικοκομματικά «κόλπα» είναι φυσιολογική απόρροια της ψευδούς και παραπλανητικής «παραχώρησης» του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής. Στην οποία ψευδή και παραπλανητική «παραχώρηση» εκ μέρους του αριστεροδέξιου «μορφώματος» που παριστάνει την κυβέρνηση έχει συνεργήσει ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ η δημοτική αρχή του ΚΚΕ… Η οποία δέχτηκε χωρίς ενδοιασμό να αβαντάρει τον Τσίπρα και να παίξει τον ρόλο του «λαγού» στην κούρσα που κάνουν οι υποτακτικοί των ποικίλων συμφερόντων να ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ τους πολίτες της Καισαριανής εν όψει των επερχόμενων εκλογών, εθνικών και δημοτικών…

Βέβαια, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, «όλα εδώ πληρώνονται» και το ΚΚΕ θα «πληρώσει» για τα σημερινά «καραγκιοζιλίκια» όταν έρθει η ώρα της κάλπης.