Νόμοι, εγκύκλιοι, υπουργικές αποφάσεις, Κώδικες
ξεφτιλίζονται στην Καισαριανή, όπου η παραβατικότητα
και η παρανομία είναι καθεστώς…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στις 8.9.2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, με την υπ’ αριθμόν 185 απόφασή του αποφάσισε τη «συγκρότηση οργάνου εκτέλεσης διοικητικών πράξεων σφράγισης κλπ. καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος». Η εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Σίμου Πολυχρονάκη αναφερόταν στους νόμους 2130/93 και 2307/95. Είκοσι χρόνια πίσω και πλέον…

Πριν προχωρήσω, σας παραθέτω ολόκληρη την απάντηση του κ. Πολυχρονάκη σε επιστολή μου (με την οποία ζητούσα κάποιες διευκρινίσεις για το νομικό καθεστώς των σφραγίσεων καταστημάτων), στο τμήμα που αφορά τη σφράγιση των καταστημάτων.



Θαυμάστε τον… πλουραλισμό των νόμων, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τα έγγραφα των υπουργείων κλπ. κλπ. Πλουσιότατη συλλογή… Η οποία συλλογή, όμως, δεν είναι ικανή να βάλει τάξη στις κατά συρροήν παρανομίες, σφραγίζοντας κάποιο κατάστημα που έχει συμπληρώσει ΣΩΡΕΙΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ..! Αυτά, βέβαια, στην Καισαριανή.

Ειρήσθω εν παρόδω να μην παραλείψουμε την αναφορά του γεγονότος της αντικατάστασης ή της αλλαγής του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Καισαριανής πριν από 15 ημέρες περίπου. Αμέσως μετά το μαχαίρωμα ενός νεαρού Καισαριανιώτη σε ένα τέτοιο κατάστημα. Για το οποίο κατάστημα οι ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ πληροφορίες λένε ότι έχει μαζέψει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΜΗΝΥΣΕΙΣ και δεν έχει κλείσει ούτε μία ημέρα…

Πριν από ΕΝΝΕΑ μήνες περίπου, έστειλα πρωτοκολλημένη επιστολή στον τότε διοικητή του ΑΤ Καισαριανής, ζητώντας να επαληθεύσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για σωρεία μηνύσεων στο κατάστημα. Θέλετε την απάντηση; Ιδού:


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χορήγηση στοιχείων που αφορούν ΑΤΟΜΑ. Εγώ ρώτησα για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Απάντηση δεν πήρα. Πριν από δέκα μέρες περίπου, μετά το μαχαίρωμα του 18χρονου, κυκλοφόρησε μια πληροφορία ότι «το κατάστημα ΘΑ κλείσει λόγω των μηνύσεων». ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ.

Για άλλο κατάστημα, με σωρεία παραβάσεων και μηνύσεων, ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.

Ασφαλώς, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Τον οποίο λόγο οι πολίτες αλλά και οι συνεπείς καταστηματάρχες δεν μαθαίνουν. Και δεν τον μαθαίνουν, γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ένα πέπλο σιωπής που καλύπτει και συγκαλύπτει όλες αυτές τις υποθέσεις. Το να έρχεται λοιπόν ο κ. δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και να αναφέρει, έτσι απλά, ότι «η παραβατικότητα στην Καισαριανή έχει ξεπεράσει τα όρια», δεν λέει τίποτα. Αντιθέτως, συνηγορεί στη συγκάλυψη γεγονότων και παραβάσεων που επισύρουν ποινές σφράγισης.

ΦΥΣΙΚΑ, μην πάει ο νους σας ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη διαδικασία… Όόόόόχιχιχιχι… Οι λόγοι ανάγονται στην «πολιτική ηθική». Ή, πιο απλά, στην ηθική των πολιτικών. Έτσι, κάποιοι «κωλύονται» να εφαρμόσουν τον νόμο και να δείξουν ότι σέβονται τους πολίτες. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

Αυτούς, λοιπόν, τους νόμους και τις διατάξεις που ορθότατα παραθέτει ο κ. Πολυχρονάκης, θα έπρεπε να έχει βρεθεί ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ «ΑΝΤΕΡΑ» να τους εφαρμόσει. Και αν δεν μπορεί να τους εφαρμόσει, λόγω «ανωτέρας βίας» γι’ αυτόν, ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Διαχρονικά, εδώ και πολλά χρόνια, όχι ΜΟΝΟ τώρα.

Και αν θέλει η δημοτική αρχή συνολικά και καθένας από τους «άρχοντες» ατομικά, ας αναλάβει πρωτοβουλία πληροφόρησης του κόσμου για όσα συμβαίνουν στην πόλη του. Τα οποία δεν γνωρίζει.

ΑΡΚΕΤΑ έχουν οχυρωθεί κάποιοι πίσω από το «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» και από τα «προσωπικά δεδομένα». Γι’ αυτό έχει φουντώσει η παραβατικότητα στην Καισαριανή. Τα «προσωπικά δεδομένα» συγκαλύπτουν τους ΚΛΕΦΤΕΣ του δημόσιου χρήματος.

Όταν ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ παίρνει στα χέρια του ΜΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΠΛΑΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και κάνει ό,τι μπορεί για να την θάψει, τότε η παραβατικότητα φυσικότατο είναι να «χτυπάει κόκκινο».

Και όταν Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ προσπαθεί να «χρησιμοποιήσει» αυτόν που κατέθεσε την ΠΛΑΣΤΗ ενημερότητα, προσφέροντάς του ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για εκμετάλλευση σε βάρος των παιδιών και των γονέων της πόλης, ε, τότε μην ψάχνουμε πολύ να βρούμε για ποιους λόγους ανθεί η παραβατικότητα. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και θα δουν τους πραγματικούς αυτουργούς…

Α, και ένα τελευταίο ερώτημα: επί είκοσι και πλέον χρόνια, ο δήμος Καισαριανής ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ διοικητικών αποφάσεων σφράγισης κλπ. κλπ.;