Τόπος μαρτυρίου για τους περίοικους το Σκοπευτήριο. Προσπάθεια
για βελτίωση της κατάστασης, δημιούργησε άλλο πρόβλημα.
Τι λέει με επιστολή του ένας κάτοικος.


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ένα τεράστιο θέμα θίγει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Καισαριανής ο κ. Νίκος Τσαλιαγκός. Αφορά την πρόσβαση στο χώρο του Σκοπευτηρίου. Έχω ασχοληθεί με το θέμα προ μηνών. Τότε η μάστιγα των μηχανών μέσα στο Σκοπευτήριο ήταν στο φόρτε της. Ο δήμος έλαβε υπόψη του τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεινοπαθούν από τα διάφορα κομπλεξικά καλόπαιδα, τα οποία κάνουν (ακόμα και σήμερα, σε μειωμένο, όμως, βαθμό) επιδείξεις ηλιθιότητας μέσα στην πλατεία των «200» και προσπάθησε να περιορίσει το κακό. Όμως δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα. Διαβάστε τι λέει ο κ. Τσαλιαγκός:

Kύριε Γιώργο Κοντόσταυλε, Δήμαρχε Καισαριανής 

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες (1.jpg & 2.jpg από την είσοδο (Ηρώς Κωνσταντοπούλου) του Σκοπευτηρίου, μετά την τοποθέτηση (Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014) των όποιων σωλήνων, που δεν θα επιτρέπουν την είσοδο/έξοδο στο χώρο του σκοπευτηρίου, των “μηχανών”. 

Μπράβο και πολύ καλά κάνατε.

ΑΛΛΑ, με αυτή την διάταξη, δεν επιτρέπετε επίσης την είσοδο σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) που κάνουν χρήση αμαξιδίων, υπερηλίκων που επίσης κάνουν χρήση αμαξιδίου/αναπηρικό καροτσάκι και γονέων που έχουν μικρά παιδιά με καροτσάκια.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, υπάρχουν ανάλογες “διατάξεις” που δεν επιτρέπουν σε ανάλογους χώρους τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσυκλέτες, αλλά παράλληλα επιτρέπουν την χρήση και την είσοδο σε καροτσάκια και αναπηρικά καροτσίδια.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εισόδους  του ιστορικού χώρου στο Σκοπευτηρίου της Καισαριανής: 1) Ηρώς Κωνσταντοπούλου, 2) Διστόμου, 3) Ερυθρού Σταυρού (Χάραμα), 4) Ηρώων Σκοπευτηρίου (κεντρική είσοδος), Οδεμησίου (δίπλα από το γήπεδο).

Υ.Γ.: Σας υπενθυμίζω ότι, κατά την προεκλογική σας εκστρατεία, είχαμε συνομιλήσει για το ίδιο ακριβώς θέμα, σε κάποιο μαγαζί στην οδό Φορμίωνος. (Ημουνα με την οικογένεια μου/τα κορίτσια μου και μου είχατε υποσχεθεί, ότι και εσείς αντιμετωπίσατε το ίδιο πρόβλημα σαν γονιός και είχατε την ίδια άποψη για το θέμα και ότι θα το λύνατε το πρόβλημα. Τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και είσθε ο Δήμαρχος, οι υπηρεσίες σας/τεχνικοί κάνουν αυτό που ακριβώς δεν θα θέλατε με τίποτα να γίνει).

 

Γιατί δεν υπάρχουν απαγορευτικά;

Μέχρι το 2010 υπήρχαν απαγορευτικά στις περισσότερες εισόδους.Τα έβγαλαν οι “νοικοκύρηδες”…


Οι διάφοροι κομπλεξικοί τσόγλανοι κατέστρεψαν τις πινακίδες που προειδοποιούν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ.


Είναι, προφανώς, οι ίδιοι τσόγλανοι οι οποίοι έχουν σπάσει τις βάσεις των κάγκελων στην είσοδο της οδού Οδεμησίου και μπαινοβγαίνουν μέχρι τα ξημερώματα, με τις σπασμένες εξατμίσεις και δεν αφήνουν τους περίοικους σε ησυχία ούτε τη νύχτα. Έχω προσωπική, πικρότατη, εμπειρία. Σε οδηγεί στη τρέλα η όλη κατάσταση.


Είναι επείγουσα ανάγκη η δημοτική αρχή να συνεχίσει την προσπάθεια που άρχισε, αλλά με τρόπο που να μην επιδέχεται καταστροφικές παρεμβάσεις από τους ασυνείδητους. Πιστεύω ότι μια καλή ενέργεια θα ήταν να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες σε όλες τις εισόδους, ώστε ο καθένας που θέλει να παρανομήσει, να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.


ΑΥΤΟΙ κατέστρεψαν την Καισαριανή!

Βέβαια, μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι αυτό το αίσχος με την ασύδοτη είσοδο στο χώρο που παίζουν παιδιά και κάνουν βόλτα οι μεγάλοι, είναι ένα ακόμη «έργο» των καταστροφέων της Καισαριανής. ΑΥΤΟΙ και μόνον ΑΥΤΟΙ είναι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της πόλης. ΑΥΤΟΙ έβγαλαν τα απαγορευτικά, ΑΥΤΟΙ άνοιξαν τις πόρτες για να μπαινοβγαίνουν τα φορτηγά για τον λαχανόκηπο της πλάκας.

ΑΥΤΟΙ οι ΑΘΛΙΟΙ, οι οποίοι σήμερα θέλουν να παίξουν ρόλο στο ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί στις 30 του μήνα.

ΑΥΤΟΙ οι ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, οι οποίοι τολμούν και κυκλοφορούν ακόμη στην Καισαριανή, αντί να έχουν κρυφτεί σε κανένα σκοτεινό υπόνομο, όπου είναι και το φυσικό περιβάλλον τους…