Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είναι ντροπή να γίνεται στυγνή εκμετάλλευση, από μια ομάδα επιχειρηματιών, των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ της Καισαριανής. Είναι ντροπή γι’ αυτούς που στερούν από μια πενόμενη κοινωνία το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ. Και επειδή η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου δεν έχει στις τάξεις της "καπιταλιστές", αλλά έχει ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου, που εργάζονται για τα προς το ζειν, επιβάλλεται όχι μόνο από την ηθική αλλά και από τον νόμο, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ στον λαό! Να μπορούν να αθληθούν ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα λεπτό, μικροί και μεγάλοι.

Είναι ντροπή για την κοινωνία της Καισαριανής να υπάρχουν “πάτρωνες” του αθλητισμού. Το κακό έχει παραγίνει. Η Καισαριανή έχει γίνει το μοντέλο-ντροπή στη διάθεση των ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Όλοι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ αθλητικοί χώροι είναι κατειλημμένοι από επιχειρήσεις-“ακαδημίες”. Ο πολίτης δεν μπορεί να αθληθεί πουθενά δωρεάν!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ στους υπαίτιους. Και το μόνο ελεύθερο γήπεδο είναι αυτό του μπάσκετ μέσα στο Σκοπευτήριο, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο..!

 

 

Την ταφόπλακα στην αδυναμία δωρεάν άθλησης του κάθε πολίτη και των παιδιών του, την έβαλε, βέβαια, το ΚΚΕ!!! Το οποίο… πανηγύριζε κιόλας!!! Και το ξεπούλημα το βάφτισε «αξιοποίηση των εγκαταστάσεων»!!!

 

Ασφαλώς αυτό το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ήταν μια κίνηση προεκλογικού ψηφοθηρικού σχεδιασμού. Μια κίνηση «καλής θέλησης» προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν οικειοποιηθεί χρόνια τώρα το γήπεδο της Ν. Ήστ και εσχάτως, επί δημαρχίας ΚΚΕ, και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Στο οποίο τώρα, τώρα μόλις, μας είπε η Παπαρίγα-νη της Καισαριανής, διαπίστωσε ότι προσπάθησαν να βάλουν πόδι τα συμφέροντα!!! Να πεις «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!», αλλά σε ποιόν να το πεις; Σ’ αυτούς που έχουν αποδείξει ότι θεωρούν τη ντροπή πολυτέλεια;

Κύριε δήμαρχε Καισαριανής: πρέπει να διαλέξετε: ή με τον απλό λαό θα βαδίσετε τα χρόνια της θητείας σας, ή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Διαλέξτε και αποφασίστε. Αν επιλέξετε να συμβαδίσετε με τον λαό, τους απλούς πολίτες, μελετήστε και εφαρμόστε ένα σχέδιο σαν αυτό που έχει εφαρμόσει ο δήμος Βύρωνα από την πρώτη μέρα της διοίκησης Κατωπόδη:

 

Τα ερασιτεχνικά σωματεία δικαιούνται να παίζουν ΔΩΡΕΑΝ τους επίσημους αγώνες τους στα γήπεδα του δήμου και 1-2 προπονήσεις την εβδομάδα. ΟΣΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – “ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ” ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.  ΚΑΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ.

 

Αυτή είναι η μόνη ΗΘΙΚΗ λύση και η μόνη ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΡΘΗ επιλογή. Η τελική επιλογή είναι, βέβαια, δική σας. Και γι’ αυτήν θα κριθείτε.

Διαβάστε γιατί πανηγύριζε το ΚΚΕ για το ξεπούλημα!!!