Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Οι τίτλοι μπορεί να δίνουν τις εντυπώσεις, αλλά τα κείμενα δίνουν την ουσία. Και η αποτύπωση της ουσίας δεν εγκλωβίζεται σε έναν τίτλο 5-6 λέξεων. Ποιόν ΣΥΡΙΖΑ νίκησε το ΚΚΕ; Τον ΣΥΡΙΖΑ του κόσμου ή τον ΣΥΡΙΖΑ των κομματικών μηχανισμών και της οικογενειοκρατίας, σε όση έκταση και αν αυτή επιβιώνει και αναπτύσσεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε όλα, ή σχεδόν όλα, τα κόμματα; Εγώ λέω το δεύτερο. Και είναι άδικο, κατά τη γνώμη μου, να επιχειρείται η υποβάθμιση της νοημοσύνης του κόσμου, με τον τρόπο που εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα κάθε φορά.

Είναι στοχευμένη και συνειδητή απαλλαγή ευθυνών του παταγωδώς αποτυχόντος επί τρίμηνο δημάρχου της Καισαριανής, η διατύπωση και προώθηση της άποψης ότι το αποτέλεσμα της 30ής Νοέμβρη οφείλεται σε «κόπωση» του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. «Κόπωση» από τι; Από τι «κουράστηκαν» οι 3.627 ψηφοφόροι της δεύτερης Κυριακής των εκλογών που ψήφισαν Κοντόσταυλο και δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν Σταμέλο στις 30 Νοεμβρίου; Τα αποτελέσματα μιλάνε.

Ας πούμε, ως υπόθεση εργασίας, ότι αυτές οι χιλιάδες ψηφοφόροι απείχαν ή δεν ψήφισαν Κοντόσταυλο στις 30 Νοέμβρη γιατί ήταν «απογοητευμένοι» από τα «δείγματα γραφής» της δημοτικής αρχής των 90 ημερών. Από τι συγκεκριμένα; Από το ότι δεν καταργήθηκαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΙΝΣΕΠ και καταργήθηκε μόνο η μία; Από το ότι προσλήφθηκαν κάποια άτομα με δίμηνα για να μη βάλουν λουκέτο οι παιδικοί σταθμοί; Από τι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ; Ποια ΠΡΟΤΑΣΗ υπήρξε τότε; ΥΠΗΡΞΕ κάποια άλλη πρόταση συγκεκριμένη, μετρήσιμη και ρεαλιστική; Υπήρξε; ΟΧΙ.

Είναι άδικο να πέφτει μομφή στους πολίτες ότι “κουράστηκαν”, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κομματικά συμφέροντα και να διευκολυνθούν κομματικές προσεγγίσεις εν όψει εκλογών. Όχι. Η «ενός ανδρός δημοτική αρχή» δεν ακολούθησε καμία «πεπατημένη». Γιατί, πολύ απλά, δεν «περπάτησε»… Ούτε καν «μπουσούλησε»…

Επί της ουσίας και όχι επί των τύπων, το ΚΚΕ κέρδισε τον δήμο από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί επέδειξε μια σταθερή θέση επάνω σε ΚΑΠΟΙΑ πρόσωπα που κλήθηκαν και θα προσπαθήσουν στη συνέχεια να επιλύσουν τα πολλά, πάρα πολλά προβλήματα του δήμου Καισαριανής. Αλλά και γιατί δούλεψε πάρα πολύ πόρτα–πόρτα, σπίτι–σπίτι, μίλησε με τον κόσμο, άκουσε τον κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ, εγκατέλειψε την Καισαριανή στις ορέξεις και τα προσωπικά «θέλω» μιας γνωστής ομάδας «κολλητών» της κομματικής εξουσίας. Ποδηγέτησε και καθοδήγησε εβδομήντα πέντε άτομα να «εκλέξουν» έναν παντελώς αμέτοχο στα κοινά άνθρωπο ως υποψήφιο δήμαρχο και μετά τον εγκατέλειψε στην άγνοιά του. Λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι που γνώριζαν τα θέματα της αυτοδιοίκησης ασχολήθηκαν μαζί του και στο τέλος αγανάκτησαν και απηύδησαν από την ξεροκεφαλιά του και την ασχετοσύνη του.

Ποιος ήταν ο ΗΓΕΤΗΣ της παράταξης; Ποιός; ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΗΓΕΤΗΣ!!!

Ο ΗΓΕΤΗΣ είναι αυτός που θα μπει μπροστά πάντα. Μπροστά ο ΗΓΕΤΗΣ και από πίσω όλοι οι άλλοι. Και ηγέτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένας φοβισμένος «φαντάρος» που τρέχει να κρυφτεί στο γραφείο όταν έρχονται απλήρωτοι εργαζόμενοι να ζητήσουν τα λεφτά τους. Ηγέτης δεν μπορεί να είναι ένας άσχετος με τα προβλήματα που παρέλαβε. Ηγέτης δεν μπορεί να είναι ένας φοβικός ανασφαλής τύπος, που τρέμει στην ιδέα ότι κάποιος από την παράταξή του έχει μεγαλύτερη αποδοχή και απήχηση στον κόσμο από αυτόν… Ηγέτης δεν μπορεί να είναι ένας «φιγουρατζής», που γεμίζει σελίδες ολόκληρες με φωτογραφίες ΤΟΥ, χωρίς κανένα άλλο μέλος της παράταξης. Ηγέτης δεν μπορεί να είναι κάποιος που γεμίζει σελίδες ολόκληρες με παραμύθια περί «λαϊκών συνελεύσεων», ανύπαρκτων στην ουσία… Ηγέτης δεν είναι ένας εμπλεκόμενος σε ΣΚΑΝΔΑΛΟ διαχείρισης δημόσιας περιουσίας…

Αυτό το φοβικό άτομο και οι εκ του παρασκηνίου καθοδηγητές του, αρνήθηκαν στους πολίτες, ακόμη ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία για όσα παρέλαβε. Αρνήθηκαν στις ΕΠΤΑΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της δεύτερης Κυριακής του Μάη, τη γνώση της κατάστασης του δήμου ΤΟΥΣ..! Ήταν τόσο προκλητικά αφελείς, που πίστεψαν ότι οι υπηρέτες του κάθε πασοκάρχη θα τους «στήριζαν» στις επαναληπτικές εκλογές!!! Και δεν τους έπιασαν στο στόμα τους… Και ήρθε προχτές η «Λαϊκή Συσπείρωση» να αποκαλύψει τα «άπλυτα» για την ΕΥΔΑΠ…

«Κανένα» ΚΚΕ δεν νίκησε «κανέναν» ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΕΠΤΑΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που ψήφισαν Κοντόσταυλο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ με τα καμώματα του «εκλεκτού» ΚΑΠΟΙΩΝ μηχανισμών και οι μισοί από αυτούς τον «φασκέλωσαν» και με τα δυό τους χέρια στις 30 Νοέμβρη.

Όποιος επιχειρεί, εκ του μακρόθεν και με την «ασφάλεια» που προσφέρει η άγνοια προσώπων και καταστάσεων, να προσεταιριστεί τον κόσμο που αγκομαχάει καθημερινά, για να ψαρέψει ψήφους σε δυό μήνες, μόνο κακό προξενεί στην Καισαριανή. Φυσικά και στους «ψαράδες»…