Εγκαταστάθηκε η νέα δημοτική αρχή. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ο Δημ. Αντωνόπουλος, αντιπρόεδρος ο Νίκος Ζαρκαδούλας
και γραμματέας ο Ευγένιος Μαζαράκης

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μηνάς Χατζησάββας και θα αναλάβει
θέση αντιδημάρχου Οικονομικών 


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Εκλέχτηκε σήμερα το μεσημέρι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Καισαριανής, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της διαδικασίας ήταν η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του εκλεγμένου με την παράταξη του Σύριζα κ. Μηνά Χατζησάββα, στον οποίο, κατά δήλωση του δημάρχου κ. Βοσκόπουλου, θα ανατεθούν καθήκοντα αντιδημάρχου Οικονομικών.


Από όσα εκτέθηκαν στη συνεδρίαση από τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, προκύπτει ότι η κυβέρνηση του Σύριζα, η οποία δήθεν θεσμοθέτησε την ακυβερνησία στους δήμους για το… καλό της αυτοδιοίκησης, κάτι άλλο σκόπευε. Διαφορετικά δεν εξηγείται (και δεν εξηγήθηκε επαρκώς από την κυρία Παραγυιού) γιατί δεν συναίνεσε ο τοπικός Σύριζα στην ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου Οικονομικών από τον κ. Χατζησάββα, ύστερα από την ξεκάθαρη πρόταση συνεργασίας που κατέθεσε ο κ. Βοσκόπουλος.

Τα γεγονότα, όπως τα εξέθεσε ο κ. Χατζησάββας κατ’ αρχήν, δεν διαψεύσθηκαν ούτε από την επικεφαλής της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής, η οποία επέρριψε όλη την ευθύνη της μη συνεργασίας με την παράταξη Βοσκόπουλου στους κομματικούς μηχανισμούς του Σύριζα. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό εννοούσε ξεκάθαρα. Όταν στον Σύριζα μιλάνε για «παράταξη» εννοούν σαφέστατα την τοπική κομματική κλαδική. Άφήστε που έχει διαρρεύσει ότι έγιναν «από δυό χωριά χωριάτες» στην τοπική του κόμματος προ ημερών, όταν ήρθε για λήψη απόφασης η πρόταση συνεργασίας της παράταξης Βοσκόπουλου.

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο, αλλά πλήρως αναμενόμενο, ήταν η τάση «απομόνωσης» των κομματικών του Περισσού, οι οποίοι, δια στόματος του επικεφαλής τους, δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου για πολλούς και διάφορους λόγους…

Ύστερα από την άρνηση και της παράταξης του Σύριζα να καταλάβει τη θέση, γιατί, είπε η κυρία Παραγυιού, είναι «μόνο τρεις σύμβουλοι…» τη θέση κατέλαβε ο κ. Μαζαράκης, ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο κ. Βοσκόπουλο.

Άξιο προσοχής και το γεγονός της «ομοψυχίας» στην καταψήφιση όλων των προτεινόμενων προσώπων από ΟΚΤΩ (8) δημοτικούς συμβούλους. "Εντελώς συμπτωματικά", ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, οκτώ (8) είναι η δύναμη της παράταξης του Περισσού…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για τις θέσεις του προεδρείου εκλέχτηκαν με 18 θετικές ψήφους, 8 λευκά και 1 αποχή (ο κ. Μιλτσακάκης είχε δηλώσει από την αρχή ότι θα απέχει από τη διαδικασία).

Τέλος πάντων, από σήμερα «πιάνουν δουλειά» και οι βασικές επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι κυρίως η Οικονομική Επιτροπή, αλλά και η πολλάκις αμαρτήσασα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ή μάλλον η Επιτροπή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ Ποιότητας Ζωής.

Για να δούμε, λοιπόν, ΑΝ οι νέοι υπεύθυνοι για τα ΝΟΜΙΜΑ ή ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, τα ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ κτίσματα και την κεντρική πλατεία των αυθαιρεσιών της Καισαριανής θα θελήσουν να μας διαφωτίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι επί όλων αυτών των θεμάτων…

Επίσης, θα πρέπει να μην ξεχάσουν να μας πληροφορήσουν τι σκοπεύουν να κάνουν με τη μετονομασία της οδού Λυδίας σε οδό Άρη Βελουχιώτη, η οποία εκκρεμεί από την περίοδο της διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, εκεί γύρω στο 2011-2012, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Βλέπετε, οι κομματικοί του Περισσού «έκαναν γαργάρα» τα περί «εθνικού ήρωα» που είχαν δηλώσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και μετέτρεψαν τον Βελουχιώτη σε "αντικείμενο προς ψηφοθηρική διαπραγμάτευση"…

Θα τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, όχι «δια περιφοράς» με ταχυδρομικό περιστέρι…