Παραχωρήθηκε σε ΠΑΕ χωρίς απόφαση του δημοτικού
συμβουλίου και χωρίς να εισπράττονται τα έσοδα
που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ο δήμος!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πάλι απ’ την αρχή στο θέμα της Αδιαφανούς διαχείρισης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου. Της δημόσιας περιουσίας, η οποία αντί να συνεισφέρει στο ταμείο του δήμου, έχει «ρουφήξει» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ..!  Τώρα, λοιπόν, βγήκε στην επιφάνεια νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ολκής: Παραχωρήθηκε το στάδιο σε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία εν κρυπτώ!!! Χωρίς να υπάρχει απόφαση ούτε του δημοτικού συμβουλίου ούτε της οικονομικής επιτροπής!!!

Στη «Διαύγεια» της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί, με χτεσινή ημερομηνία η απόφαση να χορηγηθεί άδεια τέλεσης αγώνων της ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ στο δημοτικό στάδιο Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος».



Όπως βλέπετε στην κορυφή το έγγραφο έχει ημερομηνία χτεσινή, 7.10.2014. Δείτε από κάτω στην παράγραφο 7 πότε έκανε αίτηση Η ανώνυμη εταιρία: χτες 7.10.2014. Με την αίτηση έχει προσκομίσει ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ.


Επικοινωνώ με τον αρμόδιο υπάλληλο, που αναφέρεται στο έγγραφο, του εξηγώ ποιος είμαι και τον ρωτάω πότε έχει υπογραφεί το παραχωρητήριο. Μου απαντά ότι έχει υπογραφεί στις 3 Οκτωβρίου. Τον ρωτάω ποιος το έχει υπογράψει και μου απαντά ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σοφιανόπουλος.

Ψάχνω, για άλλη μια φορά, όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να δω μήπως υπάρχει απόφαση και μου έχει διαφύγει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ψάχνω όλες τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής. Δεν υπάρχει.

Δηλαδή, για άλλη μια φορά, έγινε εκχώρηση δημόσιας περιουσίας χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα..! Έτσι, λες και είναι τσιφλίκι τους…

Επικοινωνώ με τον κ. Σοφιανόπουλο στο ιατρείο του στις 11.30’. Για το θέμα της παραχώρησης του σταδίου μου λέει ότι:

  • ΔΕΝ υπάρχει απόφαση γιατί το θέμα ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
  • «ΕΠΡΕΠΕ» να υπογράψουν το παραχωρητήριο, γιατί δεν «έβγαιναν οι ημερομηνίες ΤΗΣ ΠΑΕ»..!
  • Η ημερομηνία της υπογραφής του παραχωρητηρίου ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ, είναι προχρονολογημένη. Δεν είναι 3 Οκτωβρίου, αλλά 7 Οκτωβρίου..!
  • Τα ανταλλάγματα που «ΠΡΟΤΕΙΝΕ» η ΠΑΕ «κρίθηκαν συμφέροντα από την επιτροπή αθλητισμού του δήμου».
  • Το συμφωνητικό περιέχει υποχρέωση της ΠΑΕ για καταβολή χιλίων ευρώ για κάθε αγώνα.
  • Η ΠΑΕ υποχρεούται να πληρώσει 1.200 ευρώ κάθε φορά που ανάβουν οι προβολείς.

Κατ’ αρχήν, όταν υπέγραψε ο κ. Σοφιανόπουλος το παραχωρητήριο ήταν γνωστή η απόφαση για την επανάληψη του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Ήταν γνωστή, δηλαδή, η πιθανότητα η παρούσα δημοτική αρχή να μην είναι στην εξουσία μετά από ένα μήνα. Με ποιο δικαίωμα υπέγραψαν συμφωνητικό παραχώρησης του σταδίου για ένα χρόνο; ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και συμφώνησε;

 

Τι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ η ανώνυμη εταιρία

Το συμφωνητικό μίσθωσης ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 2725!!! Ποια είναι αυτά; Ιδού:


Η «επιτροπή» που έκρινε συμφέροντα τα ανταλλάγματα που ΠΡΟΤΕΙΝΕ η ανώνυμη εταιρία ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ τα διαφημιστικά δικαιώματα που δικαιούται ο δήμος να εισπράττει..!

Ο δήμος Καισαριανής ΕΠΡΕΠΕ να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να προσκομιστεί η σύμβαση της ΠΑΕ με τον ΟΤΕ TV και τον ΟΠΑΠ. Να αθροίσει τα ποσά των συμβάσεων και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟ 15% που δικαιούται. Αυτό δεν το έκανε.

Επιπλέον, ο δήμος ΕΠΡΕΠΕ να ζητήσει τις συμβάσεις που έχει κάνει η ΠΑΕ με διαφημιστικές εταιρίες, οι οποίες θα βάζουν διαφημιστικές ταμπέλες μέσα στο στάδιο. Από αυτές τις συμβάσεις ο δήμος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ το 15%. Ούτε αυτό το έκανε.

Μπορεί, λοιπόν, την Κυριακή, που η ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ είναι γηπεδούχος, να μεταδοθεί ο αγώνας από τον ΟΤΕ TV, να γεμίσει το στάδιο με διαφημιστικές πινακίδες και ο δήμος να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ!!! Το έχουμε ξαναδεί το έργο, κύριοι της ΝΕΑΣ δημοτικής αρχής. Μάλλον ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ την πορεία του δημοτικού σταδίου.

Επιπλέον, τα χρήματα που λέει ότι ΘΑ εισπράξει η δημοτική αρχή με το συμφωνητικό που υπέγραψε ο αντιδήμαρχος κ. Σοφιανόπουλος δεν θα φτάσουν ούτε για την επισκευή του χλοοτάπητα μετά την καταστροφή που θα πάθει φυσιολογικά μέσα στις βροχές του χειμώνα.

 

Ποιος θα το ψηφίσει;

Τι να υποθέσει κανείς; Ότι είναι παντελώς άσχετοι; Μπορεί. Αλλά δεν ρωτάνε κανέναν για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τη δικαστική διερεύνηση του δημοτικού σταδίου από τον Φεβρουάριο του 2009; Ας πούμε ότι δεν έχουν ακούσει.

  • Ποιος τους είπε ότι μπορούν να εκχωρούν δημόσια περιουσία χωρίς αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου; ΠΟΙΟΣ;
  • Ποιος τους είπε ότι μπορούν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ νέα απώλεια εσόδων σε βάρος των πολιτών;
  • ΠΟΙΟΣ τους είπε ότι οι οικονομικοί όροι μιας παραχώρησης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ είναι προσωπικό τους θέμα;

Περιμένω να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να διαπιστώσω ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ συμφωνητικό, με το οποίο χαρίζονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μία άλλη ανώνυμη εταιρία.

Ίσως, με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, να καταλάβουμε όλοι εμείς οι «άσχετοι» και «ανίδεοι» ποια συμφέροντα κρύβονται και αυτή τη φορά πίσω από την εσπευσμένη και ποικιλοτρόπως παράνομη εκχώρηση του δημοτικού σταδίου. Ίσως…

Θα περιμένω μέχρι το δημοτικό συμβούλιο. ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, τα μονοπάτια της Δικαιοσύνης τα γνωρίζω. Θα τα περπατήσω άλλη μια φορά.