Η διδακτική ιστορία της επιστολής-ερώτησης ενός δημότη που ζήτησε
απαντήσεις για τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αθλητικούς χώρους της Καισαριανής…

Ουτοπία ο κανονισμός λειτουργίας των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είχα την “ατυχή” έμπνευση να ζητήσω κάποια στοιχεία για τη διαχείριση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων της Καισαριανής από τον αρμόδιο (στα χαρτιά…) αντιδήμαρχο. Βέβαια γνωρίζω ότι δεν έχει μεγάλη (ή, έστω, μικρή…) σχέση με το αντικείμενο. Προφανώς η ανάθεση σ’ αυτόν τέτοιας σημασίας καθηκόντων οφείλεται στο εκλογικό σύστημα των φωστήρων του Σύριζα, το οποίο “εξασφάλισε” την ακυβερνησία των δήμων… Σύστημα το οποίο  οδήγησε τη δημοτική αρχή της Καισαριανής σε μια σύνθεση «ανάγκης», χωρίς πολλούς ανθρώπους με εμπειρία στα δημοτικά δρώμενα. Γι’ αυτό, προφανώς, οδηγήθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής στην απόφαση πρόσληψης ειδικών συμβούλων και συνεργατών. Προφανώς δεν υπήρχε χώρος για την πρόσληψη και ενός ειδικού συμβούλου για θέματα διαχείρισης των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων της Καισαριανής, τους οποίους εκμεταλλεύονται, κυριολεκτικά,  κάποια σωματεία, τα οποία, όπως μας πληροφορεί ο ερωτηθείς αντιδήμαρχος «είναι μη κερδοσκοπικά – κοινωφελή, δεν αποτελούν επιχειρήσεις»  και μετά… προφανώς βραβεύθηκε για τις «πολύτιμες υπηρεσίες του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης»…

Για να γίνει κατανοητή η απαντητική επιστολή του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Τσιροζίδη παραθέτω κατ’ αρχήν τα βασικά ερωτήματα που του έθεσα. Για τα οποία «ευαρεστήθηκε» να μου απαντήσει μετά από ΠΕΝΤΕ (5) και πλέον μήνες, ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, αφού είχα απευθυνθεί στον δήμαρχο και είχα θέσει ημερομηνία εξάντλησης της υπομονής μου!!

Τα ερωτήματα δεν τα έθεσα «για να περάσει η ώρα». Τα έθεσα γιατί όλοι οι πολίτες οι ασχολούμενοι με τα κοινά, με οποιονδήποτε τρόπο, έχουν πικρότατη εμπειρία από τη γάγγραινα που λέγεται «ΔΗΜΟΣΙΟΙ αθλητικοί χώροι» της Καισαριανής.

Ενδεικτικά να θυμηθούμε ότι το 2010, όταν καταργήθηκε τα νομικό πρόσωπο «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής», άφησε ένα τεράστιο «φέσι» ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, το οποίο, φυσικά, πλήρωσαν οι πολίτες. ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ. Γι’ αυτό το «φέσι» κανένας δεν έδωσε λογαριασμό και από κανέναν δεν ζητήθηκαν ευθύνες.

«Πρωτομάστορες» αυτού του χρέους ήταν οι παρατάξεις του Σύριζα και του ΚΚΕ..! Κοινός παρανομαστής των χρεών, ο «ευεργετηθείς» δηλαδή, ήταν ένας… καπιταλιστής!!!

Τώρα μη ρωτήσετε πώς οι «αριστεροί» όλων των αποχρώσεων και βαθμίδων χάρισαν λεφτά σε έναν καπιταλιστή. Οι «αριστεροί» όλα τα μπορούν και όλα τα «κατανοούν» όταν εξυπηρετούνται τα κομματικά συμφέροντά τους… Εκτός από την… καθαρεύουσα. Η οποία, όπως είπε δημόσια, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος του ΚΚΕ που παραχώρησε το στάδιο στον καπιταλιστή με επαχθείς για τον δήμο και τους πολίτες όρους, «μπορεί να τον μπέρδεψε»…

Τέλος πάντων, θέλησα να μάθω ποιοι εκμεταλλεύονται ΣΗΜΕΡΑ (όταν έστειλα την επιστολή δηλαδή) τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αθλητικούς χώρους της πόλης μας και ΑΝ ακολουθείται κάποια νόμιμη διαδικασία παραχώρησης αυτών των χώρων. Όπως γίνεται στον Βύρωνα λόγου χάρη. Μάλιστα, ζήτησα από τον κ. αντιδήμαρχο και «κατάθεση εγγράφων» για όσα ΘΑ μου απαντούσε. Φρούδες οι ελπίδες και μάταιη η αναμονή.

 

Ουτοπία ο κανονισμός λειτουργίας των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων;

Είχα την “αφέλεια” να πιστεύω ότι ο δήμος Καισαριανής θα είχε, επιτέλους, ενεργοποιήσει έναν κανονισμό για το πρόγραμμα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Καισαριανής, παρεμφερή με αυτόν που έχει εφαρμόσει ο δήμος Βύρωνα και τον επικαιροποιεί κάθε χρόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

Αποδείχθηκε ότι πραγματικά ήμουν αφελής… Ή δεν ήμουν τόσο “έξυπνος” όσο ο σημερινός, ελέω Σύριζα, αντιδήμαρχος… Τα πράγματα, επί της αντιδημαρχίας του κ. Τσιροζίδη, δεν έχουν βελτιωθεί στο ελάχιστο. Απεναντίας, υπάρχουν όλες οι “προϋποθέσεις”  για να γίνουν ακόμη χειρότερα στο μέλλον…  

Στην επιστολή που του έστειλα στις 16.10.2019 έθετα τα παρακάτω ερωτήματα και ζητούσα απαντήσεις και έγγραφα:

 

 

Τι δεν καταλαβαίνετε, “αγαπητέ κύριε”;

Αδυνατώ να καταλάβω ποιο σημείο της επιστολής μου είναι ασαφές. Αδυνατώ να καταλάβω ποια ερώτηση είναι τόσο βλακώδης που δεν επιδέχεται σαφούς και ρητής απάντησης. Και επειδή αδυνατώ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κ. Τσοριζίδης έχει κάποια, μικρή ή μεγάλη, σκοπιμότητα με τις ΜΗ απαντήσεις του. Φυσικά, μπορεί, αν θέλει, να μας πληροφορήσει για το σκεπτικό (αν υπάρχει) της ΜΗ απάντησή του.

 

Η απάντηση Τσιροζίδη

Με ημερομηνία 27.3.2020 λοιπόν, πήρα την απάντηση του «αρμόδιου» αντιδημάρχου Αθλητισμού. Την παραθέτω αυτούσια:

 

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Αυτά, λοιπόν, και "με τις υγείες μας"… Λέτε να ισχύει στην περίπτωση το «τέτοιοι που είστε, τέτοιοι σας πρέπουν»; Θα δούμε.

Αύριο θα καταπιαστώ με την ενδελεχή εξέταση των «απαντήσεων» του κ. Τσιροζίδη. Έτσι θα δούμε αναλυτικά αν πρόκειται περί σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων, ή περί ανοησιών και φαιδροτήτων. Ίσως έτσι καταλάβουμε συμπερασματικά αν ο κ. αντιδήμαρχος  έχει κατανοήσει ότι είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους νόμους, ή αν έχει πιστέψει ότι ο δήμος Καισαριανής είναι «τσιφλίκι» του…