Απίστευτο παιχνίδι παραπληροφόρησης σχετικά με το ΣΚΑΝΔΑΛΟ
της εκχώρησης του δημοτικού σταδίου στην ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε την προσπάθεια της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής» – Γ. Κοντόσταυλος να αντικρούσει όσα έχουν καταγγελθεί για τις δικές της ενέργειες, του 2014, ως δημοτική αρχή, σχετικά με το Δημοτικό στάδιο “Μ. Κρητικόπουλος”, παρουσιάζοντας τις δικές της εκδοχές των γεγονότων. Μόνο που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν λέει ΟΛΑ τα γεγονότα. Δεν κάνει καμία αυτοκριτική (δικαίωμά της…) και εμπαίζει ανερυθρίαστα τους πολίτες (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ).

Έχω διαρκές έννομο συμφέρον, ως δημότης Καισαριανής, να ελέγχω την εξουσία. Και όσο η όποια εξουσία υποτιμά τη νοημοσύνη μου, θα εξωθώ στα άκρα τη δύσοσμη υπόθεση του δημοτικού σταδίου. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν (αν κληθούν…). Δεν με ενδιαφέρει ποιοι εμπλέκονται από το 2001 μέχρι σήμερα. Θα τους ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ η Δικαιοσύνη. Με ενδιαφέρει να βρεθεί τρόπος να εισπράξει ο δήμος Καισαριανής τα χρήματα που έχουν αφαιρεθεί ή “υπεξαιρεθεί”, με διάφορους τρόπους, από το δημόσιο ταμείο.

Όσοι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο είναι γνωστοί. Κατονομάζονται στα ΕΓΓΡΑΦΑ που έχω καταθέσει στο ΣΕΕΔ και στον εισαγγελέα και όσα επιλέον έχω στην κατοχή μου.

Δεν με ενδιαφέρει ποια στάση θα κρατήσει ο Γ. Κοντόσταυλος απέναντι στον Ηλ. Σταμέλο, ως πολιτικά πρόσωπα. Δεν με ενδιαφέρει ποια επιχειρήματα θα χρησιμοποιήσει, αληθή ή ψευδή, αρκεί να μη νομιμοποιούν ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ. Όταν γίνεται επίκληση ψευδών ισχυρισμών ή επιχειρημάτων, θα παρεμβαίνω ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και θα παρουσιάζω στοιχεία που θα τους αντικρούουν. Και όπου κρίνω σκόπιμο θα προσφύγω και πάλι στη Δικαιοσύνη.


Το “κουβάρι” της ιστορίας

Τα γεγονότα της περιόδου 2001-2014 έχουν αποτυπωθεί πολλές φορές σε αυτές τις σελίδες. Επειδή κάποιοι είναι πολύ-πολύ-πολύ νέοι στα δημοτικά δρώμενα της Καισαριανής, ίσως να μην έχουν γνώση. Θα τους βοηθήσω, λίαν προσεχώς, μαζεύοντας όλα τα κομμάτια σε μια σειρά άρθρων, όπως έκαναν για το αφιέρωμα στη μικρασιατική καταστροφή και την εκτέλεση των Έξι.

Προς το παρόν, αρχίζω την «πορεία» της παράταξης Κοντόσταυλου στο μονοπάτι της πορείας προς την κατάληψη της εξουσίας. Στο πλήρες ναυάγιο αυτής της προσπάθειας καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σκανδαλώδης και παράνομη εκχώρηση του δημοτικού σταδίου.

Στις 26.2.2014, όταν έχει ανακοινωθεί η ανάληψη της αρχηγίας της παράταξης από τον κ. Κοντόσταυλο, του στέλνω μια επιστολή.

Ο κ. Κοντόσταυλος ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Αντ’ αυτού, μου «απάντησε» ένα αόρατο κογκλάβιο που, προφανώς, κινούσε τα νήματα, λέγοντάς μου, ως παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», ότι θα μάθω τις θέσεις του κ. Κοντόσταυλου όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα της παράταξης…

Ο κ. Κοντόσταυλος ήταν φανερό ότι παρέδωσε την επιστολή μου στους «εγκέφαλους» της παράταξης ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ..! Τα γεγονότα απέδειξαν ότι η παράταξη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» δεν είχε σκοπό να αποδώσει τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, αλλά ήθελε να γίνει «τσιφλικάς στη θέση του τσιφλικά».

Στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Κοντόσταυλος κερδίζει δια περιπάτου τον απεχθή στους πολίτες «κομισάριο» του πασόκ και την 1η Σεπτέμβρη εγκαθίσταται στον δημαρχιακό θώκο. Η ένταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.

Στις 7 Οκτωβρίου 2014, ένα μήνα μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τον κ. Κοντόσταυλο, δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» της Περιφέρειας Αττικής απόφαση περί «Άδειας διεξαγωγής αθλητικών αγώνων», με την οποία έρχεται στο φως η εκχώρηση του δημοτικού σταδίου χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου..!

Όσα διαβάζετε στο ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας αποκαλύπτουν ένα επικίνδυνο για τα συμφέροντα των πολιτών «δίαυλο» «συνεργασίας» μεταξύ δήμου Καισαριανής και κομματικοπολιτικών συμφερόντων της περιοχής Ελληνικού – Αλίμου. Σημειωτέον ότι ο Άλιμος (γνωστός και ως Καλαμάκι), έχει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο και ένα στο Άνω Καλαμάκι, στους Τράχωνες, τα οποία, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή αγώνων Β’ Εθνικής.

Το πιο σοβαρό, όμως, από όσα αποκαλύφθηκαν εκείνη την ημέρα, ήταν ότι ο αντιδήμαρχος Καισαριανής τόλμησε να υπογράψει την παραχώρηση του σταδίου ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ούτε καν της Οικονομικής Επιτροπής!!! Ποιος; Ο πρωτάρης των 40 ημερών, ο «αλεξιπτωτιστής» του δημοτικού συμβουλίου, ο παντελώς άσχετος με θα αθλητικά δρώμενα, της Καισαριανής τουλάχιστον…

Αυτό το γεγονός από μόνο του αποκαλύπτει ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Δεν είναι απαραίτητο η διαπλοκή να συνοδεύεται από χρήμα ρευστό. Διαπλοκή υπάρχει όταν γίνεται αλληλοσύνδεση συμφερόντων με σκοπό το παράνομο όφελος και την εξυπηρέτηση εκείνων που μετέχουν στο σχήμα αυτό. Και εδώ έχουμε το στοιχείο ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ. Το ποιοι ωφελήθηκαν και σε ποιο βαθμό ο καθένας, είναι άγνωστο προς το παρόν.

Η παράταξη Κοντόσταυλου, με τη χτεσινή της ανακοίνωση, προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο για το θέμα του σταδίου. Μας εμπαίζει. Αναφέρει:

[…] «Έχοντας προτάσεις από ΠΑΕ για χρήση των εγκαταστάσεων, καλέσαμε στις 30/9/2014 με την υπ’ αριθμ. «11717» πρόσκληση με κλητήρα προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για συζήτηση της χρήσης του σταδίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο, στις 21/10/2014, με την 225 απόφασή του ενέκρινε κατά πλειοψηφία το 88% την εκμίσθωση του δημοτικού σταδίου με δημοπρασία, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 270/81 «άρθρο 192» του ΔΚΚ και η οικονομική επιτροπή στις 14/11/2014 με την «13649» απόφαση καθόρισε τους όρους παραχώρησης χρήσης του σταδίου, σύμφωνα με το «άρθρο 56» του ν 2527/1999».[…]

Είναι πρόκληση! Είναι ντροπή γι’ αυτούς που προσυπέγραψαν και τη χτεσινή και τις προηγούμενες «ανακοινώσεις» ή «δελτία τύπου», να ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να ζητήσουν μια δημόσια συγνώμη για όσα διέπραξαν. ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ κομπάζοντας και προκαλώντας όσους δεν συμφωνούν με τις πρακτικές τους.

  • ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ για ένα δημοτικό στάδιο!!! Μεθοδευμένη και ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ..! Ο νόμος 2725 που ρυθμίζει τις σχέσεις του ιδιοκτήτη ενός δημοτικού σταδίου και μιας ανώνυμης εταιρίας δεν τους κάνει..! Προσπάθησαν να εφαρμόσουν μια παράνομη σύμβαση, για να κάνουν τα χατίρια μιας ακόμη ανώνυμης εταιρίας και να μην την «δέσουν χειροπόδαρα»… Άραγε ποιος τους συμβούλεψε κάτι τέτοιο; Μπορεί να ήταν δικηγόρος ή ήταν κομματικός κομισάριος;
  • Συνέχισαν τις ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και των δύο προκατόχων τους, με τις χωρίς νομικό και ηθικό υπόβαθρο «συζητήσεις» ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!! Εύγε κύριε Τσίπρα, κυρία Δούρου, κύριε Βούτση, κύριε Παππά… «Εύγε»… Αυτά διδάξατε στους «εκλεκτούς» σας; Αυτή τη διαφάνεια ονειρεύεστε; Αυτή τη διαφάνεια επιδιώκετε να εφαρμόσετε;
  • ΤΟΛΜΟΥΝ και προκαλούν με τη «δημοπρασία». Πότε; Στο τέλος της χρονιάς, όταν τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και τα σωματεία έχουν ήδη δηλώσει έδρες και εναλλακτικά γήπεδα, αφού διαφορετικά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν συμμετοχή. Ήταν «ΣΤΗΜΕΝΗ» η δουλειά. «Δημοπρασία» του ενός..!
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που επικαλούνται!!! Δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 14/11. Υπάρχει στις 11/11 και στις 25/11. Στις 25/11 έχει αναρτηθεί αυτό το ακαταλαβίστικο πρακτικό:


 

“Θαυμάστε” τους..!

Και βέβαια πρέπει να «θαυμάσετε» όλους αυτούς τους «πολιτικούς παράγοντες» οι οποίοι στο δημοτικό συμβούλιο, στις 21/10/2014, μετά την υπογραφή του παραχωρητήριου, υπερψήφισαν την εκμίσθωση του δημοτικού σταδίου ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!!! Και παραχώρηση ΚΑΙ με δημοπρασία!!!

Και τώρα, που μερικοί από αυτούς είναι ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο, οι πολίτες θα περιμένουν να δουν «χαΐρι και προκοπή» από αυτούς… Θλίψη… Όχι σαν αυτή που λέει ο Γερμαναράς ο Σόιμπλε για τους Έλληνες, αλλά σαν αυτή που νιώθουμε όλοι εμείς για τους εαυτούς μας, που εκλέξαμε μερικούς τέτοιους «φωστήρες»… Άκου και παραχώρηση ΚΑΙ δημοπρασία..! Και δεν ντράπηκε κανένας από όσους το υπερψήφισαν…


 

Τι ΔΕΝ λένε…

  • Οι «καθηγητές» του δημόσιου λογιστικού της παράνομης εκχώρησης δημόσιας περιουσίας, δεν λένε ούτε μία λέξη για το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι στις 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 που υπέγραψαν το παραχωρητήριο, δεν είχε υπάρξει καμία απόφαση για την παραχώρηση του σταδίου…
  • Δεν λένε ούτε μία λέξη ΑΝ και ΠΟΙΟΙ συμφώνησαν, στην ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ παραδιάσκεψη των επικεφαλής… Δεν λένε ούτε αν έγινε. Λένε μόνο ότι έστειλαν πρόσκληση με κλητήρα..! Τι κλητήρα; Δικαστικό;
  • Δεν λένε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, αλλά έκαναν (;) παρασυμβούλιο με πλήρη αδιαφάνεια.

Τελειώνω με μια κατηγορηματική δήλωση: αν η δημοτική αρχή ΔΕΝ εισπράξει τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ, θα καταφύγω και πάλι στη Δικαιοσύνη, στρεφόμενος κατά όλων αυτών που έχουν συμπράξει στην παρανομία.