Σταλινικές πρακτικές από την ομάδα των τοποτη-
ρητών του Περισσού στην Καισαριανή…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είναι σίγουρο πως από εδώ και πέρα θα βιώνουμε σε μόνιμη βάση και σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας τις συνήθεις πρακτικές του Περισσού στο πετσί μας. Οι οποίες πρακτικές είναι καταστροφικές για τον πολύ κόσμο, τον απλό κόσμο. Όχι τους κομματικούς ινστρούχτορες του ΚΚΕ. Τον απλό κόσμο. Οι κομματικοί εγκάθετοι καλοπερνάνε. Και έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: να καταστρέφουν ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν. Παλιά πρακτική. Την πλήρωσε ακριβά ο λαός, κυρίως από την κατοχή και μετά. Όταν το “κουκουέδικο» “ΠΑΡΕΔΩΣΕ τον ελληνικό λαό στα νύχια του Στάλιν, ο οποίος τον χρησιμοποίησε ως αντάλλαγμα για τις επιδιώξεις του στην Πολωνία, τη Ρουμανία και όπου αλλού είχε συμφέροντα. Έτσι φτάσαμε στον Δεκέμβρη του ‘44, τον Εμφύλιο, το Παραπέτασμα και τη διάλυση μιας ολόκληρης γενιάς. Αν θέλετε να γίνετε λίγο σοφότεροι για τη νεότερη ιστορία και τη δράση όλων αυτών που παγίδευσαν τον ελληνικό λαό στις δαγκάνες του Τσώρτσιλ αρχικά και του Ρούσβελτ αργότερα διαβάστε το βιβλίο «ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» που βλέπετε ακριβώς από κάτω.



Ύστερα, αν τα νεύρα σας αντέχουν, διαβάστε και το εξαιρετικό πατριωτικό έργο του Διονύση Χαριτόπουλου «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων». Και, ως «επιδόρπιο», επιβάλλεται να διαβάσετε το «Κόκκινο τανγκό». Είναι ένα από τα «κορυφαία» δείγματα των σταλινικών πρακτικών. Οι οποίες, δυστυχώς, φτάνουν μέχρι τις μέρες μας και εφαρμόζονται επάνω στον ανυπεράσπιστο λαό. Τους απλούς ανθρώπους, για τους οποίους, δήθεν, «παλεύουν» οι καρεκλοκένταυροι του Περισσού. Αυτά και πολλά άλλα είναι έργα ζωής.



 

“Ενημέρωση” για τη ζωή δύο εργαζόμενων γυναικών στην Καισαριανή τού… ΚΚΕ!

Συγνώμη που ξέφυγα λίγο από τον σκοπό του σημερινού σημειώματος. Σήμερα πρέπει να δούμε με περισσότερο εύρος αυτά που καταγγέλλει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής στην ανακοίνωσή της.

Χτες, λοιπόν, είχε δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή. Στην πρόσκληση του οποίου υπάρχει αναφορά για «Ενημέρωση για τη Ν. Ήστ». Το βλέπετε στην κορυφή. Προσέξτε, όχι «λήψη απόφασης». «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Έτσι, σε στυλ καφενείου. Η «ενημέρωση» αφορούσε, κυρίως, τη ζωή δύο εργαζόμενων επί ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ γυναικών στο «Καισάριο» ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο, αλλά και το ιστορικό σωματείο της Ν. Ήστ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως τα περισσότερα σωματεία αυτή την εποχή.

Αυτές τις δύο εργαζόμενες γυναίκες, το «κουκουέδικο» (όπως αποκαλεί το ΚΚΕ ο πρώην γ.γ. του Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος καθαιρέθηκε, διαγράφηκε και εξορίστηκε στη Σιβηρία από τους… συντρόφους του!!!) οι εγκάθετοι του Περισσού δεν μπορούν να τις κάνουν όργανά τους. Αυτές οι δύο εργαζόμενες δεν υπέκυψαν ούτε όταν η «βαρώνη του Περισσού» τους μείωσε τον μισθό, ούτε όταν σταμάτησε την ασφάλισή τους και έμειναν ακάλυπτες από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε όταν τους άλλαξε αυθαίρετα το ωράριο, ούτε… ούτε… ούτε…

Και το μεγαλύτερο «έγκλημά τους» ήταν ότι δεν σιώπησαν. Δεν έπαιξαν το παιχνίδι των «επαγγελματικών στελεχών» του Περισσού. Έτρεξαν, μίλησαν, διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Μέγα «έγκλημα» για τους σταλινίσκους. Και αφού δεν μπορούν να τις ελέγξουν, έβαλαν μπροστά το σχέδιο για την καταστροφή του γυμναστηρίου. Να διώξουν τις εργαζόμενες, λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, να φέρουν, αν προλάβουν, τον «κόκκινο στρατό» και να στερήσουν από τους πολίτες της Καισαριανής το γυμναστήριό τους. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο.

Η χτεσινή «συζήτηση» γύρισε μπούμεραγκ για τους σταλινίσκους. Έφριξαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας με τα ανοσιουργήματα των «κομμουνιστών». Αντέδρασαν όλοι. Και σήμερα δημοσιοποιήθηκε η πρώτη έγγραφη αντίδραση από τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής. Της οποίας έργο είναι η ίδρυση και άψογη λειτουργία επί πολλά χρόνια του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου. Και ένας από τους δημάρχους που έζησε από κοντά το γυμναστήριο, ο κ. Σπύρος Τζόκας, ήταν παρών στη χτεσινή «συζήτηση». Περιμένω τις δημόσιες τοποθετήσεις και των άλλων μελών της αντιπολίτευσης.

Φυσικά, ο σχεδιασμός του σκότους που επιδιώκει να επιβάλλει από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στον τρίτο όροφο του δημαρχείου η παράταξη του ΚΚΕ, επέβαλε και την απουσία εισήγησης!!! Καθαρά καφενειακού επιπέδου «συζήτηση».

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να δώσουμε τα «εύσημα» του Περισσού στην «κυρία» δημοτική σύμβουλο, η οποία καταφέρθηκε, χαμηλόφωνα αλλά ευδιάκριτα, κατά του ασθενούντος Δημήτρη Βούρλου, ο οποίος, όπως δήλωσε, έκανε χτες την τελευταία εμφάνισή του στο δημοτικό συμβούλιο. Να της πεις «ντροπή», δεν έχει νόημα. Δεν έχει τσίπα η «κυρία»…

Θα επανέλθω μόλις πάρω στα χέρια μου το ακριβές αντίγραφο της «συζήτησης» στο δημοτικό συμβούλιο, για το οποίο έχει γίνει ήδη αίτηση σήμερα.